Breitling Galactic

Breitling Galactic

Breitling Galactic horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling Galactic horloges. Heeft u een Breitling Galactic horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling Galactic.

Vertrouwd uw Breitling Galactic horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling Galactic goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling Galactic horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling Galactic horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling Galactic horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling Galactic. Een horloge van Breitling wat nog niet heel lang bestaat. Maar wel hoort in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel nieuw en nieuw gebruikt. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

Breitling Galactic, een jonge collectie die voortkwam uit een ander Breitling succesverhaal

De Breitling Galactic is een collectie die wellicht wat minder bekend is bij de meeste mensen maar niet minder belangrijk. Het horloge is nog erg jong en is eigenlijk voortgekomen uit verschillende voorgaande collecties, die niet zoveel bekendheid genoten. Waarschijnlijk is er lering getrokken uit die collectie. En die punten samengevoegd kwam tot de Galactic collectie die nu al sinds 2010 bestaat. De collectie kwam voort uit de verschillende Windrider modellen zoals bijvoorbeeld de Chronoliner, Starliner en de Cockpit. Het is een collectie die ook veel mogelijkheden voor dames biedt met wat kleinere maten als 32 en 36 millimeter. Ook komt het in de ontwerpen terug met wat vrouwelijkere elementen. In sommige opzichten ligt de focus bij deze collectie ook wat meer op het design en is de techniek wat minder spannend met Quartz uurwerken bijvoorbeeld.

Het design van de Breitling Galactic

Qua design zien we bij de Breitling Galactic sterke invloeden van typische Breitling modellen waaronder de Breitling Chronomat en de Breitling Avenger. Misschien kan het horloge qua design ook wel een beetje gezien worden als een mix van die twee. Zo zien we bijvoorbeeld dat de kast en de kroon in de meeste gevallen doen denken aan de Chronomat. Maar de bezel is dan wel weer heel erg gelijk aan die van de Avenger. Dit geldt overigens alleen voor de modellen met een roterende bezel. Er zijn er namelijk ook met een gladde bezel of waar de bezel bestaat uit geslepen diamantjes. In de wijzerplaten zien we veel verschillende mogelijkheden. Omdat dit horloge ook bij vrouwen erg geliefd is, zien we ook wat meer vrouwelijke designelementen. Zo zien we mooie paarlemoeren wijzerplaten waar de tijdsaanduiding gebeurt door middel van geslepen diamantjes. Dan zijn er nog zwarte-, witte-, blauwe- en bruine wijzerplaten.

Verschillende versies van de Breitling Galactic

Tijdsaanduiding gebeurt dan vaak met Romeinse cijfers of streepjes. Bij versies met een dag en datum zien we boven het Breitling logo op 12 uur de dag aangegeven worden en op 3 uur de datum. Bij versies met slechts datum en tijd zien we de datum gewoon op 3 uur en op 12 uur een Breitling logo. Er zijn versies met 3 wijzers in het midden en versies met een kleine seconde en twee wijzers in het midden. In het verleden zijn er ook enkele chronografen gemaakt. Al staan die niet meer in de laatste nieuwe catalogus. Daar zagen we uiteraard als extra de chronograaf klokjes en de twee drukknoppen aan de zijkant. De kast wordt afgesloten met saffierglas. En aan de zijkant zien we dus dezelfde geribbelde bloemknop vormige kroon die we ook op de Chronomat zien. De horloges kunnen zowel aan stalen- als leren banden komen. De materialen die gebruikt worden zijn goud, staal, een combinatie daarvan en uiteraard diamanten voor sommige bezels. Qua afmetingen zijn er al heel wat verschillende gemaakt. Zo is er 29, 30, 32, 36, 41 en 44 millimeter te vinden waar uiteraard de kleinere modellen meer voor de vrouwelijke drager gemaakt zijn. Toch worden ook de grotere versies door vrouwen gedragen. Dat is immers een trend geworden de laatste jaren die zich lijkt door te zetten.

De techniek van de Breitling Galactic

Breitling is een merk wat bekend staat om het feit dat de techniek op nummer 1 staat. Toch heeft bij de Galactic het design misschien een grotere rol gespeeld. Dit heeft er ook wel mee te maken dat er een aantal heel kleine modellen zijn uitgebracht. Het is niet makkelijk om mechanische uurwerken hierin te bouwen. Dan is Quartz een ideale optie. Overigens zijn de Quartz uurwerken die Breitling gebruikt wel van een zeer hoge kwaliteit en zelfs chronometer gecertificeerd door de COSC. Uiteraard zijn deze ook allemaal in Zwitserland geproduceerd. De mechanische uurwerken zijn meestal automatisch en worden door Breitling zelf gemaakt op een basis van ETA-uurwerken. Breitling heeft een eigen productie in het Zwitserse Grenchen waar ze zowel uurwerken volledig zelf maken als op een basis van ETA-uurwerken. ETA is een zeer gerenommeerde uurwerk producent die ook in Grenchen gevestigd is. Die maken voor veel grote en belangrijke horlogemerken uurwerken of basissen. De mechanische uurwerken op een ETA-basis, die we veel in de Breitling Galactic zien, is het kaliber B32. De Quartz uurwerken dragen de naam kaliber B72.

De stoere schoonheid van de Breitling Galactic

De Breitling Galactic is eigenlijk het pronkstuk qua schoonheid van Breitling. Een horloge waar veel modellen tussen zitten die design-elementen bevatten. Deze elementen zijn zeer geschikt voor de vrouwelijke drager. Toch behoudt het horloge een stoer karakter zoals de meeste Breitling horloges dat hebben. We zouden hier dan misschien ook wel over stoere schoonheid kunnen spreken. Het horloge is nog altijd veel gezocht door horlogeliefhebbers. En alhoewel het een relatief nieuw horloge is, zien we toch ook op de gebruikte markt en verschillende veilingen er veel interesse voor. Voor vintage is het uiteraard nog te jong. Ook staat het horloge nog altijd in de allernieuwste Breitling catalogussen. En het ziet het er naar uit dat deze daar nog niet snel uit zal verdwijnen. Al is het voor Breitling maatstaven misschien geen technisch hoogstandje. Het is toch wel een van de beste dameshorloges op technisch gebied die er op de markt te vinden is. Naast de stoere schoonheid biedt de Breitling Galactic ook echt kwaliteit. Al was het alleen maar dat alle uurwerken chronometer gecertificeerd zijn.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs