Breitling for Bentley

Breitling for Bentley

Breitling for Bentley horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling for Bentley horloges. Heeft u een Breitling for Bentley horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling for Bentley.

Vertrouwd uw Breitling for Bentley horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling for Bentley goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben en voeren vaak een taxatie uit op deze horloges. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en het taxeren betrouwbaar verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling for Bentley horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling for Bentley horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling for Bentley horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling for Bentley. Een horloge van Breitling wat nog niet heel lang bestaat. Maar wel hoort in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel nieuw en nieuw gebruikt. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

Breitling for Bentley, het beste van twee mannenwerelden

Breitling for Bentley is een horlogecollectie van het merk Breitling wat eigenlijk het beste van twee werelden biedt. Want zoals bekend is Bentley een van de beste autoproducenten ter wereld. Maar Breitling is aan de andere kant een van de beste horlogeproducenten ter wereld. En hoewel een samenwerking van deze twee merken heel logisch lijkt, is het opmerkelijk. Breitling is namelijk een merk wat vooral altijd verbonden was en is met de luchtvaart. De autosport of de automobielindustrie stond bij Breitling altijd wat verder weg dan bijvoorbeeld bij een merk als Tag Heuer. Toch is niets minder waar in deze kwestie. De connectie tussen Breitling en Bentley gaat namelijk al veel langer terug. Langer dan de invoering van de Breitling for Bentley collectie in 2003.

Willy Breitling, de kleinzoon van de oprichter van Breitling en uitvinder van de tweede chronograafdrukknop, was een enorme Bentley fan. Hij reed vanaf de late jaren ‘40 altijd in een Bentley. Ook maakte Breitling vroeger naast luchtvaartinstrumenten dashboard chronografen voor de automobielindustrie. Het merk is dus meer verbonden met de automobielindustrie dan we zouden denken.

De verschillende Breitling for Bentley modellen

Tot op de dag van vandaag gaat Breitling door met de samenwerking met Bentley. Er zijn dan ook door de jaren heen al heel wat Breitling for Bentley modellen gelanceerd. Belangrijke modellen daarvan waren de Barnato, BT, Bentley Motors, B04, B05, B06, de Flying B, Le Mans, Supersports en de GMT Mark VI. Het laatste nieuwe model dat uitgekomen is past helemaal in de wat nieuwe stijl van Breitling. Die heeft het merk aangenomen voor bepaalde modellen sinds de komst van CEO Georges Kern. Het nieuwe model is de Premier B01. En zo gaat ook de samenwerking tussen Breitling en Bentley verder in deze nieuwe fase.

Het design van Breitling for Bentley

Er zijn door de jaren heen veel verschillende modellen uitgekomen in de Breitling for Bentley collectie. Het basisontwerp was tot de komst van de Premier B01 eigenlijk altijd hetzelfde. Natuurlijk waren er wel kleine verschillen in details en uurwerk, maar een Breitling for Bentley horloge was gemakkelijk te herkennen. Om te beginnen met de onmiskenbare bezel. Daar zien we een guilloche wat doet denken aan het kussentjes motief wat we in de Bentley bekleding zien. Dit is direct ook het grootste Bentley design-element wat het horloge kent. Maar, omdat deze bekleding zo typisch is, zeer goed te herkennen. De kast is fors en rond en heeft aan de zijkant vrijwel altijd twee drukkers omdat de meeste Breitling for Bentley horloges chronografen zijn. Afgesloten met saffierglas en daaronder een enorme keuze aan wijzerplaat kleuren. Blauw zien we veel maar ook grijs, wit, zwart en groen. Kasten zien we veel in staal. Maar er zijn ook versies gemaakt in geelgoud of roségoud. Een combinatie van goud en staal bestaat overigens ook. Afhankelijk van welk model zien we slechts tijd en chronograaf, tijd, chronograaf en datum en zelfs tijd, chronograaf, dag en datum. Op deze modellen zien we altijd het Breitling logo met de vleugeltjes. De horloges zijn zowel aan leren- als stalen banden geleverd. De afmetingen waren vaak 48 millimeter of 42 millimeter voor de wat kleinere versies.

Twee afwijkende Breitling for Bentley modellen

De allernieuwste Breitling for Bentley Premier B01 lijkt misschien niet zo op de andere modellen. Eigenlijk is het een heel ander ontwerp. Het is gebaseerd op het Breitling Premier horloge wat ook ingevoerd is in de zogenaamde nieuwe fase van Breitling. Om te beginnen zien we al een verschil in het logo. Dat is nu slechts een “B”, wat eigenlijk het oude logo van Breitling was en nu dus weer terug is. We zien ook de bezel met guilloche niet meer maar wel een heel mooi gepolijste kast. De kast heeft ook wel een vintage uiterlijk met aan de zijkant twee drukknoppen. Net zoals we die op oude chronografen van Breitling bijvoorbeeld zien uit de jaren ‘40. Op de mooie geribbelde kroon staat ook het “B” logo. De kast wordt afgesloten met een mooi gebold saffierglaasje. Ook dit geeft weer een beetje een vintage gevoel aan dit horloge. We zijn een typische chronograaf wijzerplaat die uitgevoerd kan zijn in groen, bruin, blauw, antraciet of rood. Datum boven 6 uur en streepjes als uur indicatie. De leren band heeft hetzelfde kussentjesmotief als de Bentley bekleding. Het Bentley design-element dat toch weer terugkomt. De afmetingen van dit horloge zijn 42 millimeter.

Toch is er ook nog een andere afwijkende Breitling for Bentley versie geweest. Namelijk de Flying B, die niet rond was maar rechthoekig. Wel zien we ook daar het Bentley kussentjes motief terug, maar dan op de wijzerplaat als wit stukje in het midden. Dit naast verschillende mogelijkheden qua kleur voor de wijzerplaten. Het horloge kwam zowel voor met een leren- als stalen band.

De techniek van Breitling for Bentley

Op technisch gebied is er veel interessants te vinden tussen de Breitling for Bentley horloges. Zo zien we onder andere complicaties als een tourbillon, GMT, perpetual calenders en natuurlijk chronografen. Breitling staat natuurlijk bekend om de techniek en heeft ook een eigen productie in Zwitserland waar zij zowel in-house uurwerken bouwen als uurwerken die op een basis van ETA staan. Een Zwitserse uurwerkenproducent die voor veel grote hoogwaardige merken produceert. De oudere modellen van Breitling for Bentley hebben vaak de uurwerken die op een ETA basis staan. Het allernieuwste model heeft een uurwerk dat volledig door Breitling zelf ontwikkeld en gebouwd is, namelijk het caliber Breitling 01. Een chronograaf uurwerk met 41 stenen en 70 uur gangreserve. De uurwerken voor de Breitling for Bentley horloges zijn altijd automatisch.

Het grote Breitling for Bentley succes gaat verder

Al sinds de start van Breitling for Bentley is de collectie mateloos populair. Ieder model dat uitkwam was en is nog altijd geliefd. Inmiddels vinden we de modellen ook veel terug op de gebruikte markt en veilingen. Vooral de oudere versies zijn erg gezocht omdat veel verzamelaars dit ook nog altijd als de originele Breitling for Bentley zien. Toch neemt de Premier B01 ook zijn plek in en begint hij erg geliefd te worden. Met name het vintage ontwerp spreekt aan. Een leuk detail, in de meeste Bentley’s draagt het dashboard klokje ook al een aantal jaar het Breitling logo. Breitling maakt deze voor het Britse automerk naar grote tevredenheid.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs