Rolex Sky-Dweller

Rolex Sky-Dweller

Rolex Sky-Dweller bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Sky-Dweller horloges regelmatig tussen, wat een hele jonge maar toch zeer geliefde collectie van het merk Rolex is. Deze horloges hebben een tijdloos design en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. Het past misschien niet in het populaire genre vintage horloges, maar bij de nieuwe en nieuw gebruikte horloges vinden we de eerder uitgebrachte modellen natuurlijk terug en wisselen deze inmiddels ook via veilingen van eigenaar. Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Sky-Dweller horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Sky-Dweller van Rolex.

Rolex Sky-Dweller geschiedenis

De Rolex Sky-Dweller is een hele jonge collectie van de Zwitserse firma Rolex. En al kwam het horloge pas in 2012 uit, het maakt hem zeker niet minder interessant of populair. De Sky-Dweller is namelijk een complicatie waar Rolex er niet veel van gemaakt heeft. Een andere Rolex complicatie was een paar jaar ervoor uitgebracht onder de naam Yachtmaster II. De Sky-Dweller heeft echter wel een typisch Rolex uiterlijk door de gecanneleerde bezel, die het veel mensen misschien wel doet laten denken dat het een Day-Date of een Datejust is op het eerste gezicht. Maar met een dualtime functie en een jaarkalender hebben we hier duidelijk met iets specialer van doen. Ook wel een toekomstige klassieker genoemd.

Het begin van de Rolex Sky-Dweller

De Rolex Sky-Dweller werd op de Baselworld horlogebeurs in 2012 voor het eerst gelanceerd. Een bijzonere gebeurtenis want het gebeurt niet vaak dat Rolex een nieuwe collectie lanceert en het merk vernieuwd dan ook meestal bestaande collecties. Toch wist Rolex dit keer de horlogewereld te verrassen en wel met een complicatie! Het was een spannende gebeurtenis en nog voordat het model uitkwam, lekte er al informatie uit over het feit dat Rolex iets nieuws ging uitbrengen. Horlogeliefhebbers en Rolex verzamelaars begonnen te filosoferen. De geruchten waren dat het een piloten horloge zou worden, zoiets als de GMT Master. De geruchten zaten in de buurt want het werd inderdaad een horloge voor mensen die veel reizen, echter meer ontworpen voor de passagier dan voor de piloot. Dit verklaart ook direct waarom de eerste drie versies van de Sky-Dweller volledig in goud werden uitgebracht en dus echt voor de jet-setter gemaakt. Die drie eerste modellen waren de 326135, 326938 en 326939 die in respectievelijk roségoud, geelgoud en witgoud werden uitgevoerd.

Het basis design van deze drie horloges was uiteraard hetzelfde en had wat weg van de Datejust 41, echter was de kast hier 42 millimeter in diameter. Maar we zagen dus wel een Oyster kast met daarop een gecanneleerde bezel en een loepje boven de datum. De wijzerplaat heeft het beroemde oogdesign, wat zo genoemd wordt door de binnenring op de wijzerplaat die het er als een oog laat uitzien. Qua banden de keuze uit de Oyster band of een alligator band met een gouden sluiting.

De techniek van de Rolex Sky-Dweller

Omdat de Sky-Dweller dus een complicatie is, werd het op technisch gebied pas echt heel interessant. Er werd een compleet nieuw uurwerk ontwikkeld voor de Sky-Dweller en dat was het kaliber 9001, wat in de Rolex fabriek in Zwitserland gemaakt wordt. En dachten we dat de complicatie in de Yachtmaster II ontzettend gecompliceerd was voor Rolex begrippen, de 9001 voor de Sky-Dweller is bij uitstek het meest gecompliceerde uurwerk dat Rolex ooit gemaakt heeft. Het uurwerk is niet alleen een dualtime en datum uurwerk, er zit ook een jaarkalender die zorgt voor maand indicaties op iedere uur indicatie. Dit gepaard met een paraflex schokbestendige technologie en een gangreserve van 72 uur is natuurlijk ontzettend indrukwekkend. Iets wat we eerder bij Patek Philippe zouden verwachten dan bij Rolex, wat dit horloge dan ook zo bijzonder maakt.

Een interessant stukje techniek komt ook kijken bij die mooie gecanneleerde bezel. Dat is namelijk niet gewoon een bezel, maar een zogenaamde ‘’Ring Command bezel’’. De bezel wordt dus naast de kroon ook gebruikt om het horloge te bedienen. De bezel kan in drie verschillende posities gedraaid worden, waarna de kroon weer gebruikt kan worden om de verschillende indicaties die met de bezel aangetikt worden ingesteld kunnen worden. Indicaties zoals de tijd van de thuisbasis of de maand. De bezel heeft dus ook 60 individuele componenten in zich wat het op zichzelf een gecompliceerd onderdeel van het horloge maakt. Dit verklaart ook waarom de Oyster kast iets groter is, want dat is nodig om dit gecompliceerde uurwerk met de bezel er goed in te passen. Al deze techniek klinkt als iets delicaats waar men mee op eieren zou moeten lopen. Maar niets is minder waar en de Sky-Dweller kan ook gedragen worden tijdens ruigere activiteiten en is dan net zo beschermd als alle andere Rolex sporthorloges. Het is een ander element waarom dit horloge zo bijzonder is.

Nieuwe modellen van de Rolex Sky-Dweller

Het horloge sloeg goed aan en werd populair. Door die populariteit besloot Rolex er nog maar wat design opties aan toe te voegen, wat we in 2017 voor het eerst zagen toen er ook horloges met staal uitkwamen in de Sky-Dweller collectie. Nog altijd wel als Rolesor horloge, wat een Rolex term is voor een combinatie van staal en goud. Verschillende Rolesor’s maakte hun intrede met verschillende kleuren wijzerplaat, verschillende kleuren goud waaronder ook de witgouden versies die er uitzien als stalen versies en dus een aantrekkelijke optie was voor mensen die niet van goud houden. In 2018 kwam Rolex met nieuwe gouden versies en werden de eerste drie gouden modellen weer uit de catalogus genomen.

Het horloge blijft, hoewel misschien niet het populairste Rolex horloge, toch heel populair en gewild. Inmiddels zien we het horloge ook op de nieuw gebruikte markt en op veilingen. Er wordt gezegd dat het een toekomstige klassieker is, wat wil zeggen dat we deze eeuw nog veel van dit horloge zullen blijven horen. Een spannende gedachte voor een spannend horloge.

Rolex Sky-Dweller referentienummers

Rolex Sky-Dweller 326933

De Rolex Sky-Dweller met het referentienummer 326933 is de Rolesor versie van de Sky-Dweller collectie met geelgoud. Hoewel de eerste jaren van de Sky-Dweller slechts gouden versies werden gemaakt, kwam Rolex in 2017 toch met versies die ook staal bevatten. De 326933 was er daar één van. We zien een kast van 42 millimeter in diameter uit staal met daarop een geelgouden bezel, die ook dient om het horloge te bedienen evenals de geelgouden kroon aan de zijkant. Het horloge is bevestigd aan een Oyster band waar de buitenste schakels uit staal gemaakt zijn en de binnenste uit geelgoud. In de kast zien we de wijzerplaat met het zogenaamde oogdesign. Dit duidt op de binnenring van het horloge, waardoor de wijzerplaat op een oog lijkt. De wijzerplaat is in goud, wit of zwart uitgevoerd en de uur indicatie op dit horloge bestaat uit streepjes. Op de binnenring staan uiteraard wel Arabische cijfers. We zien op 3 uur de datum met daarboven het beroemde Rolex loepje en op 12 uur een Rolex kroontje in geelgoud. De drie wijzers zijn eveneens uit goud en de kast wordt gesloten met saffierglas. In het horloge tikt het kaliber 9001, wat het meest gecompliceerde uurwerk is dat Rolex ooit maakte. Het uurwerk heeft functies als dualtime, datum en zelfs een jaarkalender.

Rolex Sky-Dweller 326934

De Rolex Sky-Dweller met het referentienummer 326934 is een Rolesor versie van de Sky-Dweller collectie met witgoud. Het horloge oogt hierdoor als een volledig stalen versie, wat voor mensen die niet van goud houden een ideale keuze is. Dit horloge kwam in 2017 uit toen Rolex, na alleen gouden versies in de catalogus te hebben van de Sky-Dweller, besloot om ook versies met wat staal er in verwerkt uit te gaan brengen. We zien een kast van 42 millimeter in diameter uit staal met daarop een witgouden bezel, die ook dient om het horloge te bedienen evenals de witgouden kroon aan de zijkant. Het horloge is bevestigd aan een Oyster band waar de buitenste schakels uit staal gemaakt zijn en de binnenste uit witgoud. In de kast zien we de wijzerplaat met het zogenaamd oogdesign. Dit duidt op de binnenring van het horloge, waardoor de wijzerplaat op een oog lijkt. De wijzerplaat is in goud, wit of zwart uitgevoerd en de uur indicatie op dit horloge bestaat uit streepjes. Op de binnenring staan uiteraard wel Arabische cijfers. We zien op 3 uur de datum met daarboven het beroemde Rolex loepje en op 12 uur een Rolex kroontje in witgoud. De drie wijzers zijn eveneens uit witgoud en de kast wordt gesloten met saffierglas. In het horloge tikt het kaliber 9001, wat het meest gecompliceerde uurwerk is dat Rolex ooit maakte. Het uurwerk heeft functies als dualtime, datum en zelfs een jaarkalender.

Rolex Sky-Dweller 326135

De Rolex Sky-Dweller met het referentienummer 326135 is een gouden horloge uit de Sky-Dweller collectie van Rolex. In dit geval gaat het hier om roségoud wat door Rolex ook wel ‘’Everose’’ goud genoemd wordt. Interessant is dat dit horloge niet alleen met een schakel band komt, zoals we van Rolex gewend zijn, maar ook mogelijk is aan een alligator band met een gouden sluiting. Dit maakt het horloge bijzonder elegant en een tikkeltje meer bijzonder. Er kan echter ook gekozen worden voor een volledig roségouden Oyster band. In het horloge loopt natuurlijk ook het kaliber 9001, wat het meest gecompliceerde uurwerk dat Rolex ooit maakte is. Dit uurwerk is uitgerust met een dualtime functie, datum en zelfs een jaar kalender wat ongekend is. Het uurwerk wordt zowel bediend met de roségouden kroon en de roségouden gecanneleerde bezel die we op de roségouden Oyster kast zien. Die kast heeft een diameter van 42 millimeter. In die kast zien we een grijze wijzerplaat met het oogdesign. Die naam komt door de binnenring die de wijzerplaat een beetje op een oog laat lijken. De uur indicatie gaat door middel van streepjes, maar de binnenring heeft uiteraard Arabische cijfers. We zien mooie roségouden wijzers en een Rolex kroontje op 12 uur eveneens in roségoud. De datum op 3 uur en de kast wordt afgesloten met saffierglas.

Rolex Sky-Dweller 326938

De Rolex Sky-Dweller met het referentienummer 326938 is de volledig geelgouden versie uit de Sky-Dweller collectie. Een klassieker Sky-Dweller uiterlijk is haast niet te bedenken dan met witgoud en een witte wijzerplaat. We zien dan ook een kast van 42 millimeter in diameter met daarop de gecanneleerde bezel allebei in geelgoud. Met de bezel kan net als de kroon het horloge bediend worden. Het horloge kan aan een Oyster band in geelgoud zitten of aan een alligator band met een geelgouden sluiting. In de kast zien we een witte wijzerplaat met het beroemde oogdesign. Deze naam komt door de binnenring die de wijzerplaat een beetje op een oog laat lijken. We zien uur indicatie bestaand uit streepjes en op de binnenring uit Arabische cijfers. Het Rolex kroontje op 12 uur is geelgoud en de wijzers hebben eveneens die kleur. Op 3 uur zien we de datum waar een loepje boven zit in het saffierglas wat de kast afsluit. Technisch is het horloge uitgerust met het meest gecompliceerde uurwerk dat Rolex ooit maakte. We hebben het dan over het kaliber 9001, wat functies heeft als dualtime, datum en zelfs een jaarkalender. Een indrukwekkend stukje techniek.

 

> Vind een kantoor in de buurt