Rolex Oyster Perpetual Bubbleback referentienummers

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback referentienummers

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 5015

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 5015 is geproduceerd tussen 1948 tot en met de vroege jaren ‘50. Het uurwerk in dit horloge is een kaliber 9 ¾, wat uiteraard een automatisch uurwerk is in dit geval met een finish van nikkel. Uiteraard is de kast de typische tonneau kast voor de Bubbleback horloges met het bubbelvormige dekseltje achterop.  De diameters van de kasten kunnen variëren tussen de 30 en de 32 millimeter en de bezel heeft altijd streepjes op de uur indicaties, aan de zijkant een mooie ietwat opvallende grotere kroon en het horloge wordt door een plexiglaasje gesloten zoals gebruikelijk was in die tijd. Dit referentienummer is altijd uitgevoerd als een horloge met drie wijzers, alleen de tijd wordt er ook aangeduid. In materialen van kast en kleuren van wijzerplaat is nogal wat verschil. Zo zijn er volledig gouden versies die soms ook een gouden wijzerplaat hebben, maar ook stalen versies met een gouden bezel, gouden kroon en gouden wijzers en streepindicaties. En ook zijn er volledig stalen versies die dan ook nog een stalen band kunnen hebben.  Wijzerplaten zien we in wit, zwart en goud en soms met alleen streepindicatie, dan weer met Arabische nummers of Arabische nummers en streepindicatie. Ook staat er in sommige gevallen nog de naam van de juwelier op waar het horloge gekocht is, dat gebeurde in die tijd wel meer.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 6085

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 6085 is een horloge waar we vooral veel exemplaren van uit de jaren ‘50 zien. Het uurwerk in deze horloges is het Rolex kaliber A260, wat uiteraard automatisch is zoals typisch voor vintage horloges met een Bubbleback bij Rolex. De kast is meestal 34 millimeter en die wordt uiteraard gesloten met een plexiglaasje en de achterkant door een dekseltje met bubbelvorm. Dit zodat het automatische uurwerk er beter in past, de hele reden waarom dat dekseltje ooit is uitgevonden door Rolex. Net als bij alle andere referentienummers zijn er ook hier weer vele versies van gemaakt met verschillende kleuren kast, wijzerplaat en banden maar in het bijzonder de versies met een wijzerplaat met wafelstructuur zijn gewilde stukken. Ze doen wat robuuster en meer vintage aan en zeker als ze in goede staat zijn is het een zeldzaamheid.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 6084

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 6084 is een horloge van het merk Rolex waar we vooral veel exemplaren van uit de jaren ‘50 zien. Het was een transitie stuk van de zogenaamde Bubblebacks, welke langzaam aan begon te gaan richting de Datejusts en Day-Dates die dit horloge eigenlijk kort daarna opvolgde. Het horloge kent al de traditionele Oyster kast, echter wel met een dekseltje achterop in een bubbelvorm oftewel de Bubbleback. Die zogenaamde Bubbleback is nodig om het uurwerk te huisvesten, wat een kaliber A260 van Rolex is die automatisch opgewonden wordt met de beroemde rotor. Ook van dit horloge zijn er weer verschillende versies gemaakt qua kleuren kast, wijzerplaat, banden en ga zo maar door. Een hele leuke en bijzondere versie is bijvoorbeeld een stalen versie met een honingraat wijzerplaat en rosé gouden wijzers en indicaties.

Rolex Oyster Perpetual Big Bubbleback 6105

De Rolex Oyster Perpetual Big Bubbleback met het referentienummer 6105 is een horloge, wat gezien zou kunnen worden als een vroege Rolex Datejust of in ieder geval de voorloper daarop. Anders dan de meeste Bubblebacks van Rolex heeft dit horloge een datum aanduiding. Vanaf midden jaren ‘40 werd dit horloge geproduceerd en met een 36 millimeter kast inderdaad groter dan de andere Bubbleback horloges. Die grotere kast is nodig om het grotere uurwerk te huizen, wat een kaliber A296 is van Rolex. Door die grotere kast is de bijnaam van dit horloge Bubbleback of Ovettone wat veel Italiaanse verzamelaars er aan gegeven hebben. Het is dan ook het Italiaanse woord voor een groot ei. De Oyster kast heeft aan de achterkant uiteraard een Bubbleback en wordt bovenop gesloten door een plexiglaasje, zoals gebruikelijk in die tijden. Er zijn ook van dit horloges weer vele versies gemaakt met verschillende kleuren kasten, wijzerplaten en bezels. Er zijn bij dit horloge een aantal versies met een gecanneleerde bezel, iets wat later een heel typisch Rolex kenmerk zou gaan worden en wat we in de meeste horloges van Rolex vandaag de dag nog terug zien. Bij vroege versies zien we nog niet het loepje, wat de datumaanduiding vergroot, maar er zijn wat latere versies die dit al wel hebben. Ook dat is iets wat heel typisch is voor het merk Rolex.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 5050

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 5050  is een horloge wat vooral veel in de jaren ‘40 en ‘50 geproduceerd is. Het horloge is uitgerust met het automatische uurwerk van Rolex het kaliber 9 3/4 en heeft uiteraard om dat uurwerk er goed in te plaatsen een Bubbleback, oftewel een dekseltje achterop met een bubbelvorm. De kast heeft een tonneau vorm maar wel een mooie ronde bezel, er zit een mooie grote kroon aan de zijkant en de kast sluit met een plexiglaasje wat in die tijd gebruikelijk was. Er zijn verschillende versies met verschillende kasten, wijzers, wijzerplaten en banden. Eentje die er wel uitspringt is een geelgouden versie met zwarte wijzerplaat, daarop gouden indicaties en gouden wijzers gedragen aan een leren band. Een van de meest elegante stukken die iemand zich maar kan wensen qua horloges.

Rolex Oyster Perpetual Big Bubbleback 5028

De Rolex Oyster Perpetual Big Bubbleback 5028 is een Big Bubbleback horloge van Rolex wat deze bijnaam draagt door de grotere 36 millimeter kast. Deze was nodig om het wat grotere automatische uurwerk te huisvesten. Het uurwerk kan een Rolex kaliber 10 1/2 of een Rolex kaliber 730 zijn afhankelijk van de versie. De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 5028 heeft in plaats van de drie wijzers een kleine seconde, een minuten en een urenwijzer. De kleine seconde staat tussen 7, 6 en 5 uur in en zorgt ervoor dat slechts het onderste boogje van de 6 zichtbaar is op de wijzerplaat. Ook bij dit horloge zijn er weer verschillende materialen voor de kasten te vinden, zoals goud en staal of een combinatie en een variatie aan wijzerplaatkleuren. De kasten hebben wel altijd de typische Oyster vorm en een wat grotere kroon. Uiteraard achterop het dekseltje met de bubbelvorm oftewel de Bubbleback en het plexiglaasje voorop sluit het horloge weer mooi af.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 5003

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 5003 is een Rolex Bubbleback horloge met een relatief kleine diameter van de kast. De diameter is 24 millimeter, wat zelfs kleiner is als de meeste Bubbleback horloges die toch al klein zijn met hun 30 a 32 millimeter. Het horloge heeft ook een kleine seconde- en een uren- en minutenwijzer, wat het weer een bijzonder elegant horloge maakt. En door de kleine diameter van de kast kan het eigenlijk al geraden worden; het is een dameshorloge. Uiteraard heeft het horloge de beroemde Bubbleback om het automatische uurwerk te huisvesten en wordt het gesloten met een plexiglaasje aan de voorkant. Aan de zijkant zit een mooie kroon en de bezels zijn er zowel glad als gecanneleerd te vinden. Er zijn opvallend veel gouden en goud/stalen versies te vinden, maar uiteraard ook enkele stalen versies al zijn die wel zeldzamer. Ook is er een variatie aan wijzerplaten in omloop. Opvallend op de wijzerplaat zijn de woorden ‘’super precision’’ die boven de kleine seconde staan, wat betekent dat het uurwerk wat Rolex in deze horloge vervaardigde niet Chronometer gecertificeerd was. Iets wat we bij de vroege Air King horloges van Rolex ook zagen.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 3372

De Rolex Oyster Perpetual met het referentienummer 3372 is een van de zeldzamere Bubbleback horloges van Rolex. Het horloge heeft een Oyster kast van 33 millimeter een bezel met punten op de uren en twee punten op 12 en 6 uur. Uiteraard aan de achterkant een Bubbleback om het automatische uurwerk te huisvesten en aan de voorzijde wordt het horloge gesloten met een plexiglaasje. Er zijn verschillende versies te vinden met drie wijzers of met kleine secondes en met verschillende materialen qua kast en wijzerplaten. De wat zeldzamere versies zijn die met een stalen kast en roségouden bezel en kroon, deze hebben vaak ook een kleine seconde. Met een beetje geluk zit er dan ook nog de stalen en roségouden band aan die het extra bijzonder en mooi maakt.

Rolex Oyster Perpetual Bubbleback 3131

De Rolex Oyster Perpetual Bubbleback met het referentienummer 3131 was één van de allereerste horloges van Rolex met een Bubbleback en dus ook een automatisch uurwerk. Dat uurwerk was een 420 kaliber van Rolex en werd half jaren ‘30 voor het eerst geproduceerd. De kast van dit horloge heeft meestal een diameter van 32 millimeter en is er uiteraard weer in verschillende materialen zoals goud, staal en een combinatie daarvan. Meestal met drie wijzers en op de wijzerplaat worden Arabische cijfers en streepindicaties afgewisseld. Aan de achterkant uiteraard een Bubbleback en aan de voorzijde wordt het horloge met een plexiglaasje gesloten. Een bijzonder mooie versie is de geelgouden met gouden wijzerplaat, gouden cijfers en gouden kroon. Dit horloge is helemaal ton sur, ton wat een heel fraai effect geeft.

 

> Vind een kantoor in de buurt