Patek Philippe Nautilus en Calatrava referentienummers

Patek Philippe Nautilus en Calatrava referentienummers

Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloges. Heeft u een Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Patek Philippe Nautilus en Calatrava.

Vertrouwd uw Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Patek Philippe Nautilus en Calatrava goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Het referentienummer van uw Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Patek Philippe Nautilus of Calatrava horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Patek Philippe Nautilus en Calatrava. Deze horloges van Patek Philippe die thuishoren in het rijtje van Patek Philippe horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Patek Philippe Nautilus en Calatrava horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Patek Philippe Calatrava 96

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 96 is het allereerste Calatrava horloge wat Patek Philippe ooit maakte. Het model kwam uit in het jaar 1932 en zou maar liefst 40 jaar in productie blijven! Dat is misschien wel het langste wat een referentienummer van enig ander merk ooit in productie is geweest. Patek Philippe houdt graag vast aan traditie en dat zien we hierin dan ook goed terug. We zien bij dit horloge een geelgouden kast met een diameter van zo’n 31 millimeter. Dit is zeer klein maar in de tijd waarin dit gemaakt werd was dit een heel normale herenmaat voor horloges. Een echte bezel zien we niet bij dit horloge. In de kast zien we een wijzerplaat in gebroken wit waar op de buitenring allemaal geelgouden bolletjes zitten. Deze zijn ervoor om de minuten aan te duiden. Daaronder zien we om de uren aan te duiden een geelgoud streepje op ieder uur. Op 12 uur zien we zelfs twee geelgouden streepjes. Op 6 uur zien we er dan weer geen omdat daar de kleine seconde op zit. Deze heeft overigens een geelgouden wijzer net als de uren en de minuten wijzer in het midden. Een datum zien we bij deze horloges niet, het waren echt ‘’time only’’ horloges. De kast is gesloten met plexiglas en aan de zijkant zit nog een geelgouden kroon. Het horloge kwam op een bruine leren band. In het horloge tikt een kaliber 12-120 wat Patek Philippe zelf maakte in de eigen manufacture. Bij Patek Philippe wordt niks uitbesteed en dus is ieder uurwerk een manufacture uurwerk.

Patek Philippe Calatrava 2526

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 2526 is het tweede model dat uitgebracht is in de Calatrava collectie van Patek Philippe. Dit model was ietsjes groter dan de eerste Calatrava en ook qua uurwerk waren er wat zaken anders bij dit horloge. Verder zien we wel heel veel gelijkenissen. Dit omdat Patek Philippe heel consistent is qua design en van traditie houdt. We zien een geelgouden kast met een doorsnee van zo’n 35 millimeter. Een echte bezel zien we niet op de kast, maar wel een soort van ronde rand die we als bezel zouden kunnen zien. In de kast zien we een witte wijzerplaat van emaille. Die wijzerplaat is, zoals we dat van de Patek Philippe Calatrava gewend zijn, niet heel druk maar wel stijlvol ingericht met gouden bolletjes voor de aanduiding van de minuten. Voor de aanduiding van de uren zien we dan juist weer gouden streepjes. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo in het goud gedrukt staan en daaronder in het midden de minuten en de urenwijzer. Net boven 6 uur zien we een kleine seconde die met gouden streepjes is afgewerkt en waar een gouden wijzer in zit. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een gouden kroon. Al het goud in dit horloge is overigens geelgoud. Het horloge zit op een bruin leren band. Het horloge loopt op het kaliber 12-600 wat door Patek Philippe zelf volledig ontworpen en gemaakt is. Dit is dus een zogenaamd manufacture uurwerk.

Patek Philippe Calatrava 3520

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 3520 is misschien wel één van de meest iconische horloges uit de Calatrava collectie van Patek Philippe. Het is het model waar de meeste mensen aan zullen denken als ze over de Patek Philippe Calatrava praten. Simpel maar ontzettend elegant zoals we verwachten van een Patek Philippe horloge. Bij dit horloge is met name de bewerking van de kast iets wat dit horloge erg geliefd maakt. We zien een kast met een diameter van zo’n 32 millimeter en deze is volledig gemaakt uit geelgoud. Op de plaats waar we een bezel vinden zien we een hele mooie bewerking die gedaan is met de guilloche techniek. Dit geeft een bijzonder klassiek effect. In de kast zien we een witte wijzerplaat van emaille en om de uren aan te duiden zijn Romeinse cijfers gebruikt. Deze zijn in zwart gedrukt. Onder 12 uur zien we het logo van Patek Philippe wat eveneens in het zwart gedrukt is en de twee wijzers in het midden voor de uren en de minuten zijn ook in zwart uitgevoerd. De kast kan zowel met saffier als plexiglas gesloten zijn. Dit is een beetje afhankelijk van het bouwjaar aangezien ook dit model lang gelopen heeft. Aan de zijkant van de kast zien we een geelgouden kroon en het horloge komt op een leren band. Het horloge tikt op een uurwerk dat met de hand opgewonden moet worden. Dit mechanische uurwerk is in de eigen manufacture van Patek Philippe gemaakt en het is dus een manufacture kaliber. Zeer hoogstaand zoals we van Patek Philippe gewend zijn.

Patek Philippe Calatrava 5196

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 5196 is een witgouden horloge uit de Calatrava collectie van Patek Philippe. Een elegante klassieker met een wat groter formaat dan de eerste Patek Philippe horloges. Maar nog altijd relatief klein voor de hedendaagse markt. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van 37 millimeter en deze is volledig gemaakt uit witgoud. Een echte bezel zien we niet op dit horloge en in de kast zien we een zilveren wijzerplaat van emaille. De seconden en minuten worden aangeduid door middel van witgouden bolletjes. De uren worden dan weer aangeduid door middel van witgouden streepjes waarvan we er op 12 uur zelfs 2 zien. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo in het zwart gedrukt staan en daar weer onder twee witgouden wijzers die de uren en de minuten aanwijzen. Boven 6 uur zien we een kleine seconde met zwarte streepjes en een witgouden wijzer. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een witgouden kroon. Het horloge komt op een leren band. Het horloge tikt op een mechanisch uurwerk dat met de hand opgewonden moet worden. Dit uurwerk is bij Patek Philippe volledig in huis gemaakt en ontwikkeld en dit is dus een manufacture kaliber.

Patek Philippe Calatrava 3919

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 3919 is een geelgouden model met guilloche uit de Calatrava collectie van Patek Philippe. Het model behoort tot een van de meest geliefde Calatrava’s die gemaakt is. We zien een kast met een doorsnee van zo’n 33 millimeter en deze is volledig gemaakt uit geelgoud. Op de plaats waar we normaal een bezel vinden zien we een hele mooie bewerking die gedaan is met de guilloche techniek. Dit geeft een bijzonder klassiek effect. In de kast zien we een witte wijzerplaat van emaille en om de uren aan te duiden zijn Romeinse cijfers gebruikt. Deze zijn in zwart gedrukt. Onder 12 uur zien we het logo van Patek Philippe wat eveneens in het zwart gedrukt is en de twee wijzers in het midden voor de uren en de minuten zijn ook in zwart uitgevoerd. Boven 6 uur zien we nog een kleine seconde met zwarte streepjes en een zwarte wijzer. De kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast zien we een geelgouden kroon en het horloge komt op een leren band. Het horloge tikt op een uurwerk dat met de hand opgewonden moet worden. Dit mechanische uurwerk is in de eigen manufacture van Patek Philippe gemaakt en het is dus een manufacture kaliber.

Patek Philippe Calatrava 5119

De Patek Philippe Calatrava met het referentienummer 5119 is een wat grotere uitvoering van de klassieke Calatrava horloges van Patek Philippe die met guilloche bewerkt zijn. Het horloge heeft dus wel die hele typische klassieke uitstraling maar is een stukje groter. Wat in de moderne tijd iets beter oogt omdat er nu eenmaal veel meer grote horloges gedragen worden. We zien een kast uit geelgoud gemaakt met een diameter van 36 millimeter. Op die kast zien we een buitenrand die bewerkt is met de guilloche techniek en daardoor een heel mooi chique effect heeft. In de kast zien we een wijzerplaat gemaakt van wit emaille en daarop zijn om de uren aan te duiden Romeinse cijfers gedrukt in de kleur zwart. Onder 12 uur is het Patek Philippe logo gedrukt eveneens in zwart. Daar weer onder twee zwarte wijzers die de uren en de minuten aangeven. Boven 6 uur zien we een kleine seconde die bestaat uit zwarte bolletjes en streepjes en een zwarte wijzer. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een geelgouden kroon. Het horloge zit op een leren band. Het horloge loopt op een mechanisch uurwerk wat door Patek Philippe zelf ontworpen en gemaakt is, dit wordt ook wel een manufacture kaliber genoemd. Dit uurwerk moet overigens met de hand opgewonden worden.

Patek Philippe Nautilus 3700/1

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 3700/1 is de allereerste Patek Nautilus die ooit op de markt kwam. Het horloge kwam uit in 1976 en paste helemaal in de designstijl die in die jaren gaande was en een beetje in gang gezet werd door concurrent Audemars Piguet, die de Royal Oak uitgebracht had. Het grappige is dat Patek Philippe precies dezelfde ontwerper, namelijk Gerald Genta, gevraagd had de Nautilus voor hen te ontwerpen. Deze stijl van horloges kunnen we dan ook wel echt volledig aan Gerald Genta toeschrijven. En dit maakt hem misschien wel de meest briljante horloge ontwerper ooit. De eerste Nautilus droeg de bijnaam ‘’Jumbo’’ omdat men het zo’n enorme kast vond. Toch viel dat wel mee als we die naast de standaard van vandaag leggen. Maar de afmetingen van horloges zijn dan ook flink veranderd door de jaren heen. We zien dus een stalen kast met een doorsnee van zo’n 42 millimeter. De kast heeft de vorm van een patrijspoort. Dus zien we een hoekige ondergrond en de bezel is dan weer iets ronder maar blijft hoekige elementen houden. De bezel is ook uit staal gemaakt en kan niet roteren. In de kast zien we een wijzerplaat in de kleur blauw die horizontale streepjes heeft. De uren worden aangeduid door middel van stalen streepjes waarvan we er op 12 uur twee zien. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo gedrukt in het wit. Op 3 uur zien we nog de datum en de uren en minuten wijzer zijn allebei ook uit staal gemaakt. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Het horloge komt op een stalen band. In het horloge tikt het kaliber 28-255 C van Patek Philippe. Dit is een automatisch uurwerk wat volledig ontworpen en gemaakt is in de manufacture van Patek Philippe. Een manufacture kaliber dus.

Patek Philippe Nautilus 3800/1A-XII

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 3800/1A-XII is een stalen model met tijd en datum uit de Nautilus collectie van Patek Philippe. Het model is een maatje kleiner dan het allereerste model ooit en daarom naast bij de mannen ook bij de vrouwen zeer geliefd. We zien bij dit horloge een stalen kast met een diameter van zo’n 37 millimeter. De kast heeft de vorm van een patrijspoort en dus zien we een hoekige ondergrond en de bezel is dan weer iets ronder maar blijft hoekige elementen houden. De bezel is ook uit staal gemaakt en kan niet roteren. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat die horizontale streepjes heeft. De uren worden aangeduid door middel van stalen streepjes waarvan we er op 12 uur twee zien. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo gedrukt in het wit. Op 3 uur zien we nog de datum en de uren, minuten en seconde wijzer ook uit staal gemaakt en gevuld met lumine net als de streepjes. Deze lichten op in het donker en dat zorgt dus voor betere afleesbaarheid. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Het horloge komt op een stevige stalen band wat nog eens een extra sportief karakter geeft. Dit horloge tikt op een kaliber 335 C wat een automatisch mechanisch uurwerk is volledig door Patek Philippe ontworpen en geproduceerd. Dit is dus een zogenaamd manufacture kaliber.

Patek Philippe Nautilus 7021/1R-001

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 7021/1R-001 is een hele extravagante- en kostbare versie uit de Nautilus collectie van Patek Philippe. Het horloge is namelijk volledig uit roségoud gemaakt en iedere millimeter is bezet met geslepen diamanten. Het heeft ook een iets kleiner formaat, omdat juist dit ontwerp erg geliefd is bij vrouwen. We zien een typische Nautilus kast met een diameter van zo ongeveer 33 millimeter die gemaakt is uit roségoud. De gehele kast tot in het kleinste hoekje is bezet met geslepen diamantjes. Dit geld ook voor de bezel die eveneens van roségoud is maar tot in ieder hoekje bezet met geslepen diamantjes.  In de kast zien we een wijzerplaat die volledig pave bezet is met geslepen diamantjes en om de uren aan te duiden zijn er daarop roségouden streepjes gezet met uitzondering van 12 uur waar we een Arabisch cijfer zien. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo in zwart gedrukt en op 3 uur de datum. De wijzers zijn gemaakt uit roségoud en de uren- en minutenwijzer zijn ook nog eens met lumine gevuld. Hierdoor lichten ze op in het donker en is ook in die omstandigheid de tijd goed af te lezen. De kast is gesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een roségouden kroon die eveneens volledig met diamanten bezet is. Het horloge komt op een roségouden band die volledig bezet is met geslepen diamantjes. Dit horloge loopt op een kaliber 324 S C wat een automatisch en mechanisch uurwerk is door Patek Philippe zelf ontworpen en gemaakt. Dit is dus een zogenaamd manufacture kaliber.

Patek Philippe Nautilus 5980/1R-001

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 5980/1R-001 is een roségouden chronograaf uit de Nautilus collectie van Patek Philippe. Dit horloge is een geliefd model bij de rijken en beroemdheden op aarde. Zo is een bekende drager van dit horloge de voetballer Zlatan Ibrahimovic. We zien een kast zoals we die van de Nautilus kennen en dus net een beetje dat gevoel geeft van een patrijspoort van een schip. De diameter van die kast is zo’n 40 millimeter en hij is volledig gemaakt uit roségoud. Ook de bezel op de kast is volledig gemaakt uit roségoud. In de kast zien we een zwart/grijze wijzerplaat met een horizontale streepstructuur erop. De minuten worden aangeduid door witte gedrukte streepjes en de uren door roségouden streepjes die gevuld zijn met lumine. Dit geldt ook voor de uren- en minuten wijzer. Hierdoor licht dit alles op in het donker en is er een betere afleesbaarheid. Op 12 uur staan overigens maar liefst 2 streepjes. Daaronder zien we het Patek Philippe logo gedrukt staan in het wit. Net boven 6 uur zien we een klokje met twee wijzers waarin de twee klokjes voor de chronograaf functies als het ware samengesmolten zijn. Dit is een heel bijzonder staaltje techniek wat de liefhebber zal herkennen. Op 3 uur zien we nog de datum en de kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast een roségouden kroon en twee roségouden drukknoppen voor de chronograaf functies. Het horloge zit op een roségouden band. Het horloge loopt op het kaliber CH 28-520 C wat een mechanisch en automatisch chronografen uurwerk is. Dit uurwerk is volledig door Patek Philippe ontworpen en geproduceerd in de eigen manufacture. Dit is dus een zogenaamd manufacture kaliber.

Patek Philippe Nautilus 5740/1G-001

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 5740/1G-001 is een bijzondere complicatie uit de Nautilus collectie van Patek Philippe. Het is een horloge met een eeuwigdurende kalender, wat een technisch hoogstandje is. Het horloge is ook nog eens uit witgoud gemaakt wat het een kostbaar geheel maakt. Het horloge heeft een typische Nautilus kast wat een beetje aan een patrijspoort doet denken en waar de duidelijke hand van Gerald Genta in zit. Deze kast is gemaakt uit witgoud en heeft een diameter van zo’n 40 millimeter. Op de kast zit een bezel en is gemaakt uit witgoud. In de kast zien we een lichtblauwe wijzerplaat met een horizontale streepstructuur. De uren worden aangeduid door middel van witgouden streepjes die gevuld zijn met lumine. Op 12 uur zien we zelfs twee streepjes. De wijzers zijn ook gevuld met lumine en eveneens uit witgoud. De lumine zorgt ervoor dat ze in het donker oplichten en beter afleesbaar zijn. Onder 12 uur zien we het Patek Philippe logo in wit gedrukt staan. Op 3, 6 en 9 uur zien we kleine klokjes die allemaal onderdeel zijn van de eeuwigdurende kalender. Hierop kunnen we onder andere de datum, maand en dag aflezen evenals of het dag of nacht is. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een witgouden kroon. Het horloge komt ook op een witgouden schakelband. In het horloge tikt het kaliber 240 Q wat een manufacture uurwerk met eeuwigdurende kalender van Patek Philippe is. Het uurwerk is volledig door Patek Philippe ontworpen en geproduceerd.

Patek Philippe Nautilus Tiffany & Co 5711/1A-018

De Patek Philippe Nautilus met het referentienummer 5711/1A-018 is horloge uit de Calatrava collectie van Patek Philippe wat voort is gekomen uit een samenwerking tussen Patek Philippe en het Amerikaanse juweliershuis Tiffany & Co. Het horloge is in 2021 uitgekomen en nu al één van de meest gewilde en belangrijkste Nautilus horloges van Patek Philippe die ooit gemaakt zijn. Niet heel verrassend omdat dit een samenwerking is tussen twee iconen in de horloge- en juwelen wereld. We zien bij dit horloge een stalen kast met een diameter van 40 millimeter. Het is een typische Nautilus kast zoals die ooit door Gerald Genta is ontworpen. Hij doet dus een beetje denken aan de patrijspoort van een schip. De bezel is eveneens uit staal gemaakt en in de kast zien we een Tiffany blauwe wijzerplaat met een horizontale streepstructuur erop. Aan de buitenrand zien we zwarte bolletjes die de minuten en seconden aan geven en daar tussendoor lopen grotere zwarte strepen gevuld met lumine die de uren aangeven. De wijzers zijn ook gevuld met lumine en dit alles zorgt ervoor dat het horloge ook goed afleesbaar is in het donker. Onder 12 uur waar overigens niet één maar twee streepjes staan, zien we het logo van Patek Philippe in het zwart gedrukt. Boven 6 uur zien we juist weer het logo van Tiffany & Co in het zwart gedrukt. Op 3 uur zien we de datum en de kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon en het horloge komt ook op een stalen schakelband. In het horloge tikt een mechanisch automatisch uurwerk en wel het kaliber 324 C wat een manufacture kaliber is van Patek Philippe. Dat betekent dat Patek Philippe dit uurwerk volledig in huis heeft ontwikkeld en geproduceerd.