Rolex Datejust herenhorloges referentienummers

Rolex Datejust herenhorloges referentienummers

Rolex Datejust II 116300

De Rolex Datejust II met het referentienummer 116300 is het wat grotere Datejust horloge van het Zwitserse merk Rolex. De kast heeft een diameter van 41 millimeter, wat inderdaad  groter is dan de klassieke 34 en 36 millimeter die we bij de andere Datejust horloges van Rolex zien. Dit maakt de Datejust II met het referentienummer 116300 dan ook iets sportiever, hoewel het toch de typische klassieke Rolex uitstraling behoudt. We zien natuurlijk het loepje boven het datumvakje en ook de wijzers zijn in typische Rolex stijl. Een veelvoud aan verschillende wijzerplaten is geproduceerd vanaf 2009 waar met streepindicatie, Romeinse cijfers or Arabische cijfers gewerkt kan zijn. In tegenstelling tot klassieke Rolex Datejust horloges heeft dit referentienummer een Oysterband en een gladde bezel. Bij het referentienummer 116300 is dat altijd uit staal vervaardigd. Op technisch gebied is het horloge uitgerust met het kaliber 3136, wat uiteraard een automatisch uurwerk met een datumfunctie is.

Rolex Datejust II 116333

De Rolex Datejust II met het referentienummer 116333 is het wat grotere Datejust horloge van het Zwitserse merk Rolex. De kast heeft een diameter van 41 millimeter, wat aanzienlijk groter is dan de 34 of 36 millimeter die de klassieke Datejust horloges van Rolex hebben. En hoewel die grootte dit horloge iets sportiever maakt, is hij net iets eleganter dan de 116300 wat het andere Datejust II horloge in dezelfde grootte is. De 116333 is namelijk uitgevoerd in staal en goud en heeft een gecanneleerde bezel zoals we gewend zijn van de kleinere en elegantere Datejust horloges. Natuurlijk is er ook het loepje boven het datumvakje en zijn er de typische Rolex wijzers. Er zijn verschillende uitvoeringen van wijzerplaten met Romeinse cijfers, streepindicatie, Arabische cijfers en de meest bijzondere met mooi geslepen diamantjes gezet op de uur aanduidingen. De band is een Oysterband, wat typisch is voor de Datejust II. Daarin is hij ook weer onderscheidend tegenover de klassieke Datejust horloges die ook met een Jubilee band te verkrijgen zijn. Op technisch gebied loopt ook de 116333 op het kaliber 3136, wat een automatisch uurwerk van Rolex is.

Rolex Datejust Oysterquartz 17000

De Rolex Datejust Oysterquartz met het referentienummer 17000 is één van de Quartz horloges die Rolex ooit maakte. Deze horloges waren dus niet automatisch of met de hand opwindbaar, maar werkte op een batterijtje. Het Quartz uurwerk, wat Rolex voor dit horloge gebruikte, was een zelf ontworpen en geproduceerd uurwerk waarvan er één een dag- en datumaanduiding aangeeft en de andere slechts een datumaanduiding heeft. Die laatste zit uiteraard in de 17000 Datejust Oysterquartz. We hebben het dan over het kaliber 5035 wat overigens vanaf 1977 tot en met 2001, toen de Oysterquartz uit de catalogussen verdween, in de Datejust Oysterquartz verwerkt geweest is. Qua uiterlijk is dit horloge wel een beetje anders dan wat we van Rolex gewend zijn. Het design zouden we moderne minimalistische stijl van eind jaren ‘70 kunnen noemen. Zo heeft de kast, hoewel rond, toch een wat hoekig karakter. Alhoewel er wel een typische Oysterband aan bevestigd is. De bezel is bij de 17000 glad en er zit op het glaasje een loepje boven het datumvakje wat dan weer een typisch Rolex element is. Evenals de wijzers die een onmiskenbare Rolex signatuur dragen. Er zijn verschillende uitvoeringen als het op de wijzerplaat aankomt, waaronder een hele mooie diepblauwe maar ook wit en zwart of zelfs een champagne kleur. Op de wijzerplaat staat ‘’Rolex Datejust’’ onder het beroemde kroontje op 12 uur en boven 6 uur staat geschreven ‘’Oysterquartz’’. De Rolex Datejust Oysterquartz is uitsluitend in staal uitgevoerd en de kast heeft een diameter van 36 millimeter.

Rolex Datejust Oysterquartz 17013

De Rolex Datejust Oysterquartz met het referentienummer 17013 is een horloge dat zeer gelijkwaardig is aan de 17000 maar op uiterlijke punten hier en daar verschilt. Het is dus ook een horloge wat niet automatisch aangedreven is of met de hand opgewonden moet worden maar een Quartz uurwerk heeft wat op een batterijtje werkt. Dat Quartz uurwerk werd echter wel door Rolex zelf gemaakt en ontwikkeld en daar zijn vele jaren overheen gegaan. Het is misschien wel één van de meest hoogwaardige batterijuurwerken ooit gemaakt. Het uurwerk, wat in dit horloge ging, is ook identiek aan dat in de 17000. We hebben het dan dus over het kaliber 5035 met een datumfunctie. Het is immers nog wel een Datejust horloge. Qua uiterlijk zien we ook hier zeker weer de stijl terug die te beschrijven zou kunnen zijn als moderne minimalistische stijl uit de jaren ‘70. Toch zijn er wel wat uiterlijke verschillen met de 17000 en dat is om te beginnen met de bezel die bij de 17013 gecanneleerd is. Ook is dit horloge vervaardigd uit staal en goud, in tegenstelling tot de 17000 die slechts uit staal vervaardigd is. Verder zien we het welbekende loepje boven het datumvakje en is er een ruime assortiment wijzerplaten gemaakt van champagne, wit, diepblauw tot zwart. Ook de diameter van de kast is gelijk aan de andere Oysterquartz horloges, namelijk 36 millimeter.

Rolex Datejust Oysterquartz 17014

De Rolex Oysterquartz met het referentienummer 17014 is een horloge dat zeer gelijkwaardig is aan die met het referentienummer 17013. Het is dus ook een Quartzhorloge van Rolex, wat betekent dat het door een batterijtje wordt aangedreven en niet automatisch of met de hand opgewonden moet worden. Dat Quartz uurwerk is het kaliber 5035 door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd. Er is heel wat jaren aan gewerkt en het is wellicht één van de beste batterijuurwerken ter wereld. Hetzelfde Quartz uurwerk zit ook in alle andere Datejust Oysterquartz horloges zoals de 17000 of de 17013. Het ontwerp is dus gelijkwaardig aan dat van de 17013. Dit houdt in dat het horloge een gecanneleerde bezel heeft, een 36 millimeter diameter kast, een loepje boven het datumvakje, typische Rolexwijzers. De stijl zou beschreven kunnen worden als moderne minimalistische stijl uit de jaren ‘70. Maar dan wel met typische Rolex elementen natuurlijk. Het verschil met de 17013 is dat bij de 17014 de band en de kast uit staal gemaakt werd en de bezel uit witgoud. Dat is ook het enige verschil qua innerlijk en uiterlijk. Daarom zien we dan ook bij deze versie weer veel verschillende wijzerplaten terug zoals diepblauw, champagne, zwart en wit.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 16263

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 16263 is een horloge uit de Turn-O-Graph lijn van de Datejust familie, die helaas niet meer gemaakt wordt. De lijn stond ook wel bekend als de Thunderbird. Dit was een verwijzing naar de Amerikaanse luchtmachtpiloten die deze bijnaam droegen en deze horloges zaten bij de piloten om de pols. De 16263 loopt op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk met datumfunctie is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd. Hoewel dit horloge tot de Turn-O-Graph lijn behoort staat dit niet op de wijzerplaat. Rolex zette de Turn-O-Graph namelijk een lange tijd helemaal niet op de wijzerplaat. Er zijn van dit referentienummer zowel versies met een Jubilee band als versies met een Oyster band te vinden. Deze band is echter bij de 16263 altijd gemaakt uit goud en staal. Verder zien we een interessante bezel uit geelgoud met cijfers en ribbeltjes er op, wat een beetje sportief aandoet, en natuurlijk boven het datumvakje het typische Rolex loepje evenals de typische Rolex wijzers wat er in dit geval drie zijn. Streepindicatie, Romeinse cijfers, Arabische cijfers of zelfs de indicaties bezet met geslepen diamantjes behoren tot de mogelijkheden. Er is ook een ruime keuze in wijzerplaten zoals diep blauw, wit, zwart en champagne. Hoewel het horloge heel elegant aandoet heeft het toch ook iets sportiefs. Misschien maakte dat de Turn-O-Graph juist wel zo bijzonder.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 16264

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 16264 is een horloge uit de Turn-O-Graph lijn van de Datejust familie die helaas niet meer gemaakt wordt. De lijn stond ook wel bekend als de Thunderbird. Dit was een verwijzing naar de Amerikaanse luchtmachtpiloten die deze bijnaam droegen en deze horloges zaten bij de piloten om de pols. Het horloge met dit referentienummer is bijna volledig gelijkwaardig aan de 16263 en heeft dus ook een Jubilee band of een Oyster band en een bijzondere bezel met cijfers en ribbeltjes. Echter zijn de band en de kast bij de 16264 van staal. Die bijzondere bezel is gemaakt uit witgoud, wat dan ook echt de enige verschillen zijn met de 16263. Verder zit er ook bij dit horloge een loepje boven het datumvakje, zien we de typische Rolex wijzers, het kroontje op 12 uur en is er een grote keuze aan wijzerplaten zoals diepblauw, champagne, wit en zwart.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 116261

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 116261 is ook een horloge uit de Turn-O-Graph lijn van de Datejust familie van Rolex. Echter wel uit de nieuwste en laatste generatie van dit type horloge. Deze werd gelanceerd in het begin van de jaren 2000. Lang is het horloge niet in de collectie gebleven, aangezien er in 2011 in zijn geheel gestopt werd met de productie van de Turn-O-Graph. De 116261 had wat uiterlijke veranderingen tegenover de voorgaande lijn. Zo had dit horloge een gecanneleerde bezel zoals we die op de meeste Datejust horloges zien, een Jubilee- of Oyster band, het loepje boven het datumvakje, typische Rolex wijzers waarvan de seconde wijzer rood is. Ook de datum werd in het rood aangegeven. Het meest opvallende was dat er bij deze generatie wel Turn-O-Graph op de wijzerplaat staat geschreven, overigens ook in het rood. Het horloge loopt nog wel op hetzelfde uurwerk als de oude generatie. Dat is dus het kaliber 3135 wat door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is. Bijzonder aan de 116261 is dat dit de versie is die uitsluitend in staal en roségoud uitgevoerd is. Wel is er een ruime keuze aan wijzerplaten zoals zwart, wit, diepblauw, zilver en crèmekleurig. Deze hebben overigens uitsluitend streepindicaties.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 116262

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 116262 is een horloge uit de Turn-O-Graph lijn van de Datejust familie van het merk Rolex die helaas niet meer gemaakt wordt. Het horloge is gelijkwaardig aan de 116261 en dus ook uit de nieuwste en laatste generatie van dit type horloge. Het werd gelanceerd in de beginjaren 2000 en in 2011 verdween hij alweer, het absolute einde van de Turn-O-Graph in de Rolex productie. Net als de 116261 heeft de 116262 dus een gecanneleerde bezel en een Jubilee- of Oysterband. Deze zijn echter van staal bij deze versie en de bezel van witgoud, wat het enige verschil is met de andere referentienummers. Verder zien we ook het loepje boven het datumvakje, de wijzerplaat waar in het rood Turn-O-Graph op geschreven staat, de typische Rolex wijzers waarvan de secondewijzer rood is en de datum wordt ook in het rood aangegeven. Het uurwerk wat in dit horloge zit is ook gelijkwaardig aan de andere referentienummers van de Turn-O-Graph en is dus het 3135 kaliber. Dit is zelf door Rolex ontworpen en geproduceerd. Daarnaast zijn er ook van de 116262 weer een veelvoud aan wijzerplaten te vinden, zoals zwart, wit, diepblauw, zilver, crème met streepindicatie of in heel enkele gevallen bezet met diamanten op de uren.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 116263

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 116263 is wederom een horloge uit de Turn-O-Graph lijn van de Datejust familie van Rolex. Echter wel uit de nieuwste en laatste generatie van dit type horloge. Deze werd gelanceerd aan het begin van de jaren 2000. De 116263 is bijna gelijkwaardig aan de 116261 met het verschil dat in plaats van staal en roségoud deze uit staal en geelgoud gemaakt is. De 116263 heeft dan ook de Jubilee- of Oysterband uit staal en geelgoud en de bezel volledig gemaakt uit geelgoud. De bezel is uiteraard ook gecanneleerd en we zien een glaasje dat een loepje boven het datumvakje heeft, een typisch Rolex element. Die datum wordt overigens in rood aangegeven en we zien dat rood ook terug in de secondewijzer. De naam Turn-O-Graph is ook in het rood geschreven onderaan op de wijzerplaat. Net als de andere Rolex Datejust Turn-O-Graph modellen uit deze periode loopt het horloge op het kaliber 3135, wat een automatisch uurwerk is door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd met uiteraard een datumfunctie. Qua wijzerplaten zien we witte, zwarte, goudkleurige en grijze en deze hebben streepindicaties. Deze generatie Turn-O-Graph horloges is van begin jaren 2000 tot en met 2011 gemaakt, daarna is het doek voor de Datejust Turn-O-Graph definitief gevallen.

Rolex Datejust Turn-O-Graph 116264

De Rolex Datejust Turn-O-Graph met het referentienummer 116264 is een horloge wat gelijkwaardig is aan de 116262. Dat wil dus zeggen dat dit horloge ook uit de Turn-O-Graph collectie van de Datejust familie van Rolex stamt. Het is er één van de nieuwe generatie die in de beginjaren 2000 uitkwam. Het horloge heeft ook een zilverkleurig uiterlijk. De horloges zijn echter volledig uit staal gemaakt of in enkele gevallen volledig uit witgoud. Verder heeft de 116264 wel de gecanneleerde bezel, de Jubilee band of de Oyster band, het loepje boven het datumvakje (wat een typisch Rolex element is), de datum in rood aangegeven evenals de secondewijzer die rood is en Turn-O-Graph wat in het rood onderaan de wijzerplaat geschreven staat. Er zijn verschillende mogelijkheden qua wijzerplaat. Zo zien we dat er diepblauwe, witte, zwarte en grijze wijzerplaten gemaakt zijn die allemaal streepindicatie hebben of in een enkel geval bezet met geslepen diamanten op de uren. Het horloge loopt op een uurwerk wat door Rolex zelf ontworpen en geproduceerd is. Dan hebben we het over het kaliber 3135. Dit is een automatisch uurwerk met een datumfunctie. Deze generatie Turn-O-Graph horloges is van begin jaren 2000 tot en met 2011 gemaakt, daarna is het doek voor de Datejust Turn-O-Graph definitief gevallen.

 

> Vind een kantoor in de buurt