Omega Speedmaster referentienummers

Omega Speedmaster referentienummers

Omega Speedmaster horloges verkopen bij Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Omega Speedmaster Heritage horloges. Heeft u een Omega Speedmaster horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Omega Speedmaster.

Vertrouwd uw Omega Speedmaster horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Omega Speedmaster horloges goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Omega Speedmaster horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Het referentienummer van uw Omega Speedmaster horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Omega Speedmaster horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Omega Speedmaster. Een horloge van Omega wat thuishoort in het rijtje van Omega horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Omega Speedmaster horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Omega Speedmaster CK2915

De Omega Speedmaster met het referentienummer CK2915 is de allereerste Speedmaster die het Zwitserse merk Omega ooit maakte. Het horloge wat later unieke prestaties zou leveren, en daarmee heel bekend zou gaan worden, werd in 1957 dus geboren met dit referentienummer. Dit model lijkt aardig op de Speedmaster die we vandaag de dag nog nieuw in de winkels zien. Alleen waar we vandaag de dag vaak de zwarte bezel zien, zagen wie die bij dat model nog niet. Bij de CK2915 zien we een stalen bezel maar wel met een Tachymeter. De kast is ook van staal en deze heeft een doorsnee van zo’n 38 millimeter. De wijzerplaat in de kast is eenvoudig qua design. Hij is zwart met streepjes die de uren en minuten aanduiden. We zien drie klokjes verdeeld over het midden voor de chronograaffunctie. En onder 12 uur een Omega logo waar ook nog eens Speedmaster onder geschreven is. Van de wijzers is de urenwijzer uitgevoerd in een pijltje. Alle wijzers zijn net als de streepjes die de uren aangeven gevuld met lumine. De kast van dit model is gesloten met plexiglas zoals dat vroeger gebruikelijk was. Aan de zijkant zien we twee drukknoppen en een kroon, allemaal in staal uitgevoerd. Het horloge is zowel op stalen banden als op leren banden uitgebracht. Technisch werd de CK2915 uitgevoerd met het kaliber 321, wat een mechanisch chronografen uurwerk van Omega is. Dit is een uurwerk wat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster CK2998

De Omega Speedmaster met het referentienummer CK2998 is een model uit de Speedmastercollectie van Omega die in de vroege jaren ‘60 geproduceerd werd. Het was de opvolger van het eerste model. Bij dit model zagen we ook voor het eerst de zwarte bezel die vandaag de dag ook eigenlijk zo typisch is voor de Omega Speedmaster. Die zwarte bezel had uiteraard ook een Tachymeter en de kast, waar deze bezel op zit, is gemaakt uit staal. In de kast zit de qua ontwerp eenvoudige wijzerplaat in zwart. De uren worden aangeduid door streepjes met lumine die oplichten in het donker. De minuten en seconden worden aangegeven met witte streepjes. In het midden van de wijzerplaat zien we drie klokjes voor de chronograaffuncties en onder 12 uur het Omega logo met daaronder Speedmaster geschreven. De wijzers in het midden lichten ook op in het donker en zorgen daarmee samen met de oplichtende minutenstreepjes voor een goede afleesbaarheid. De kast is gesloten met saffierglas, zoals in die tijd gebruikelijk was. Aan de zijkant zien we in staal een kroon en twee drukknoppen. Dit horloge is zowel op stalen- als leren banden uitgebracht. In het horloge tikt nog altijd een kaliber 321 wat een mechanisch chronografen uurwerk van Omega is en wat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 105.002

De Omega Speedmaster met het referentienummer 105.002 is een zeldzaam model uit de Speedmastercollectie van het Zwitserse merk Omega. Het model is slechts van 1962 tot 1964 in productie geweest. Er zijn er dus niet zo heel veel van gemaakt. Dit maakt juist dit model erg geliefd bij verzamelaars en erg gezocht. Wat in de waarde natuurlijk ook wel een rol speelt. Qua ontwerp verschilt hij niet veel van de Speedmaster horloges zoals we die kennen. Zo zien we een stalen kast van 42 millimeter doorsnee en daarop een zwarte bezel met een Tachymeter. In de kast zit een eenvoudige zwarte wijzerplaat waar de uren, minuten en seconden door streepjes worden aangeduid. Van die streepjes lichten overigens slechts de urenstreepjes op in het donker. In het midden zien we de drie klokjes voor de chronograaffuncties en onder 12 uur het Omega logo waar ook nog eens Speedmaster onder geschreven is. De wijzers lichten ook op in het donker en dit zorgt voor goede afleesbaarheid. Aan de zijkant van de kast zien we twee drukknoppen en een kroon gemaakt uit staal. Het horloge is zowel op stalen als leren banden uitgebracht. De kast is afgesloten met plexiglas wat in die tijd heel normaal was. Technisch was ook dit model goed uitgerust met het kaliber 321, wat een mechanisch chronografen uurwerk van Omega is dat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 105.003

De Omega Speedmaster met het referentienummer 105.003 is het eerste Speedmaster horloge van Omega dat in de ruimte is geweest. Het horloge werd in 1964 uitgebracht en werd in 1965 al goedgekeurd door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA om mee te ruimte in te gaan. Die testen van NASA bestonden uit een temperatuur test voor extreem hoge- en lage temperaturen, een vacuüm test, een vochtigheidstest, een corrosie test, een schokbestendigheidstest, een lage- en hoge druk test, een vibratie test en een geluidstest. De eerste astronaut die deze Omega Speedmaster de ruimte mee in nam was de Amerikaanse Ed White. Qua ontwerp is dit horloge uiteraard weer typisch zoals we de Speedmaster kennen. Een stalen kast van 38 millimeter met daarop een zwarte bezel. Die bezel bevat een Tachymeter en in de kast zien we een simpele zwarte wijzerplaat. Op die wijzerplaat worden de seconden, minuten en uren door streepjes aangeduid en de streepjes voor de uren lichten op in het donker. Over de wijzerplaat zien we drie klokjes verdeeld voor de chronograaffuncties en onder 12 uur een Omega logo waar Speedmaster onder geschreven staat. De drie wijzers in het midden lichten ook op in het donker en de kast is afgesloten met plexiglas, wat in die tijd normaal was. Aan de zijkant van de kast een stalen kroon en twee stalen drukknoppen. Het horloge kwam veelal op een stalen band. Tikken doet dit horloge op een kaliber 321 wat een mechanisch chronografen uurwerk is van Omega wat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 105.012

De Omega Speedmaster met het referentienummer 105.012 is een heel bijzonder horloge uit de Omega Speedmaster collectie. Dit horloge heeft als eerste horloge ter wereld de verste reis ooit gemaakt, de Omega Speedmaster 105.012 was namelijk het allereerste horloge op de maan ooit! Een verrassend feitje is wel dat het niet Neil Armstrong was die dit horloge de maan mee opnam maar Buzz Aldrin. Neil Armstrong had besloten zijn horloge in de Lunar Capsule te laten liggen maar Buzz Aldrin besloot zijn horloge om te doen. Zo werd de Omega Speedmaster onderdeel in één van de meest indrukwekkende prestaties die de mensheid geleverd heeft. Het is dan ook vanaf dit moment dat de Omega Speedmaster voor altijd een legendarisch horloge zou blijven waar vaak aan gerefereerd wordt als de ‘’Moonwatch’’. Het horloge heeft een stalen kast van 38 millimeter in doorsnee met daarop een zwarte bezel die een Tachymeter bevat. Aan de kast zit een stalen band alhoewel het horloge voor de maanreis met een door NASA ontworpen textiel band uitgerust was die over het ruimtepak paste. In de kast zien we een zwarte eenvoudig ontworpen wijzerplaat waar de seconden, minuten en uren met streepjes worden aangeduid. Alleen de uren lichten daarvan op en zijn goed af te lezen in het donker. Over de wijzerplaat verdeeld zien we drie klokjes voor de chronograaffuncties en onder 12 uur het Omega logo waaronder ook nog Speedmaster geschreven staat. De drie wijzers in het midden geven ook licht in het donker en dragen zo ook aan goede afleesbaarheid bij. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon en twee drukknoppen. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 321, wat een mechanisch chronografenuurwerk is van Omega wat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 145.012

De Omega Speedmaster met het referentienummer 145.012 is een horloge uit de Speedmastercollectie van Omega wat eind jaren ‘60 in productie was. Het horloge heeft een stalen ronde kast met daarop een zwarte bezel. Op die zwarte bezel zien we ook een Tachymeter, wat één van de typische details is op een Omega Speedmaster horloge. In de kast zien we een eenvoudig ontworpen wijzerplaat in zwart. Op die wijzerplaat worden de seconden, minuten en uren met streepjes aangeduid. Van die streepjes zijn de strepen die de uren aanduiden zo gemaakt dat ze oplichten in het donker. Dit zorgt voor goede afleesbaarheid. Ditzelfde is gedaan met de drie wijzers in het midden die ook oplichten voor dezelfde reden. Onder 12 uur staat een Omega logo en onder dat logo is ook nog eens Speedmaster geschreven. Verder zien we nog drie klokjes op de wijzerplaat die dienen voor de chronograaffuncties. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant van het horloge zien we een stalen kroon en twee stalen drukkers. Het horloge is zowel op stalen- als leren banden uitgevoerd en het loopt op het kaliber 321. Het kaliber 321 is een mechanisch chronografen uurwerk dat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 145.022

De Omega Speedmaster met het referentienummer 145.022 is het eerste horloge uit de Omega Speedmaster collectie die gebruik maakte van een ander uurwerk. Hoewel het horloge ruim een decennium trouw gebleven is aan het kaliber 321, besloot Omega op een gegeven moment toch te gaan wisselen voor een nieuw uurwerk. Dit was het kaliber 861, wat dus ook in de Omega Speedmaster met het referentienummer 145.022 zit. Het uurwerk was nog wel altijd mechanisch en moest met de hand opgewonden worden. Verder zien we bij dit horloge een stalen kast met 38 millimeter doorsnee en daarop een zwarte bezel. Op die zwarte bezel zien we een Tachymeter en in de kast zien we een eenvoudig ontworpen zwarte wijzerplaat. De seconden, minuten en uren worden op die plaat met streepjes aangeduid en de uren streepjes lichten op in het donker. Dit doen ook de drie wijzers in het midden en dit zorgt uiteraard allemaal voor betere afleesbaarheid. Verder zien we de drie klokjes verdeeld over de wijzerplaat voor de chronograaffuncties en onder 12 uur het Omega logo wat op deze versie gedrukt is! Daaronder staat ook nog Speedmaster geschreven. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon en twee stalen drukknoppen. Het horloge komt op zowel stalen- als leren banden.

Omega Speedmaster 145.0022

De Omega Speedmaster met het referentienummer 145.022 is een horloge uit de Omega Speedmaster collectie dat in de jaren ‘80 uitkwam. Het horloge heeft een stalen kast van 42 millimeter in doorsnee en daarop zit een zwarte bezel met een Tachymeter. Dat is een van de typische designelementen van de Omega Speedmaster. De band aan het horloge is een stalen met mooie in elkaar vallende schakeltjes. Dat doet een beetje aan de Rolex Jubilee band denken. In de kast zien we een zwarte wijzerplaat met dat typische eenvoudig maar functionele Omega Speedmaster ontwerp. De seconden, minuten en uren worden door middel van streepjes aangeduid en daarvan geven de streepjes van de uren ook nog eens licht. Dit zorgt voor goede afleesbaarheid in het donker en dat is zeker belangrijk voor veel Speedmaster dragers. Verder zien we onder 12 uur het Omega logo gedrukt en daaronder staat nog Speedmaster geschreven. De drie wijzers in het midden lichten ook op in het donker. Ze dragen dus ook bij aan die goede afleesbaarheid. Dan zijn er nog drie klokjes verdeeld over de wijzerplaat die voor de chronograaffuncties dienen. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we nog uit staal een kroon en twee drukknoppen. Technisch is dit horloge uitgerust met het kaliber 861 wat een mechanisch chronografen uurwerk van Omega is dat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster 345.0022

De Omega Speedmaster met het referentienummer 345.0022 is de meest moderne uitgave van de zogenaamde ‘’Moonwatch’’. Dat wil zeggen dat het horloge nog zo is zoals het horloge uit de Speedmastercollectie dat de maan bezocht. Natuurlijk is er wel het een en ander gemoderniseerd zoals bijvoorbeeld het uurwerk. Zo heeft de Omega Speedmaster 345.0022 het kaliber 1861, wat een opvolger is van het 861 kaliber eveneens van Omega. Het uurwerk is nog altijd een mechanisch chronografen uurwerk wat met de hand opgewonden moet worden. Het horloge heeft een stalen kast van 42 millimeter doorsnee met daarop een zwarte bezel. De bezel heeft ook een Tachymeter en in de kast zien we de typische Omega Speedmaster wijzerplaat van een eenvoudig maar functioneel ontwerp. De seconden, minuten en uren worden door middel van streepjes aangeduid. Samen met de wijzers lichten de streepjes van de uren op in het donker waardoor er een betere afleesbaarheid van het horloge is. Er zijn nog drie klokjes verdeeld over de wijzerplaat die dienen voor de chronograaffuncties. Onder 12 uur staat het Omega logo gedrukt met daaronder Speedmaster geschreven. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een stalen kroon en twee stalen drukknoppen. Het horloge komt op een stalen schakelband.

Omega Speedmaster 345.0808

De Omega Speedmaster met het referentienummer 345.0808 is een horloge uit de Omega Speedmaster collectie. Het horloge heeft een glazen achterkant waardoor het uurwerk volledig zichtbaar is. Dit maakt het horloge echt voor liefhebbers die dit erg mooi vinden. Verder zien we vooral dezelfde karakteristieken als bij andere Omega Speedmaster horloges en dus een kast van 42 millimeter doorsnee met daarop een zwarte bezel. Die bezel heeft een Tachymeter en in de kast zien we een zwarte wijzerplaat. Op de wijzerplaat worden de seconden, minuten en uren aangeduid door streepjes waarvan de uren streepjes oplichten in het donker. Dit is ook het geval bij de wijzers en dit alles zorgt voor een hele goede afleesbaarheid. Onder 12 uur zien we het Omega logo gedrukt en daaronder staat ook nog Speedmaster geschreven. Verder natuurlijk drie klokjes verdeeld over de wijzerplaat voor de chronograaffuncties. Qua uurwerken zijn er twee mogelijkheden bij dit model en dat zijn zowel het kaliber 863 als het kaliber 1863 wat allebei mechanische uurwerken van Omega zijn die met de hand opgewonden moeten worden.

Omega Speedmaster TinTin 311.30.42.30.01.004

De Omega Speedmaster TinTin met het referentienummer 311.30.42.30.01.004 is een speciale editie uit de Omega Speedmaster collectie. Het horloge is gethematiseerd naar het beroemde stripkarakter Kuifje dat in het Frans TinTin genoemd wordt. In een van de stripverhalen van Kuifje maakt hij een reis naar de maan en zo is de connectie tussen Kuifje en de Omega Speedmaster ook direct wel heel logisch. We zien dit dan ook in het ontwerp van het horloge terug. Natuurlijk is er een klassieke stalen Speedmaster kast van 42 millimeter met daarop een zwarte bezel met Tachymeter. Maar kijken we dan in de kast zien we dat op die klassieke zwarte wijzerplaat nu een buitenrand zit die wit en rood geblokt is. De raket waar Kuifje in het verhaal mee naar de maan reist is ook rood met wit geblokt en daar verwijst deze buitenrand dan ook naar. Verder zien we ook drie klokjes voor de chronograaffuncties, 3 witte wijzers in het midden en onder 12 uur het Omega Logo met daaronder Speedmaster geschreven. De kast wordt gesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon en twee stalen drukknoppen. Het horloge is zowel op stalen- als leren banden uitgevoerd. In het horloge tikt het kaliber 1861 wat een mechanisch uurwerk van Omega is wat met de hand opgewonden moet worden.

Omega Speedmaster Silver Snoopy Award 310.32.42.50.02.001

De Omega Speedmaster Silver Snoopy Award 310.32.42.50.02.001 is een speciale editie uit de Omega Speedmaster collectie. Deze Speedmaster is gemaakt om een bijzonder moment in de geschiedenis te vieren. En die speciale gelegenheid is dat het 50 jaar geleden is dat Omega de Silver Snoopy Award uitgereikt kreeg van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Omega kreeg deze prijs omdat de Omega Speedmaster bijgedragen heeft aan het veilig terugkeren van de Apollo 13 missie, wat een maanmissie met obstakels was. Onderweg kreeg de missie te maken met technische mankementen waardoor zij niet op de maan konden landen. In plaats daarvan moest men om de maan heen. Er kon geen gebruik meer gemaakt worden van alle elektronische systemen en dus waren de astronauten aangewezen op hun mechanische Speedmaster horloges van Omega die ze weer veilig naar huis hielp door nauwkeurig bepaalde tijd te meten. Ter ere van het 50 jarige jubileum van dit horloge heeft Omega een speciale Snoopy editie uitgebracht waar het strip karakter Snoopy, die ook bij de prijs hoort, een belangrijke rol in het ontwerp speelt. We zien een kast uit staal van 42 millimeter doorsnee met daarop een blauwe bezel. In de kast zien we een witte wijzerplaat waar de seconden, minuten en uren aangeduid worden door blauwe streepjes. De wijzers zijn ook blauw evenals de drie klokjes die over de wijzerplaat verdeeld zijn. In een van die klokjes zien we het strip karakter Snoopy in een ruimtepak en daarboven staat “50th anniversary” geschreven. Onder 12 uur staat het Omega logo en daaronder staat nog Speedmaster geschreven. De kast wordt afgesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant zien we een stalen kroon en twee drukkers. Op de achterkant van de kast zien we een afbeelding van de maan met de aarde op de achtergrond en een ruimtevaartuig wat tussen die twee in vliegt. Het horloge komt aan een nylon band. Technisch is het horloge uitgerust met het kaliber 3861 wat een Co-Axial Master Chronometer uurwerk is van Omega en uiteraard mechanisch.

Uw Omega horloge verkopen?

Uw Omega horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

Omega horloge inkoop

Maak een afspraak   of kom langs