Chopard Imperiale horloges referentienummers

Chopard Imperiale horloges referentienummers

Chopard Imperiale horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard Imperiale horloges. Heeft u een Chopard Imperiale horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard Imperiale.

Vertrouwd uw Chopard Imperiale horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard Imperiale goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard Imperiale horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Het referentienummer van uw Chopard Imperiale horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard Imperiale horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Chopard Imperiale. Een horloge van Chopard wat thuishoort in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Chopard Imperiale horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Chopard Imperiale 384250-1002

De Chopard Imperiale met het referentienummer 384250-1002 is een hele kostbare- en extravagante versie uit de Imperiale collectie van het Zwitserse merk Chopard. Het horloge is volledig bezet met diamanten. En als er gezegd wordt volledig dan wordt er in dit geval ook letterlijk volledig bedoeld. Het is ook nog eens een Tourbillon horloge en dus een Grand Complication. Zo’n combinatie van een echte Grand Complication en tegelijkertijd juweliershorloge zien we maar zelden. De kast van dit horloge is rond en heeft een doorsnee van 42 millimeter en is gemaakt uit een basis van witgoud. Deze is vervolgens volledig bezet met diamanten.

In de pootjes kleine geslepen diamantjes en in de bezel en aan de zijkant grote baguette geslepen diamanten. In de kast zien wel een wijzerplaat die pave bezet is met diamanten. De wijzerplaat is buiten dat vrij simpel met alleen een gangreserve indicator boven 12 uur en op 12 uur een zwart gedrukt Chopard logo. We zien de witgouden wijzers in het midden en op 6 uur het kloppende hart van de Tourbillon. Dit is net als de gangreserve indicator met paarse steentjes afgewerkt. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een kroon waar ook een grote geslepen diamant in gezet is. Het horloge komt op een witgouden band die eveneens volledig bezet is met geslepen diamanten en de onderkant van de kast heeft een glasbodem. Daardoor is het uurwerk goed zichtbaar. Dat uurwerk is het kaliber 02.14-L wat een manufacture kaliber is en in de eigen manufacture van Chopard vervaardigd. Het is een Grand Complication en daar zitten heel wat ambachtsuren in.

Chopard Imperiale 388531-3004

De Chopard Imperiale met het referentienummer 388531-3004 is een stalen versie uit de Imperiale collectie van Chopard die gedeeltelijk met diamanten bezet is. In dit horloge zien we de ongebruikelijke combinatie van staal en diamanten die Chopard uitgevonden heeft enkele decennia geleden. Dit horloge heeft een stalen kast van 40 millimeter in diameter en de bezel is volledig bezet met grote geslepen diamanten. In de kast zien we een witte wijzerplaat met voor de uur aanduiding Romeinse cijfers op de uren 3, 6, 9 en 12 en op de andere uren witte streepjes met een zwarte rand eromheen.

Minuten worden aangegeven op de binnenring met zwarte streepjes. In die binnenring zien we een paarlemoeren rondje waarop het Chopard logo in zwart gedrukt is en de zwart met witte wijzers zijn gemonteerd. Op 3 uur zien we nog een datumvakje en het horloge is afgesloten met een saffierglaasje. Aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon en het horloge komt op een stalen band. Het horloge loopt op het kaliber 01.01-C wat een manufacture kaliber van Chopard is. Dit betekent dat dit uurwerk volledig in eigen beheer wordt geproduceerd in de eigen manufacture die Chopard in Zwitserland heeft.

Chopard Imperiale 384211-5001

De Chopard Imperiale met het referentienummer 384211-5001 is een roségouden chronograaf uit de Imperiale collectie van het Zwitserse merk Chopard. Deze stoere complicatie met een heel elegant karakter is misschien wel een van de meest belangrijke stukken in de Imperiale collectie van Chopard. We zien een roségouden kast met een diameter van zo ongeveer 40 millimeter. De kast is mooi gepolijst en heeft ook een gladde niet roterende bezel. Aan de uiteinden van de kast zien we een soort van T-vormige bandaanzet welke voor wat extra draagcomfort zorgt. In de kast zien we paarlemoeren wijzerplaat.

Op de wijzerplaat zien we dat de uur aanduiding bestaat uit Romeinse cijfers op de uren 3, 9, 6 en 12 en op de andere uren zien we streepjes. Zowel de Romeinse cijfers als de streepjes zijn gemaakt uit roségoud. We zien een binnenring in een lichte hexagon achtige vorm waar zwarte streepjes opstaan. Deze geven de minuten aan. In die binnenring zien we de drie klokjes voor de chronograaffunctie en het Chopard logo wat net onder 12 uur in het zwart gedrukt staat. De datum zit in het onderste chronograaf klokje op 6 uur verborgen.

De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we een roségouden kroon met een paarse cabochon geslepen steen erin. Daarnaast nog twee roségouden drukknoppen. Het horloge komt op een leren band. De achterkant van de kast heeft een glasbodem waardoor het uurwerk heel goed te zien is. Dit uurwerk is het kaliber 1185 van Frederic Piguet. Dit is een chronograaf uurwerk wat mechanisch is en dus zijn er behoorlijk wat ambachtsuren in gegaan om het te maken.

Chopard Imperiale 388531-3002

De Chopard Imperiale met het referentienummer 388531-3002 is een stalen versie uit de Imperiale collectie van Chopard die gedeeltelijk met diamanten bezet is. In dit horloge zien we de ongebruikelijke combinatie van staal en diamanten die Chopard enkele decennia geleden uitgevonden heeft. Dit horloge heeft een stalen kast van 40 millimeter in diameter en de bezel is volledig bezet met grote geslepen diamanten.

In de kast zien we een witte wijzerplaat met voor de uur aanduiding Romeinse cijfers op de uren 3, 6, 9 en 12.  Op de andere uren witte streepjes met een zwarte rand eromheen. Minuten worden aangegeven op de binnenring met zwarte streepjes. In die binnenring zien we een paarlemoeren rondje waarop het Chopard logo in zwart gedrukt is en de zwart met witte wijzers zijn gemonteerd.

Op 3 uur zien we nog een datumvakje en het horloge is afgesloten met een saffierglaasje. Aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon en het horloge komt op een zwarte leren band. Het horloge loopt op het kaliber 01.01-C wat een manufacture kaliber van Chopard is. Dit betekent dat dit uurwerk volledig in eigen beheer wordt geproduceerd in de eigen manufacture die Chopard in Zwitserland heeft. Ook is het uurwerk chronometer gecertificeerd door de COSC wat een kwaliteitskeurmerk is voor hele nauwkeurige uurwerken.

Chopard Imperiale 385377-5002

De Chopard Imperiale met het referentienummer 385377-5002 is een kostbaar- en extravagant model uit de Imperiale collectie van Chopard. Het wordt zelfs onder de subcategorie Imperiale Joallerie ingedeeld vanwege het echte juwelierskarakter dat dit horloge heeft. We kijken hier naar een horloge met een roségouden kast met een diameter van zo ongeveer 36 millimeter. Een gedeelte van de bandaanzet en de bezel zijn volledig bezet met geslepen diamanten die met het roségoud als ondergrond een mooi warm effect geven.

In de kast zien we een wijzerplaat die gesneden is uit malachiet, gepolijst is en bewerkt met de guilloche techniek. Dit op zichzelf is al een kunstwerkje. De wijzerplaat is uiteraard groen zoals malachiet dat is. De uren worden aangeduid door de Romeinse cijfers op de uren 3, 6, 9 en 12 en deze Romeinse cijfers zijn in roségoud uitgevoerd. De andere uren worden door geslepen diamantjes aangeduid die in de wijzerplaat gezet zijn. Daaronder is nog een binnenring van geslepen diamantjes die op een onderlaagje van roségoud zit. In het midden zien we nog twee wijzers gemaakt uit roségoud en het Chopard logo in goud gedrukt. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een roségouden kroon die ook bezet is met geslepen diamantjes.

Het horloge komt op een groene leren band die goed bij het malachiet van de wijzerplaat past. De achterkant van de kast heeft een glasbodem zodat het uurwerk goed gezien kan worden. Het uurwerk is het kaliber 96.17-C wat een manufacture uurwerk is door Chopard zelf gemaakt in de eigen manufacture. Het uurwerk moet met de hand opgewonden worden maar heeft dan wel een indrukwekkende 65 uur durende gangreserve.

Chopard Imperiale 388563-3006

De Chopard Imperiale met het referentienummer 388563-3006 is de eenvoudigste versie die in de Imperiale collectie van Chopard voorkomt. Het model is volledig gemaakt uit staal en heeft verder geen diamanten of andere edelstenen. Het is een model voor iemand met een meer minimalistische stijl. We zien een stalen ronde kast met een diameter van 29 millimeter en daarop een gladde gepolijste bezel. De bandaanzet bestaat uit een T vormige constructie. In de kast zien we een paarlemoeren wijzerplaat waar de uren worden aangeduid door Romeinse cijfers op de uren 3, 6, 9 en 12.

Op de andere uren zien we streepjes en die zijn net als de Romeinse cijfers gemaakt uit staal, maar wel gevuld met lumine waardoor ze in het donker oplichten en beter afleesbaar worden. Ditzelfde geldt voor de wijzers die ook gemaakt zijn uit staal en gevuld zijn met lumine. De minuten worden op de binnenring aangeduid met zwarte streepjes en daarbinnen zien we onder 12 uur het Chopard logo staan in blauw gedrukt.

De kast is afgesloten met een saffierglaasje en aan de zijkant van de kast zien we een stalen kroon met een cabochon geslepen steen erin. De band aan de kast is gemaakt van stalen schakels. De achterkant van de kast heeft een glasbodem zodat het uurwerk goed zichtbaar is. Dit uurwerk is een kaliber 09.01-C wat een automatisch uurwerk is uit de Chopard manufacture. Dit wordt ook wel een manufacture kaliber genoemd omdat het volledig door Chopard is ontworpen en geproduceerd.

Wilt u ook een prachtig en luxe horloge van Chopard? Bezoek dan eens onze webshop Reclaimed en bekijk hier de mooie en luxe Chopard horloges.