Breitling TransOcean

Breitling TransOcean

Breitling TransOcean horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling TransOcean horloges. Heeft u een Breitling TransOcean horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling TransOcean.

Vertrouwd uw Breitling TransOcean horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling TransOcean goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en een taxatie eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling TransOcean horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling TransOcean horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling TransOcean horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling TransOcean. Een horloge van Breitling wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges soms ook op de vintage markt terug. Maar vaker in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Breitling TransOcean horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Breitling TransOcean, een horloge wat een tweede leven kreeg

De Breitling TransOcean is een horloge dat al langer geleden uitkwam dan de meeste mensen weten. Het horloge kwam namelijk uit in 1958 maar werd al vrij snel gestopt. Al is de reden daarvoor nooit helemaal duidelijk geworden. Toch was het wel een mooi horloge toen al met een leuk verhaal gemaakt. Voor de reizigers over de hele wereld, soms ook wel trans-Atlantische reizigers genoemd. De naam TransOcean komt dan ook vermoedelijk hier vandaan. Het werd decennia stil rondom de TransOcean. Alleen zagen we op de vintage markt en enkele veilingen wat modellen voorbijkomen. In 2010 besloot Breitling om het horloge opnieuw tot leven te wekken. Dit werd op een hele smaakvolle manier gedaan met een behoorlijk portie vintage design. Inmiddels zowel in een chronograaf als een dag en datum horloge. Zo kreeg de Breitling TransOcean een tweede kans en een tweede leven en dit keer met succes.

Het design van de Breitling TransOcean

De Breitling TransOcean is heel sterk geïnspireerd op de vintage horloge van Breitling. Met name op de horloges die ze in de jaren ‘50 en ‘60 hebben gemaakt. Dit was uiteraard ook de tijd waarin de eerste Breitling TransOcean uitkwam. Het design van die allereerste TransOcean die uitkwam was een simpele ronde kast met een gladde bezel. Deze kast had een grootte van 35 millimeter. De wijzerplaten konden wit, zwart, goud, blauw of roze zijn. En als tijdsindicatie stonden er uitsluitend streepjes op. Drie wijzers in het midden voor de uren, minuten en seconden en het Breitling logo onder 12 uur. Op 3 uur stond de datum. En de kast werd afgesloten met plexiglas. Aan de zijkant van de kast een kroon en de horloges kwamen voornamelijk aan een leren band.

De moderne Breitling TransOcean

Bij de TransOcean die in 2010 uitgekomen is zien we eigenlijk diezelfde ronde kast. Alleen is hij wel een behoorlijk stukje gegroeid. We zien nu namelijk een kast van 43 millimeter, wat bij de huidige tijd waarin grotere horloges toch de norm zijn beter past. We zien zowel chronografen als dag en datum horloges met wijzerplaten in kleuren als wit, zwart en blauw. En in het geval van de chronografen worden de klokjes op de wijzerplaat ook soms in contrastkleuren uitgevoerd. Bij de dag en datum horloges zien we slechts streepindicatie voor de tijd. Terwijl we bij de chronografen ook nog cijfers zien. Deze zijn echter voor de chronograaf functies. Bij de dag en datum versie zien we net onder 12 uur de dag en daar weer onder het Breitling logo. Op 3 uur staat de datum. Bij de chronograaf zien we de datum juist tussen 4 en 5 uur. De kast wordt niet afgesloten met plexi- maar met saffierglas. Maar er zit wel een beetje het effect aan van de plexiglaasjes. Dit geeft weer een heel groot vintage gevoel aan het horloge. We zien aan de zijkant een geribbelde kroon en bij de chronografen nog twee drukknoppen in de oude stijl. Qua materialen zien we staal en goud. De horloges komen uitsluitend aan een leren, stoffen, rubberen of stalen Milanese banden.

De techniek van de Breitling TransOcean

Breitling is een merk wat zo’n beetje synoniem staat met de techniek in horloges. Dat is en blijft voor altijd het belangrijkste aspect voor dit Zwitserse merk. Dit zien we dan ook terug in de Breitling TransOcean horloges. Die zijn zeer goed uitgerust met betrouwbare uurwerken. Breitling maakt alle uurwerken zelf in de productie in het Zwitserse Grenchen. Zij maken hier de zogenaamde in-huis geproduceerde kalibers die volledig door Breitling zelf ontwikkeld zijn. Maar ook bouwen zij eigen kalibers op een ETA-basis. Die laatste is een uurwerkfabrikant die ook in het Zwitserse plaatsje Grenchen gehuisvest is.

In de nieuwe Breitling TransOcean chronograaf modellen zit het B01 kaliber wat het in-huis productie uurwerk van Breitling is. In de dag en datum versie zien we het kaliber B45, wat dan weer een uurwerk is gebouwd op een ETA-basis. Beiden uiteraard wel chronometer gecertificeerd door de COSC. De uurwerken zijn uiteraard mechanisch en worden automatisch opgewonden. In deze collectie komt Quartz niet ter sprake bij Breitling.

Ook met de waterdichtheid is het overigens goed op orde. Deze is tot 100 meter, wat zeker voor de chronograaf helemaal niet slecht is. Chronografen zijn over het algemeen moeilijker waterdicht te maken.

De Breitling TransOcean is ook vintage een geliefde zeldzaamheid

De eerste keer werd de Breitling TransOcean dan misschien snel weer gestopt. De tweede kans en het tweede leven is meer dan geslaagd. Inmiddels staat het horloge alweer meer dan 10 jaar in de Breitling catalogus en is er veel vraag naar. Hij hoort misschien niet direct in het rijtje van meest iconische Breitling modellen. Maar toch weten de liefhebbers hem te vinden. Door het succes is ook de vintage versie weer erg in trek gekomen. Echter zijn die niet heel gemakkelijk te vinden. Omdat in die tijd de Breitling TransOcean maar een korte productietijd gehad heeft. Dit maakt het horloge dus een geliefde zeldzaamheid op de vintage markt en wie er een vindt kan zich gelukkig prijzen. De nieuwe heeft echter ook veel van het vintage design weg. Dus is het een goed alternatief. We zien dan ook de nieuwe versie al rondgaan in de gebruikte markten en op veilingen. We kunnen wel stellen dat de tweede poging met de Breitling TransOcean geslaagd is.

Juist het feit dat ze hier in 1958 al mee begonnen zijn, maakt dat er wel een mooi verhaal achter zit.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs