Breitling SuperOcean Heritage

Breitling SuperOcean Heritage

Breitling SuperOcean Heritage horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling SuperOcean Heritage horloges. Heeft u een Breitling SuperOcean Heritage horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling SuperOcean Heritage.

Vertrouwd uw Breitling SuperOcean Heritage horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling SuperOcean Heritage goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling SuperOcean Heritagehorloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling SuperOcean Heritage horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling SuperOcean Heritage horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling SuperOcean Heritage. Een horloge van Breitling, wat een ode is aan een ander Breitling horloge dat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug omdat het daar te jong voor is. Maar we zien het wel op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Breitling SuperOcean Heritage horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

De Breitling SuperOcean Heritage, een ode aan het verleden van dit iconische horloge

De Breitling SuperOcean Heritage is een horloge wat gemaakt is als een ode aan het verleden van de Breitling SuperOcean. Een horloge wat al sinds decennia het iconische duikershorloge van het merk Breitling is. De SuperOcean bestaat al sinds 1957 en is sinds die tijd een enorm succes. In die jaren werden duikershorloges heel populair en alle grote merken hadden er wel een. Dus wilde Breitling niet achterblijven en een alternatief bieden voor de Rolex en Omega duikershorloges. Zij kwamen met de SuperOcean die ook nog eens een indrukwekkende prestatie leverde in die tijd met een waterdichtheid tot 200 meter. Dit terwijl de andere merken nog maar tot 100 meter diep konden aanbieden. In 2017 had de SuperOcean al 60 jaar succes en was er dus wel iets te vieren. Breitling heeft dit gedaan door een broertje voor de SuperOcean in het leven te roepen. Een broertje wat een ode is aan het verleden van dit iconische horloge. Dit broertje werd de SuperOcean Heritage.

Het design van de Breitling SuperOcean Heritage

Als we naar het design van de Breitling SuperOcean Heritage kijken, zien we dat het heel sterk geïnspireerd is door de allereerste SuperOcean modellen. Met name de dikke duikersbezel is prominent aanwezig in de kleuren zwart, marineblauw en kobaltblauw. De kast is wel iets moderner met saffierglas. En het heeft wat langere pootjes dan het oude model. We zien een tijd en datum versie en een chronograaf. Wijzerplaten in kleuren als kobaltblauw, groen, marineblauw, zilver en zwart. We zien wijzers waarvan de urenwijzer een pijltje is en dus goed afleesbaar is, voor een duikershorloge erg belangrijk.

De uur indicatie is door middel van streepjes. Op de tijd en datum versie zien we de datum op 6 uur en het Breitling logo net onder 12 uur. Terwijl bij een van de chronograaf versies zien we zowel logo als datum en dag op 3 uur. Bij een andere chronograafversie zien we het logo gewoon onder 12 uur. Daar zien we geen dag maar wel een datum tussen 4 en 5 uur. Dan zijn er uiteraard de drie klokjes op de wijzerplaat van de chronograaf. Aan de zijkant van de kast zien we een geribbelde kroon en in het geval van de chronograaf ook twee drukkers. We zien dat de horloges komen aan een siliconen band, Nato band of een stalen Milanese band. Qua materialen die gebruikt worden zien we vooral staal maar in de bezels soms ook een beetje roségoud. Er is ook een versie met een volledig roségouden kast. Qua afmetingen van de kasten zien we 46, 44 en 42 millimeter.

De SuperOcean Heritage ‘57

Er is ook een “limited edition” versie die de naam SuperOcean Heritage ’57 draagt. Deze heeft precies hetzelfde ontwerp als de allereerste SuperOcean. Dus ook de kortere pootjes en een gebold saffierglaasje. Dat lijkt een beetje op plexiglas qua uiterlijk en heeft dus nog meer een vintage gevoel.  We zien dat de bezel en wijzerplaten beschikbaar zijn in zwart, blauw en bruin. Op de wijzerplaten zien we tijdindicatie door middel van streepjes en bolletjes.

Interessant is dat op sommige versies deze streepjes en bolletjes alle kleuren van de regenboog hebben. Op die versies zien we dan ook een oranje urenwijzer en een groene minutenwijzer. Een bijzonder kleurrijk geheel. Datumaanduiding zien we niet op deze horloge. Het zijn dan ook zogenaamde ‘’time only’’ horloges. We zien wel het Breitling logo onder 12 uur en de afmetingen van de kast zijn zo’n 42 millimeter. Aan de zijkant zien we een geribbelde kroon en de horloges komen aan Nato banden, leren banden en stalen Milanese banden.

De techniek van de Breitling SuperOcean Heritage

Bij Breitling staat techniek hoog in het vaandel en zal het altijd boven design gaan. Dit is ook het geval bij de Breitling SuperOcean Heritage. We zien daar dan ook indrukwekkende uurwerken. Breitling heeft haar eigen productie in Grenchen, Zwitserland. Hier maken zij zowel manufacture uurwerken die de firma volledig zelf ontwerpt en produceert als uurwerken op een basis van ETA-uurwerken. ETA is een uurwerkproducent die ook in Grenchen gevestigd is en voor veel gerenommeerde merken uurwerken of basissen produceert. In de SuperOcean Heritage zitten overigens vooral compleet manufacture uurwerken.

We zien het manufacture uurwerk B01 in de chronografen met datum en B20 in de tijd en datum versies. En dit is dan ook erg indrukwekkend omdat er ontzettend veel werk in zulke uurwerken zit. In de chronografen met dag en datum zien we een uurwerk op een ETA-basis wat het kaliber B13 is. En in de “limited edition” SuperOcean Heritage ’57 zit een B10 kaliber, wat ook een uurwerk is op een ETA-basis. Qua waterdichtheid gaat de “limited edition” SuperOcean Heritage ’57 tot 100 meter diep en de anderen tot 200 meter diep. Het zijn overigens sowieso horloges die tegen een stootje kunnen. Precies wat Breitling ook ooit voorhad met dit horloge.

De Breitling SuperOcean Heritage is jong maar veelbelovend

De Breitling SuperOcean Heritage mag dan een jong horloge zijn, het is erg veelbelovend. We zien dat de horloges al voorbijkomen op veilingen en goede resultaten boeken. Ook op de gebruikte markt wordt het horloge veel gezocht en nieuw is het ook zeker populair. Het manufacture uurwerk in veel modellen is aantrekkelijk voor veel liefhebbers maar ook het vintage design spreekt aan. Vintage is een steeds populairder begrip. Ook al is dit horloge dan niet vintage te verkrijgen, het vintage uiterlijk spreekt de mensen aan. Het is een jong horloge met een oud verhaal.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs