Rolex Cellini Referentienummers

Rolex Cellini Referentienummers

Rolex Cellini 6622

De Rolex Cellini met het referentienummer 6622 is een horloge wat in de vroege jaren ‘90 geproduceerd werd. Het zijn horloges die voornamelijk op esthetiek gericht zijn en daarom qua uurwerk niet veel bijzonders te bieden hebben. Dit referentienummer is bijvoorbeeld uitgerust met een Quartz uurwerk. De horloges zijn ook klein en de kast heeft dan ook een diameter van 34 millimeter. Deze is wel volledig van 18 karaat goud en fraai rond vormgegeven. Wijzerplaten zijn er in wit, zwart en goud en er is een gouden versie waar de naam Rolex maar heel licht zichtbaar meerdere malen op gedrukt is. Natuurlijk ontbreekt het Rolex kroontje op 12 uur ook niet. Het horloge heeft twee wijzers, één voor uren en een voor minuten, en de kroon aan de zijkant is zo subtiel in de kast verwerkt dat hij onopvallend is. Er zijn verschillende versies met leren banden of gouden banden en ook zit er nog verschil in de indicatie die met streepjes, Romeinse of Arabische cijfers kan zijn.

Rolex Cellini 6623

De Rolex Cellini met het referentienummer 6623 is behoorlijk gelijkwaardig aan zijn broertje, de 6622, en stamt dus ook uit de vroege jaren ‘90 en werd tot in de jaren 2000 geproduceerd. Net als bij de 6622 zien we dat de 6623 een Quartz uurwerk heeft, een mooie ronde kast volledig uit 18 karaat wit- of geelgoud gemaakt, en twee wijzers één voor uren en één voor minuten. Het verschil met zijn broertje is echter wel de diameter van de kast die 37 millimeter is en dus groter. Aan wijzerplaten is er ook een grote verscheidenheid. Zo zien we van goud, zwart tot wit en een heel bijzondere roze die wat minder vaak voorkomt maar wel erg mooi is. Bij de Cellini collectie draait alles om de esthetiek en niet zozeer om de techniek. We zien daarom bij sommige horloges ook diamanten gezet op de uren. Er zijn ook nog verschillende banden te vinden aan dit horloge zoals gouden schakel banden of leren banden. Sommige horloges zijn voor speciale gelegenheden geproduceerd en dat is dan op de wijzerplaat te zien. Zo is er een editie in de omloop die ter ere van de 50 jaar onafhankelijkheid van Pakistan geproduceerd is in 1997.

Rolex Cellini Danaos 4243

De Rolex Cellini Danaos met het referentienummer 4243 is een horloge uit de Rolex Cellini collectie, die de jaren 2000 gemaakt werd. Het horloge loopt op een uurwerk wat met de hand opgewonden moet worden, het kaliber 1602 van Rolex. Dit kaliber werd overigens uitsluitend in de mechanische horloges uit de Cellini collectie gebruikt. Het past bij het klassieke en elegante karakter van het horloge. De kast die een lichte tonneau vorm heeft is uiteraard gemaakt uit goud, dit kan wit-, geel- of roségoud betreffen maar ook een combinatie. Bijvoorbeeld een witgouden kast en een roségouden bezel, gesloten wordt de kast met een saffierglaasje. De diameter van de kast is 38 millimeter wat voor de Cellini collectie uit die tijd aan de grote kant was. In wijzerplaten is er weer een variatie, niet alleen in de kleuren maar ook in de vormgeving. Zo zijn er klassieke rustige wijzerplaten maar ook wijzerplaten met een binnenring wat ook wel een ‘’bulls eye’’ ontwerp genoemd wordt. Arabische cijfers, streepindicaties of Romeinse cijfers zijn allemaal gemaakt voor de Rolex Cellini Danaos 4243. Er zijn geen versies gemaakt met schakelbanden, ze hebben allemaal een band van leer.

Rolex Cellini Danaos 4233

De Rolex Cellini Danaos met het referentienummer 4233 is redelijk gelijkwaardig aan het referentienummer 4243 en ook uit de jaren 2000. Het horloge is zoals alle mechanische Cellini horloges van Rolex voor de facelift uitgerust met het kaliber 1602, wat een uurwerk is dat met de hand opgewonden moet worden. Er is natuurlijk wel een verschil met de 4243 en dat is de grootte van de kast. Die is namelijk 34 millimeter in plaats van de grotere 38 millimeter. Dit maakt het Rolex Cellini Danaos 4233 horloge wel heel elegant en geeft het zelfs een beetje een vintage gevoel. De kast heeft een lichte tounneau vorm, is van witgoud, geelgoud of die twee gecombineerd, en wordt gesloten met een saffierglaasje. Het horloge heeft twee wijzers, één voor de uren en één voor de minuten, en er is weer een redelijke variatie aan wijzerplaten gemaakt. Wit en zwart komt het meeste voor maar er zijn ook enkele diepblauwe varianten in de omloop die erg fraai zijn. Ook zien we bij de 4233 slechts Arabische cijfers op de wijzerplaat maar wel is er weer het ‘’bulls eye’’ ontwerp bij enkele te vinden. Het horloge is alleen maar met leren banden gemaakt en er zijn dus geen originele versies te vinden met een schakelband.

Rolex Cellini DualTime 50525

De Rolex Cellini DualTime met het referentienummer 50525 is een Rolex horloge uit de Cellini collectie van na de grote facelift in 2014. Er wordt hier ook wel over de nieuwe Cellini collectie gesproken. De facelift hield in dat de horloges een beetje eigentijdser maar nog altijd klassiek zouden worden, de lijnen iets strakker, de kasten iets groter en wat robuuster qua vorm met wat meer typische Rolex elementen. Zo zien we op deze horloges bijvoorbeeld een gecanneleerde bezel. Volgens veel Rolex verzamelaars de best draagbare Cellini collectie ooit gemaakt. De kast die gemaakt is uit roségoud heeft een diameter van 39 millimeter en naast de bezel en de kroon is ook de wijzerplaat gecanneleerd bij sommige versies. Er is ook een gladde versie en de kleuren zijn wit, grijs, zwart of bruin. Ook zien we op de wijzerplaat wat meer gecompliceerde indicaties. Want bij de nieuwe Cellini collectie draait het niet meer alleen om esthetiek maar ook om techniek. Zo is er naar de driewijzer tijdsaanduiding met seconden, minuten en uren ook een kleine tweede wijzerplaat op 6 uur op de wijzerplaat die de tijd in een tweede tijdszone kan aangeven. Dit verklaart ook de extra naam DualTime die de 50525 draagt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het kaliber 3180 van Rolex wat ook nog eens een automatisch uurwerk is. Iets wat voor 2014 ook niet voor kwam in Cellini horloges. Het horloge is uitsluitend met een leren band uitgevoerd en er zijn dan ook geen versies te vinden met schakelbanden uit goud.

Rolex Cellini Dualtime 50529

De Rolex Cellini DualTime met het referentienummer 50529 is een horloge van de Rolex Cellini collectie, wat gelijkwaardig is aan het broertje met het referentienummer 50525. Dat wil zeggen een 39 millimeter diameter voor de kast, drie wijzers, een tweede wijzerplaatje waar de tijd in een andere tijdzone aangegeven kan worden. Het kaliber 3180 van Rolex wat een automatisch uurwerk is, de bezel is gecanneleerd en in sommige gevallen naast de kroon ook de wijzerplaat. Het enige verschil met het broertje de 50525 is dat de 50529 een kast heeft die gemaakt is uit witgoud. Overigens is de Rolex Cellini DualTime met het referentienummer 50529 net als het broertje alleen verkrijgbaar met een leren band. Er zijn dus geen echte versies te vinden met een schakelband uit goud.

Rolex Cellini Date 50515

De Rolex Cellini Date met het referentienummer 50515 is een horloge van de Rolex Cellini collectie na de grote facelift in 2014. Er wordt hier ook wel over de nieuwe Cellini collectie gesproken. De facelift hield in dat de horloges een beetje eigentijdser maar nog altijd klassiek zouden worden, de lijnen iets strakker, de kasten iets groter en wat robuuster qua vorm met wat meer typische Rolex elementen. De facelift hield in dat de horloges een beetje eigentijdser maar nog altijd klassiek zouden worden, de lijnen iets strakker, de kasten iets groter en wat robuuster qua vorm met wat meer typische Rolex elementen. Zo zien we op deze horloges een gecanneleerde bezel bijvoorbeeld. Volgens veel Rolex verzamelaars de best draagbare Cellini collectie ooit gemaakt. De Rolex Cellini Date met het referentienummer 50515 heeft als eerste Rolex Cellini horloge ooit een datumfunctie en heeft daarom ook de naam Date meegekregen. Deze datumfunctie wordt mogelijk gemaakt door het kaliber 3165 van Rolex, wat een automatisch perpetual uurwerk is. De witgouden kast met een diameter van 39 millimeter heeft een gecanneleerde bezel en kroon en daarin zien we drie wijzers en een datum aanduiding, met een wijzer op een tweede wijzerplaatje. De tijdsindicatie heeft streepjes op de uren en de wijzerplaat die in wit of zwart kan zijn is ook gecanneleerd. Dit horloge is uitsluitend met leren band gemaakt en er zijn dus tot nu toe ook geen originele versies met een schakelband van goud of ander metaal.

Rolex Cellini Date 50519

De Rolex Cellini Date met het referentienummer 50519 is een horloge van de Rolex Cellini collectie wat gelijkwaardig is aan het broertje met het referentienummer 50515. Dat wil zeggen een kast met een 39 millimeter diameter, gecanneleerd bezel en kroon, gecanneleerde wijzerplaat, drie wijzers en een tweede wijzerplaatje op 3 uur met een datumaanduiding door een kleine wijzer. Ook dit horloge wordt door het kaliber 3165 aangedreven, wat een automatisch perpetual uurwerk is van Rolex. Het verschil met het broertje is dus de kast, die in dit geval in witgoud is uitgevoerd. Verder wordt ook dit horloge uitsluitend met leren band geleverd en zijn er dus geen originele versies met schakelbanden van goud of een ander metaal in omloop.

Rolex Cellini Time 50509

De Rolex Cellini Time met het referentienummer 50509 is een horloge van de Rolex Cellini collectie na de grote facelift in 2014. Er wordt hier ook wel over de nieuwe Cellini collectie gesproken. De facelift hield in dat de horloges een beetje eigentijdser maar nog altijd klassiek zouden worden, de lijnen iets strakker, de kasten iets groter en wat robuuster qua vorm met wat meer typische Rolex elementen. Zo zien we op deze horloges bijvoorbeeld een gecanneleerde bezel. Volgens veel Rolex verzamelaars de best draagbare Cellini collectie ooit gemaakt. De Rolex Cellini Time met het referentienummer 50509 is het ‘’time only’’ horloge van de nieuwe Cellini collectie. Toch is ook deze technisch wat spannender dan de oude Cellini’s en heeft hij een automatisch uurwerk, namelijk het kaliber 3132 van Rolex. Verder heeft ook dit horloge net als de andere nieuwe Cellini’s een kast van 39 millimeter diameter die in dit geval gemaakt is uit witgoud en een gecanneleerde bezel en kroon heeft. Bovenop een saffierglaasje wat de kast sluit. De wijzerplaat die gemaakt kan zijn in de kleuren zwart, wit of zilver is glad en heeft streepindicatie plus een binnenring die de minuten aangeeft. De drie wijzers geven de tijd aan in seconden, minuten en uren. Ook is het horloge slechts met leren band uitgevoerd. Een bekend persoon die vaak gespot is met dit horloge is oud president Barack Obama van de Verenigde Staten.

Rolex Cellini Time 50505

De Rolex Cellini Time met het referentienummer 50505 is een horloge van de Rolex Cellini collectie, wat gelijkwaardig is aan het broertje met het referentienummer 50509. Dat wil zeggen een 39 millimeter diameter voor de kast, drie wijzers die seconden, minuten en uren aangeven en het is een ‘’time only’’ horloge. Het horloge wordt aangedreven door het automatische uurwerk met het kaliber 3132 van Rolex. De kast en de kroon zijn ook gecanneleerd en de wijzerplaat glad. Deze kan in wit, zwart of goud uitgevoerd zijn. Het verschil met het broertje is dat de kast bij de 50505 gemaakt is uit roségoud. Het horloge is ook uitsluitend met een leren band gemaakt en er zijn dus geen originele versies met schakelbanden uit goud of een ander metaal.

Rolex Cellini Time 50709RBR

De Rolex Cellini Time met het referentienummer 50709RBR is het juweliershorloge van de Rolex Cellini Time lijn. Het horloge is gelijkwaardig aan de broertjes 50509 en 50505, echter zien we op dit horloge geen gecanneleerd bezel maar is de bezel bezet met geslepen diamanten. De wijzerplaat is glad en van rhodium en de drie wijzers daar op geven seconden, minuten en uren aan. De kast is uit witgoud en heeft een diameter van 39 millimeter en naast de met diamanten bezette bezel is de kroon gecanneleerd. Het geheel is gemaakt uit witgoud. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber 3132 wat een automatisch uurwerk is van Rolex. Ook dit horloge is uitsluitend met leren band gemaakt en er zijn dus geen originele versies in omloop met schakelbanden uit goud of een ander metaal.

Rolex Cellini Moonphase 50535

De Rolex Cellini Moonphase met het referentienummer 50535 is een horloge van de Rolex Cellini collectie na de grote facelift in 2014. Er wordt hier ook wel over de nieuwe Cellini collectie gesproken. De facelift hield in dat de horloges een beetje eigentijdser maar nog altijd klassiek zouden worden, de lijnen iets strakker, de kasten iets groter en wat robuuster qua vorm met wat meer typische Rolex elementen. Zo zien we op deze horloges bijvoorbeeld een gecanneleerde bezel. Volgens veel Rolex verzamelaars de best draagbare Cellini collectie ooit gemaakt. De Rolex Cellini met het referentienummer 50535 is het horloge uit de Cellini collectie met een maanfase en dus een technisch hoogstandje in de collectie. Het horloge loopt op het kaliber 3195 van Rolex, wat een automatisch perpetual uurwerk is en gecompliceerd genoeg om een maanfase tot stand te brengen op de wijzerplaat. De roségouden kast heeft een diameter van 39 millimeter en de bezel en kroon zijn mooi gecanneleerd. De kast wordt met een saffierglaasje gesloten. De wijzerplaat is wit en glad en heeft op 6 uur een blauwe gemaileerde schijf die de maancyclus weergeeft doormiddel van een zilver maantje en een zilveren ring die de nieuwe maan aanduidt. Ook dit horloge is uitsluitend met een leren band uitgevoerd en er zijn dus geen versies met een schakelband in omloop.

Rolex Cellini Prince 5440/8

De Rolex Cellini Prince met het referentienummer 5440/8 is een horloge uit de Cellini collectie van Rolex wat in de vroege jaren 2000 veel gemaakt werd. Het horloge is één van de weinige rechthoekige horloges die Rolex gemaakt heeft in haar geschiedenis. Het is geïnspireerd op het Rolex Prince horloge wat van eind jaren ‘20 tot de jaren ‘40 gemaakt werd en geïnspireerd was door Bauhaus en het Kubisme. In 2005 introduceerde Rolex het horloge opnieuw en wel in de Cellini collectie. De bedoeling was een concurrent te worden voor de Cartier Tank en de Jaeger le Coultre Reverso.  De kast is van goud, rechthoekig en met een gouden wijzerplaat waar dan weer twee kleine witte wijzerplaatjes in zitten. Eén van die twee geeft de uren en minuten aan en de andere de seconden. Dit wordt gedaan door gouden wijzers en de uren en minuten wijzerplaat heeft Romeinse cijfers. Terwijl de seconden wijzerplaat Arabische cijfers heeft. De kast is 47 millimeter hoog en 28 millimeter breed. Het horloge wordt met de hand opgewonden en loopt op een 7040 kaliber van Rolex, wat door de glasbodem te zien is. Dit horloge is uitsluitend met leren band geproduceerd, wat betekent dat er dus geen originele versies met schakelbanden uit goud of een ander metaal in omloop zijn.

Rolex Cellini Prince 5441/9

De Rolex Cellini Prince met het referentienummer 5441/9 is een horloge uit de Cellini collectie van Rolex wat in de vroege jaren 2000 gemaakt werd. Het is het broertje van het gelijknamige Rolex horloge met referentienummer 5440/8 en eigenlijk zijn we ook heel gelijkwaardig. Het enige verschil is dat de kast bij dit horloge uit witgoud gemaakt is. Verder is het ook een rechthoekig horloge wat ongebruikelijk is voor Rolex. Het horloge wordt met de hand opgewonden en loopt op het 7040 kaliber van Rolex, wat door de glasbodem te zien is. De witgouden kast heeft een witte wijzerplaat met twee kleine wijzerplaatjes daar weer in. Eén voor de uren en minuten en de andere voor de seconden. De kast is 47 millimeter hoog en 28 millimeter breed. Het horloge is uitsluitend met een leren band uitgevoerd en er zijn dan ook geen originele versies in omloop met een schakelband uit goud of een ander metaal.

 

> Vind een kantoor in de buurt