Omega Constellation referentienummers

Omega Constellation referentienummers

Omega Constellation horloges verkopen bij Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Omega Constellation Heritage horloges. Heeft u een Omega Constellation horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Omega Constellation.

Vertrouwd uw Omega Constellation horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Omega Constellation goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Omega Constellation horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Het referentienummer van uw Omega Constellation horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Omega Constellation horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Omega Constellation. Een horloge van Omega wat thuishoort in het rijtje van Omega horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Omega Constellation horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Omega Constellation CK2648

De Omega Constellation met het referentienummer CK2648 is het eerste model dat ooit uitgebracht werd in de Omega Constellation serie, dit was in 1952. Dit model had een ontwerp wat enorm geliefd is geworden door de jaren heen en nog altijd heel erg geliefd is bij vintage verzamelaars. Dat ontwerp heet het ‘’Pie Pan’’ ontwerp. Dit verwijst naar de wijzerplaat die wat gebold gevormd is. Eigenlijk in de vorm van een Amerikaanse taartvorm, wat in het Engels een ‘’Pie Pan’’ heet. We zien een stalen- of gouden kast van 35 millimeter doorsnee en daarop een gladde bezel. In de kast zien we dus die ‘’Pie Pan’’ wijzerplaat die meestal in crème kleur is uitgevoerd en daarop duiden streepjes de uren aan. Alleen op de uren 3, 6, 9 en 12 zien we Arabische cijfers. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur staat een gouden ster en Constellation. De drie wijzers zijn gemaakt uit goud. De kast is afgesloten met een plexiglaasje en aan de elegante pootjes zit een leren band bevestigd. Aan de zijkant zien we nog een gouden kroon. Waterdicht is dit horloge niet, maar het loopt wel op een automatisch uurwerk dat chronometer gecertificeerd is. Dit kunnen de kalibers 352 of 354 zijn. Allebei automatische uurwerken van Omega waar de COSC een chronometer certificering aan uitreikte.

Omega Constellation CK2943

De Omega Constellation met het referentienummer CK2943 is het eerste datumhorloge uit de Omega Constellation serie dat ooit uitgebracht werd. Dit horloge werd in 1957 uitgebracht door Omega en was één van de topstukken in die tijd. Vooral omdat het een automatisch chronometer gecertificeerd horloge was met een datumfunctie. In die tijd iets bijzonders in de wereld van de polshorloges. Het horloge heeft een stalen kast met een doorsnee van 35 millimeter en daarop een gladde bezel. In de kast zien we een crème kleurige wijzerplaat waar de uren door gouden streepjes worden aangeduid. De minuten worden met kleine zwarte streepjes aangeduid en de wijzers zijn uit goud gemaakt. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur een gouden ster en Constellation Calender gedrukt. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we een stalen kroon. Aan de kast zitten elegante pootjes waar de leren band, die bij dit horloge hoort, aan bevestigd kan worden. Aan de achterkant van de kast zien we een gravure van het Observatorium in Geneve wat typisch is voor de Constellation horloges. Dit horloge is waterdicht tot 30 meter en het loopt op een kaliber 504. Dit is een automatisch uurwerk van Omega wat chronometer gecertificeerd is door de COSC.

Omega Constellation BA168.0016

De Omega Constellation met het referentienummer BA168.0016 is het eerste dag en datum horloge dat uitgebracht werd in de Constellation collectie van Omega. Dit horloge werd uitgebracht in het jaar 1966. Het horloge heeft een gouden kast met een doorsnee van 35 millimeter. Aan de twee elegante pootjes van die kast zit de leren band bevestigd die aan dit horloge komt. In de kast zit een gouden of crèmekleurige wijzerplaat en de uren worden met gouden streepjes aangeduid. De minuten worden dan weer met kleinere streepjes aangeduid. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur een gouden ster en Constellation. Op 3 uur zien we het datum en het dag vakje waar beide datum en dag dus kunnen worden afgelezen. Dat dag vakje kan overigens in verschillende talen zijn zoals Duits, Frans, Italiaans of Engels. De wijzers van het horloge zijn eveneens uit goud gemaakt en hebben in het midden een stukje dat oplicht in het donker. Dit zorgt voor goede afleesbaarheid. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we nog een gouden kroon. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en loopt op het kaliber 751. Dit is een automatisch uurwerk van Omega wat een dag en datum functie kan aansturen. Buiten dat bijzondere feit is het ook nog eens chronometer gecertificeerd door de COSC wat aangeeft hoe precies het uurwerk is.

Omega Constellation BA168.0042

De Omega Constellation met het referentienummer BA168.0042 is een qua design bijzonder horloge in de Constellation collectie van Omega wat eind jaren ‘60 uitkwam, om precies te zijn in 1969. Het horloge laat, hoewel het een jaar voor het begin van de jaren ‘70 is, al een enorme portie jaren ‘70 design zien. Dit model in het bijzonder is ook de inspiratie geweest voor de Constellation modellen zoals we die vandaag de dag kennen. We zien een kast met een doorsnee van zo’n 35 millimeter die gemaakt is uit goud. De kast heeft een televisie achtige vorm, maar met een ronde gladde bezel erop wat het geheel toch weer wat ronder maakt. In de kast zien we een gouden wijzerplaat en daarop zitten gouden streepjes die de uren aanduiden. De kleine zwarte streepjes die daar langslopen zijn weer voor de minuten. Onder 12 uur zien we het Omega logo, maar er staat geen Omega onder geschreven. Wat daaronder geschreven staat is Constellation en Automatic. Boven 6 uur staat Omega gedrukt. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De wijzers zijn uit goud gemaakt. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zien we een gouden kroon. Het horloge zit aan een leren band. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en het loopt op het kaliber 1001. Dit is een automatisch uurwerk van Omega wat de eer heeft om chronometer gecertificeerd te zijn door de COSC in Zwitserland.

Omega Constellation BA168.0053

De Omega Constellation met het referentienummer BA168.0053 is een horloge uit de Constellation collectie van Omega wat uitkwam in 1970. Na jaren van consistent klassiek design begon de horlogecollectie vanaf dat moment wat moderner en specialer te worden qua ontwerpen. Iets wat ook wel typisch was voor de jaren ‘70. We zien hier dus een soort van C-shape kast met een doorsnee van 35 millimeter in goud. In de kast zien we een mooie gouden wijzerplaat waar ook nog eens gouden streepjes op staan die de uren aanduiden. De kleinere zwarte streepjes geven juist de minuten weer aan. Op 3 uur zien we een datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. Onder 12 uur staat het Omega logo, alleen staat de naam Omega er niet onder. In plaats daarvan staat er Constellation. De naam Omega staat dan weer wel boven 6 uur gedrukt in zwart. De wijzers zijn ook uit goud gemaakt en de kast is afgesloten met plexiglas wat in die tijd normaal was. Aan de zijkant zit een gouden kroon en aan de onderkant van de kast natuurlijk het observatorium van Geneve wat typisch is voor de Constellation horloges. Het horloge zit op een leren band en is waterdicht tot 30 meter. Het loopt op het kaliber 1001 wat een automatisch uurwerk is van Omega. Dit uurwerk is ook nog een chronometer gecertificeerd door de COSC is Zwitserland.

Omega Constellation BA198.0022

De Omega Constellation met het referentienummer BA198.0022 is een elektronisch horloge uit de Constellation collectie van Omega. Het horloge werd in de jaren ‘70 uitgebracht toen elektronische horloges net heel populair begonnen te worden. Zo’n elektronisch uurwerk was in die tijd echt nog een technisch hoogstandje. We zien bij dit horloge een gouden kast met een doorsnee van zo’n 36 millimeter. In die kast zien we nog eens de beroemde ‘’Pie Pan’’ wijzerplaat wat een gebolde wijzerplaat is die een beetje op een Amerikaanse taartvorm (Pie Pan) lijkt. Op die wijzerplaat zien we gouden streepjes die de uren aanduiden en kleinere zwarte streepjes die de minuten aanduiden. Op 12 uur zien we het Omega logo en daaronder is geen Omega geschreven maar Constellation. De naam Omega staat dan weer boven 6 uur en er staat dan ook nog eens Electronic onder. Dit om nog even aan te geven dat dit een elektronisch horloge is. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De wijzers zijn ook goud en ingelegd met een soort van lumine waardoor ze oplichten in het donker. Dit zorgt dan weer voor goede afleesbaarheid. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een gouden kroon. Het horloge komt op een leren band en is tot 30 meter waterdicht. Het uurwerk, dat in dit horloge zit, is een kaliber 1250. Dat is een zogenaamd elektronisch stemvork uurwerk van Omega. Dit mag niet verward worden met Quartz, want dat is nog een elektronisch uurwerk voor de tijd van Quartz. Deze uurwerken werden wel gewoon in Zwitserland gemaakt en hebben een hoge precisie.

Omega Constellation DD395.0800

De Omega Constellation met het referentienummer DD395.0800 is het eerste Quartz horloge uit de Constellation collectie van Omega. Het werd uitgebracht in 1978 en Quartz was toen echt het nieuwste van het nieuwste. Een techniek waarvan gedacht werd dat deze de wereld zou gaan veranderen en dat heeft het misschien ook wel gedaan. Het ontwerp van het horloge werd er dan ook op aangepast en moderner gemaakt. En zo zien we een wat futuristisch ontwerp met een vierkante stalen kast van 29 millimeter doorsnee met daarop een vierkante gouden bezel. In die kast zit een hele simpele zwarte wijzerplaat waar dunne gouden streepjes de uren aanduiden. Onder 12 uur zien we het Omega logo ook in goud en Constellation Quartz staat boven 6 uur in goud gedrukt. Het horloge heeft slechts twee wijzers een uren en een minutenwijzer welke allebei ook uit goud gemaakt zijn. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een stalen kroon. Het horloge zit op een staal met gouden schakelband die haast even breed is als de kast. Het horloge is waterdicht tot 30 meter. Dit horloge loopt dus op een Quartz uurwerk en wel het kaliber 1351 van Omega. Dit zijn Quartz uurwerken die Omega in Zwitserland maakte en een uiterst hoge kwaliteit hadden.

Omega Constellation DD396.0810

De Omega Constellation met het referentienummer DD396.0810 is het zogenaamde MegaQuartz model uit de Constellation collectie van het Zwitserse merk Omega. Dit model was voorzien van een Quartz uurwerk wat nog beter presteerde dan een regulier Quartz uurwerk. Daarom droeg het ook de naam MegaQuartz. Het horloge had een stalen kast in een televisie vorm met een gouden bezel die de vorm van de kast volgde. In die kast zagen we een witte wijzerplaat waar de uren door streepjes aangeduid worden en de minuten door kleinere streepjes. Op 12 uur een Omega logo en daaronder is Constellation geschreven in plaats van Omega. De naam Omega staat dan weer boven 6 uur geschreven. Op 3 uur zien we een dag en een datum vakje waar zowel de dag als de datum afgelezen kan worden. De drie wijzers zijn gemaakt uit staal en de uren- en minutenwijzer lichten op in het donker. Dit zorgt voor extra goede afleesbaarheid. De kast is gesloten met plexiglas en aan de zijkant zit een stalen kroon. De band is een schakelband bestaande uit goud en staal. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en loopt op het kaliber 1310. Dit is dus het zogenaamde MegaQuartz uurwerk van Omega wat beter presteert dan een reguliere Quartz. Het uurwerk wordt ook in Zwitserland vervaardigd en kent een hele hoge kwaliteit.

Omega Constellation BA398.0864

De Omega Constellation met het referentienummer BA398.0864 is het allereerste model in de Constellation collectie met het zogenaamde Manhattan design. Een ontwerp dat tot op de dag van vandaag in de catalogus zou blijven en erg populair zou worden. Een apart ontwerp wat geliefd is bij zowel man als vrouw. Een bekende drager van dit ontwerp is de Chinese president Xi Jingping. De Omega Constellation BA398.0864 heeft dus dat Manhattan ontwerp wat inhoudt dat het een haast zeshoekige gouden kast heeft in dit geval van 32 millimeter doorsnee. Op de kast zit een zwarte bezel met cijfers en aan de zijkanten van die bezel zitten vier gouden pootjes die de bezel haast wel vast lijken te houden. In de kast een eenvoudig ontworpen wijzerplaat met Romeinse cijfers die de uren aanduiden in goud en kleinere streepjes die de minuten aanduiden. Onder 12 uur staat het Omega logo en boven 6 uur staat Constellation gedrukt. Op 3 uur zien we het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden en de wijzers zijn goud. De kast is afgesloten met plexiglas en aan de zijkant zit nog een gouden kroon. Het horloge zit op een gouden schakelband. Aan de achterkant van het horloge zien we het observatorium van Geneve, wat al die jaren een vaste rots in de branding is gebleven in de Omega Constellation collectie. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en loopt op het kaliber 1422 wat een Quartz uurwerk van Omega is. Dit uurwerk wordt wel gewoon in Zwitserland gemaakt.

Omega Constellation 131.55.29.20.99.002

De Omega Constellation met het referentienummer 131.55.29.20.99.002 is een modern dameshorloge uit de Constellation collectie van Omega. Het horloge is uniek omdat het eigenlijk een echt juweliershorloge is, maar dan wel met een mechanisch uurwerk dat een hele hoge certificering heeft. De meeste juweliershorloges komen met een Quartz uurwerk en dus onderscheid dit model zich erg daarin. We zien een Manhattan ontwerp kast met een doorsnee van 29 millimeter gemaakt uit goud maar volledig bezet met geslepen diamanten. Dit geld ook voor de gouden schakelband die eveneens volledig met diamanten bezet is. In de kast zien we een wijzerplaat bestaande uit geslepen diamanten en geslepen smaragden die als streepjes zijn gemaakt welke de uren aanduiden. Onder 12 uur zien we het Omega logo en boven 6 uur een ster. De wijzers zijn uit goud gemaakt en de kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast zit een gouden kroon en aan de onderkant van de kast zit een saffierglaasje waardoor het uurwerk te zien is. Dit uurwerk is het Co-Axial kaliber 8703 van Omega wat ook nog eens Master Chronometer gecertificeerd is. Dit is een stap hoger dan gewoon chronometer gecertificeerd. Het horloge is tot 50 meter waterdicht.

Omega Constellation 131.10.39.20.01.001

De Omega Constellation met het referentienummer 131.10.39.20.01.001 is een modern herenhorloge uit de Constellation collectie van Omega met het Manhattan kast ontwerp. Het horloge heeft een wat stoerder karakter en is zowel voor sportieve stijlen als elegante stijlen geliefd. We zien dus een kast in de Manhattan stijl met een doorsnee van 39 millimeter. De kast is gemaakt uit staal en heeft een bezel eveneens uit staal die door vier pootjes aan de zijkanten vastgehouden wordt. Op de bezel staan Romeinse cijfers. In de kast zien we een zwarte eenvoudige wijzerplaat waar stalen streepjes de uren aanduiden en kleinere stalen streepjes de minuten. Onder 12 uur staat het Omega logo en boven 6 uur het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De wijzers zijn ook uit staal en ingelegd met lumine. Dat zorgt ervoor dat ze oplichten in het donker en beter afleesbaar zijn. De kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant zit een stalen kroon en het horloge zit op een stalen schakelband. Aan de onderkant van de kast zit een saffierglaasje waardoor het uurwerk zichtbaar is. Dat uurwerk is het kaliber 8800 wat een Co-Axial uurwerk van Omega is. Dit uurwerk is Master Chronometer gecertificeerd wat weer een stap hoger is dan gewoon chronometer gecertificeerd.

Omega Constellation 130.33.41.22.02.001

De Omega Constellation met het referentienummer 130.33.41.22.02.001 wordt ook wel de Constellation Globemaster genoemd. Het is een apart ontwerp in de moderne Constellation collectie met een complicatie. Die complicatie is de zogenaamde ‘’Annual Calender’’. Deze geeft naast de datum ook de maand aan waarin we zitten. Het horloge heeft een stalen kast van 41 millimeter doorsnee en daarop zit een geribbelde bezel. In die kast zit een ‘’Pie Pan’’ ontwerp wijzerplaat wat betekent dat de wijzerplaat wat gebold staat. Op die wijzerplaat zien we witte streepjes die de uren aanduiden en wat kleinere streepjes voor de minuten. Tussen de urenstreepjes staat in schrijfschrift de maanden geschreven die aangewezen worden door een extra wijzer in het midden. Deze is net als de andere wijzer blauw. Onder 12 uur staat het Omega logo en boven 6 uur het datumvakje waar de datum afgelezen kan worden. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een stalen kroon. Het horloge komt op een leren band en is waterdicht tot maar liefst 100 meter. Lopen doet het horloge op het kaliber 8922. Dit is niet alleen een Co-Axial uurwerk met een Master Chronometer certificering wat hoger is dan een reguliere chronometer certificering. Het is ook nog eens een uurwerk met een ‘’Annual Calender’’ complicatie die zowel de maanden als de datum aanduiden kan. Het uurwerk is door Omega gemaakt in Zwitserland.

Uw Omega horloge verkopen?

Uw Omega horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

omega horloge

Maak een afspraak   of kom langs