Omega Geneve

Omega Geneve

Omega Geneve horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Omega Geneve horloges. Heeft u een Omega Geneve horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Omega Geneve.

Vertrouwd uw Omega Geneve horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Omega Geneve goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Omega Geneve horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Omega Geneve horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Omega Geneve horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Omega Geneve. Een horloge van Omega wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Omega horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges uitsluitend op de vintage markt terug en niet in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Omega Geneve horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Omega Geneve, de betaalbare Omega klassieker

De Omega Geneve is een horloge dat vandaag de dag niet meer gemaakt wordt maar nog altijd heel erg populair en bekend is bij liefhebbers. Het is vooral een fantastisch instap horloge voor verzamelaars omdat de prijs, zelfs van de vintage exemplaren, erg aantrekkelijk is. Tegelijkertijd is het wel een heel degelijk horloge en dus een heel goed begin van een horloge collectie. Het horloge is een klassiek en elegant horloge, ook wel een ‘’dress-watch’’ genoemd, en daarmee dus ook tijdloos. Ook is het een horloge wat vaak in families blijft en doorgegeven wordt van vader op zoon. Het tijdloze karakter leent zich daar goed voor en tussen de jaren ‘60 en ‘80 hebben veel mannen het aangeschaft als hun dagelijks horloge. Overigens zijn er naast heren- ook een aantal dameshorloges in deze collectie gemaakt.

Het begin van de Omega Geneve

In de vroege jaren ‘60 besloot Omega een horloge collectie in het leven te roepen waar op zijn minst 50% van in Geneve geproduceerd was. Geneve is de stad van de horlogerie bij uitstek en in de vroege jaren ‘60 leefde dat imago nog veel meer. Omega zit van oudsher in de stad Biel, waar ook het meeste altijd al geproduceerd werd. Toch wilde het merk een beetje meeprofiteren van de status die Geneve als horlogestad had en dus vonden ze dat er een horloge moest komen wat op zijn minst gedeeltelijk in de stad geproduceerd zou zijn. Op deze manier zou het mogelijk zijn de naam Geneve op de wijzerplaat te zetten en daarmee mensen aan te trekken die hier waarde aan hechten. Tegelijkertijd besloot Omega van deze collectie een betaalbare collectie te maken.

De collectie is van de vroege jaren ‘60 tot de vroege jaren ‘80 geproduceerd en er is in die tijd een veelvoud aan modellen en vormen uitgekomen voor zowel dames als heren. Toen de Omega Geneve uit productie ging is de populariteit van het horloge echter niet gedaald. Het horloge bleef gezocht door liefhebbers op veilingen en bij vintage horloge handelaars. En dit gebeurt vandaag de dag nog steeds. Het is en blijft een ideaal instap horloge voor de beginnende verzamelaar of een perfect horloge voor iemand die iets klassieks wil dragen. Het is kwaliteit van een gerenommeerd merk waar men niet een heel hoge prijs voor wil betalen.

Het design van de Omega Geneve

Er zijn zo ongelooflijk veel verschillende modellen in de Omega Geneve collectie gemaakt dat het haast onmogelijk is een typisch design vast te stellen. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen. Dat is dat ze klassiek en elegant zijn qua design. We komen in de Omega Geneve collectie dan ook geen enorme Breitling achtige klokken tegen die afmetingen hebben van 45 millimeter of groter. De meeste Omega Geneve modellen zitten zo rond de 35 millimeter. Hoewel dat vandaag de dag erg klein lijkt, was dit voor de tijd waarin het horloge uitgebracht werd eigenlijk al aan de grote kant. Dat waren eerder de afmetingen voor chronografen. Overigens bevatte de collectie ook enkele chronografen, maar dat terzijde. Er zijn naast die 35 millimeter versies ook wel versies uitgebracht die net wat groter waren of zelfs kleiner. Zo zijn er veel damesversies van rond de 20 millimeter bijvoorbeeld.

De diversiteit aan vormen bij de Omega Geneve

Qua vormen zien we werkelijk van alles. Van rond tot vierkant, achthoekig, zeshoekig, dwarse rechthoeken, staande rechthoeken, tonneau kasten, liggende ovale vormen, TV vormige en C vormige kasten. Er is behoorlijk wat variatie geweest en dat maakt de collectie dan ook wel weer spannend. Ook qua banden is het moeilijk vast te stellen wat nou echt typisch was. Want er waren zowel stalen- als leren banden. Bij de materialen zien we natuurlijk vooral staal en omdat het horloge betaalbaar moest blijven zijn de meeste gouden modellen met goud beslagen en niet volledig uit goud gemaakt. Ook hier zijn wel weer uitzonderingen want er zijn enkele modellen die wel volledig uit goud gemaakt zijn.

De wijzerplaten zijn in de meeste gevallen kalm, zelfs bij de chronografen, en in alle mogelijke kleuren die we maar kunnen bedenken. En moeten we een horloge uit de Geneve collectie uitzoeken dat iconisch is en het waarschijnlijk het beste gedaan heeft. Dan is dat waarschijnlijk de met goud beslagen ronde klassieke tijd en datum of “time only” versie met een gouden/champagne kleur wijzerplaat en op een leren band. Dit is een ongekende klassieker die nooit iemand zal gaan vervelen.

De techniek van de Omega Geneve

Ook qua techniek is er veel variatie in deze collectie. Zo zijn er exemplaren die met de hand opgewonden worden, automatische exemplaren. Als we dan wegkijken bij die twee komen we nog elektromechanisch en Quartz tegen. Op de Quartz modellen zien we meestal Megaquartz of Electronic op de wijzerplaten. Deze uurwerken zijn uiteraard wel van hoge kwaliteit en in Zwitserland vervaardigd. Het is dus niet een huis, tuin en keuken Quartz horloge als waar veel mensen de associatie bij Quartz mee hebben. Dit is echt wel iets kwalitatief hoogwaardiger. Dit maakt de Quartz modellen dan ook interessant en nog altijd geliefd bij de verzamelaar. Quartz modellen uit de Omega Geneve collectie hebben vaak ook een dag en datum functie.

Andere technische hoogstandjes uit de Omega Geneve collectie zijn natuurlijk de Omega Chronostop, wat een chronograaf is. Daarnaast is er zelfs een enkel model uit de Omega Geneve collectie chronometer gecertificeerd, wat in die prijsklasse natuurlijk erg bijzonder is. Naast de automatische mechanische exemplaren zijn er dan ook, zoals al benoemd, de met de hand opgewonden exemplaren. Deze horloges hebben iets nostalgisch over zich wat de liefhebber wel weet te waarderen. Het moeten opwinden van een horloge is voor veel verzamelaars nog iets heel moois wat ze graag doen. De met de hand opgewonden exemplaren zijn dan ook nog goed gezocht.

De Omega Geneve is niet meer in productie maar nog altijd springlevend

Het horloge is dus al sinds de vroege jaren ‘80 niet meer in productie maar nog altijd springlevend. Het wordt nog iedere dag gezocht op internet, op veilingen of bij vintage handelaren. Het laat de harten sneller kloppen van de beginnende verzamelaar, de liefhebber van klassieke stijl. Ja zelfs bij de gevorderde verzamelaar die er toch ook wel een paar in zijn collectie wil hebben. Maar ook tovert het nog een brede glimlach op het gezicht van de kleinzoon die dit horloge van zijn opa krijgt op een bijzondere gelegenheid, of de zoon die het van zijn vader krijgt. Het horloge dat in de familie blijft en waar dierbare herinneringen aan zitten. Er zijn dan ook veel versies te vinden met gravering omdat dit horloge ook vaak voor jubilea of andere belangrijke gelegenheden gegeven werd. Graveren was in die tijd een belangrijk iets. Dit horloge zal nog lang bekend en gezocht blijven. Omega zal niet snel een nieuwe versie ervan in het leven roepen. Maar ze waarderen het waarschijnlijk wel hoeveel dit horloge heeft gedaan op de horlogemarkt.

Uw Omega horloge verkopen?

Uw Omega horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

omega-horloge

Maak een afspraak   of kom langs