Breitling Montbrillant

Breitling Montbrillant

Breitling Montbrilliant horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling Montbrillant horloges. Heeft u een Breitling Montbrillant horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling Montbrillant.

Vertrouwd uw Breitling Montbrillant horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling Montbrillant goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling Montbrillant horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling Montbrillant horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling Montbrillant horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling Montbrillant. Een horloge van Breitling wat nog niet heel lang bestaat. Het is ook wat minder bekend dan andere modellen maar zeker niet minder geliefd. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug omdat ze daar net voor op het randje zitten. Ze hebben echter wel een vintage design. Ook zien we ze nieuw en nieuw gebruikt op de daarvoor bestemde plekken. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Breitling Montbrillant, een collectie met vintage design en Grand Complications

Wie de Breitling Montbrillant ziet, en zich niet heel erg in het merk Breitling verdiept heeft, zou misschien in eerste instantie denken dat het een Navitimer is. Dat is misschien ook niet zo heel gek, omdat de collectie eigenlijk geïnspireerd is op vintage Navitimer horloges. Toch heeft de Montbrillant wel echt zijn eigen karakter en zijn eigen plekje in de wereld van Breitling. Het horloge hoort misschien niet direct bij het rijtje iconische horloges die Breitling als merk zo typerend maken. Toch is het horloge een echte typische Breitling en zullen mensen het ook van een afstand als een Breitling kunnen herkennen. De naam heeft het horloge gekregen naar aanleiding van de straat waar Breitling vroeger gevestigd was, de Rue de Montbrillant. Dit waarschijnlijk omdat alles aan dit horloge doet verwijzen naar de geschiedenis van Breitling. Ook al is het niet zo oud. Deze collectie heeft ook plaats geboden voor hele gecompliceerde uurwerken zoals de Perpetual Calender in de 1461 Jours versie en een maanfase in de Eclipse.

Het design van de Breitling Montbrillant

Als we naar het design van de Breitling Montbrillant kijken zien we inderdaad hele sterke invloeden van de Navitimer terug. Dit is ook niet zo gek want in het verleden was dit de stijl die Breitling had voor de horloges die zij maakten. En de Montbrillant is immers een ode aan het verleden van Breitling. We zien een ronde kast met een geribbelde bezel zoals we die ook op de Navitimer zien. Tevens ook het liniaal achtige ontwerp op de binnenring. De bezel kan roteren zodat dit ook gebruikt kan worden om zaken zoals mijlen, nautische mijlen en kilometers te meten. We zien vooral vaak witte- en zwarte wijzerplaten. Maar er zijn ook versies gemaakt in blauw en grijs. Dan is het afhankelijk om welke uitvoering het gaat. Maar er is bijvoorbeeld een dag, datum en maand uitvoering waar de maand, datum en de dag net onder 12 uur aangegeven worden. Er zijn ook versies waar de datum tussen 4 en 5 uur staat en versies met een maanfase op 3 uur. Deze elementen zien we ook terug in de Perpetual Calenders van de 1461 Jours en de Olympus versies.

De Breitling Montbrillant is altijd een chronograaf horloge. Dus we zien altijd nog diverse klokjes op de wijzerplaat die dienen voor de chronograaf functies. Qua logo zien we een aantal mogelijkheden. Zoals het laatste nieuwe logo wat slechts een sierlijke “B” met daaronder Breitling geschreven is. Het logo wat daarvoor kwam en heel bekend is met de vleugeltjes. En tot slot kan het zijn dat er op de ouderwetse manier in sierschrift Breitling geschreven staat. Dit was het logo wat Breitling hanteerde in de jaren ‘40, ‘50 en ‘60. De kast is gesloten met saffierglas en we zien aan de zijkant twee drukknoppen zitten en een geribbelde kroon. De materialen kunnen staal, goud of een combinatie van die twee zijn. De horloges komen zowel aan stalen- als aan leren banden. De afmetingen van het horloge zijn 43 millimeter en er is een versie van 47 millimeter.

De techniek van de Breitling Montbrillant

Breitling is van oudsher een merk wat de techniek hoog in het vaandel heeft staan. Dit is natuurlijk bij de Montbrillant niet anders. Het merk wilde hiermee dan ook weer eer aan de vroegere dagen doen. We zien bij de Montbrillant uitsluitend mechanische uurwerken. Quartz is uitgesloten. Breitling heeft een eigen productie in Zwitserland waar zij uurwerken maken. Daar worden zowel uurwerken op een ETA-basis als uurwerken volledig zelf gemaakt. ETA is een van de meest gerenommeerde uurwerkfabrikanten in Zwitserland en produceert voor veel grote en toonaangevende merken. Zij zitten toevallig ook in dezelfde stad als Breitling, namelijk het Zwitserse plaatsje Grenchen. Van de Breitling Montbrillant zijn wel wat gecompliceerde versies gemaakt. Zoals een chronograaf met een maanfase, een dag, datum en maand kalender. Zelfs een Perpetual Calender en daarnaast is een gewone chronograaf eigenlijk al een complicatie. De meeste uurwerken van de Breitling Montbrillant zijn automatisch. Maar er is ook een uurwerk geweest wat met de hand opgewonden moest worden. Deze zat in de Edition.

Er zijn dan ook verschillende uurwerken gebruikt zoals een Valjoux 775x en het in-huis geproduceerde kaliber B01, gemaakt door Breitling zelf. We zien ook nog een kaliber als het B23. Ook gemaakt door Breitling maar op een ETA-basis. Al deze uurwerken zijn chronometer gecertificeerd door de COSC. Dit is eigenlijk iets wat alle uurwerken in Breitling horloges hebben. Een kwaliteitsstandaard van het merk. Qua waterdichtheid is de Breitling Montbrillant wat minder indrukwekkend maar toch niet slecht met 30 meter.

De Breitling Montbrillant uit de catalogus maar nog altijd geliefd

Inmiddels staat de Breitling Montbrillant niet meer in de allernieuwste catalogus en wordt hij dus ook niet meer nieuw gemaakt door Breitling. In de Catalogus heeft de Premier een beetje de rol overgenomen van zeer exclusief horloge met in-huis geproduceerd uurwerk. En de Navitimer voldoet voor het merk nu aan een horloge met een vintage design, iets wat de Premier eigenlijk ook wel heeft. Toch is de Breitling Montbrillant nog altijd gezocht door liefhebbers en zien we het horloge nog voorbijkomen op de gebruikte markt en op veilingen. Het is dus nog altijd geliefd en dat zal ook nog wel even zo blijven. Een horloge dat zo een link met het verleden heeft als de Breitling Montbrillant is iets wat verzamelaars uiteraard aanspreekt. De vele versies die door de jaren heen gemaakt zijn zoals de Eclipse, de 1461 Jours, de 1903, de Datora, de Olympus, de Edition en de Legende zijn stuk voor stuk tijdkunstwerkjes. Deze worden net zo gewaardeerd als bijvoorbeeld een schilderij van Rembrandt.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs