Rolex Lady Datejust

Rolex Lady Datejust

Rolex Lady Datejust bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Lady Datejust horloges regelmatig tussen, wat een dameshorloge uit de Datejust collectie is. Deze dames horloges hebben een tijdloos design met soms ook mooie versiering en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. We vinden ze zowel bij de gebruikte- als de nieuwe horloges terug. En aangezien er ook steeds meer vrouwelijke horloge verzamelaars komen, neemt de populariteit van dameshorloges toe.  Als u zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, dan  wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Lady Datejust horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de iconische horlogecollectie Lady Datejust van Rolex.

Rolex Lady Datejust geschiedenis

Hoewel de meeste Rolex horloges herenhorloges of unisex horloges zijn, maakt Rolex toch al sinds het vroege begin van het merk horloges die uitsluitend door dames gedragen konden worden. Zeer kleine en delicate horloges die wel iets meer voorstelden dan een mooie armband waar een klokje op gezet was. De horloges waren technisch goed op orde, al vanaf het begin, en hadden in de eerste jaren een sterke Art Deco invloed. Deze zijn nog terug te vinden als men goed zoekt.

Door de jaren heen evolueerde de dames horloges naar iets stoerder en met nog meer technisch karakter, wat vooral goed tot uiting kwam toen er een Lady Datejust ontworpen werd in 1957. Uiteraard de dames variant van de Rolex Datejust, wat het eerste automatische horloge was met een datumfunctie en, wat tot op de dag van vandaag het meest bekende en populaire Rolex horloge is. Die Lady Datejust horloges kwamen er met 10mm minder diameter in de kast dan de normale en dus met 26 millimeter hele fraaie compacte horloges. Maar technisch wel zeer goed uitgerust met een automatisch uurwerk met datumfunctie en ook nog eens een waterdichte kast, wat voor dameshorloges in die tijd ongewoon was. In die kast zat overigens het kaliber 1161 van Rolex. Een bekend referentienummer uit die tijd is de 6517 die er in verschillende uitvoeringen was zoals goud, staal, staal met gouden bezel, Rolesor (de Rolex term voor goud en staal) en dan nog een enorme keuze aan wijzerplaten van blauw tot rood, van goud tot zilver. Soms zijn de uren bezet met geslepen diamantjes en anders staan er Romeinse cijfers, Arabische cijfers of streepindicaties. De Lady Datejust zou vanaf de lancering onafgebroken geproduceerd worden en dat gaat door tot op de dag van vandaag. Veel is er niet veranderd aan het horloge, hooguit een paar uurwerk wissels en andere referentienummers. Zo kwam er in de jaren ‘70 het referentienummer 6917 met het 2030 kaliber van Rolex. In de jaren ‘80 de 69173 en de 69174 met het 2135 kaliber. Bij dit kaliber werd ook de functie geïntroduceerd dat de datum ook zonder twee keer de klok rond te gaan te verzetten was. En dan eind jaren ‘90 de 68273 en de 68274 met het kaliber 2235 en na 2015 kreeg de Lady Datejust de eerste grotere facelift waar ook aan het uiterlijk iets zou veranderen.

De standaard maat werd toen 28 millimeter, wat 2 millimeter groter is dan de originele 26 millimeter diameter van de kast. Het nieuwe uurwerk is het kaliber 2236 van Rolex. Daarnaast worden er vanaf die tijd Datejust horloges van Rolex gemaakt voor dames die niet de naam Lady Datejust dragen, maar wel duidelijk bedoeld zijn als dameshorloge. Deze zijn in diameters van 31 en 36 millimeter. Het past bij een moderne tijd waar ook dames grotere horloges willen dragen. Door deze horloges Datejust te noemen en slechts de 28 millimeter versie Lady Datejust houdt Rolex een traditie van kleinere horloges voor dames in leven.

Hoewel de Lady Datejust horloges minder vaak voorkomen zijn ze wel geliefde verzamel objecten voor Rolex verzamelaars en zien we ze dus terug op veilingen en in de vintage horloge verkoop. En hoewel ze een klassiek Rolex uiterlijk hebben zijn ze vaak wel net iets bonter en fleuriger. Misschien maakt dit de Lady Datejust dan ook wel zo’n spannend Rolex horloge.

> Vind een kantoor in de buurt