Breitling Avenger

Breitling Avenger

Breitling Avenger horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling Avenger horloges. Heeft u een Breitling Avenger horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling Avenger.

Vertrouwd uw Breitling Avenger horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling Avenger goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en de taxatie betrouwbaar verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling Avenger horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge dat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling Avenger horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling Avenger horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling Avenger. Een horloge van Breitling dat nog niet heel lang bestaat. Maar wel hoort in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel nieuw en nieuw gebruikt. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met horloges en deze vaak al snel herkennen.

De Breitling Avenger, een jong maar toch iconisch horloge

De Breitling Avenger is dan misschien niet een heel oude collectie, het is nu al iconisch voor Breitling. De horloges worden zelfs direct herkend als een Breitling door mensen die zich niet interesseren voor horloges. Dat zal te maken hebben met het uiterlijk wat men bij een Breitling verwacht of hoopt te zien. Knap is het wel dat zo’n jong horloge al een klassieker is voor het merk. De collectie werd pas in 2001 voor het eerst geïntroduceerd in het Breitling assortiment. Inmiddels zijn er een aardig aantal modellen uitgekomen zoals de Blackbird, de GMT, de Seawulff, de Skyland, de Bandit en de Hurricane. Het zijn horloges die prestaties leveren. Iets wat voor Breitling erg belangrijk is. En net als vele andere modellen van dit iconische Zwitserse merk zijn het echte pilotenhorloges. Breitling is een merk dat heel sterk verbonden is met de luchtvaart al sinds de jaren ‘30 en ‘40. In die tijd werden er al klokken en andere instrumenten door Breitling gemaakt voor de luchtvaart. Breitling heeft zelfs een link met de ruimtevaart. Zo ging er in 1962 een horloge de ruimte in aan de pols van een astronaut.

Het design van de Breitling Avenger

Hoewel er een aantal verschillende Breitling Avenger modellen zijn, hebben ze qua design wel allemaal dezelfde basisprincipes. We zien dan ook dat de Breitling Avenger een mooi robuust horloge is. Groot, dik en zoals de Amerikanen zouden zeggen ‘’chunky’’. We zien tussen de verschillende modellen zowel tijd- en datum versies als Chronografen en een GMT-versie. De horloges hebben door de jaren heen ook een aantal facelifts gehad. Maar dat heeft aan het basisdesign weinig veranderd. We zien dan ook een basis design van een ronde dikke kast met een stevige bezel er op. Op de top van de bezel zit een lumine puntje waardoor in het donker dat puntje oplicht. Verder staan er de minuten 15, 30 en 45 in gegraveerd met kwart. We zien verschillende kleuren wijzerplaten met verschillende indelingen en opdrukken. Maar allen hebben ze één ding gemeen: het zilveren Breitling logo met de vleugeltjes staat erop. We zien verschillende maten van kasten in 48, 45 en 43 millimeter, wat allemaal wel groot is en ook past bij de filosofie van Breitling.

De Breitling Avenger wijzerplaat

De wijzerplaten die we in zwart, grijs, blauw, wit en zelfs in geel zien kunnen een tijdsaanduiding hebben van Arabische cijfers. Een andere populaire optie zijn de streepjes met lumine die in het donker dus verlicht zijn. De wijzers hebben ook lumine en lichten dus ook op in het donker. Het datumvakje staat altijd op 3 uur en boven 6 uur staat ‘’Chronometer Certified’’ omdat deze horloges chronometer gecertificeerd zijn. Afhankelijk van of het model een chronograaf is of een tijd- en datum horloge zien we dat het logo op 3 uur staat of onder 12 uur. Ook zien we bij de chorografen uiteraard verschillende klokjes op de wijzerplaat waarvan er een de kleine seconde is net boven 6 uur. Er is dan nog een lange rode stopwatchwijzer aanwezig voor de stopwatchfunctie. Bij de tijd- en datum versies zien we een gewone secondewijzer. Aan de zijkant zien we altijd een ronde kroon met bolletjes erop die meer grip geven. In het geval van de chronograaf zien we ook nog twee drukkers boven en onder de kroon.

De materialen van de Breitling Avenger

Breitling is niet een merk dat veel werkt met edelmetalen als goud of platina. Dit omdat de focus vooral op de prestatie en de techniek ligt. Dat is ook bij de Avenger het geval, maar toch zijn er wel wat bijzondere materialen gebruikt. Allereerst zien we natuurlijk dat de kasten altijd met saffierglas worden afgesloten. De banden zijn of van hetzelfde staal als de kast is of van leer. Zelfs rubberen banden zijn beschikbaar. Voor de kast zien we vooral edelstaal, dat of gepolijst is of juist geborsteld. Bij sommige modellen worden ook maar bepaalde delen geborsteld. Hierdoor ontstaat er een mooi duo effect van geborsteld en gepolijst staal. Ook zijn er versies in zwart staal. Deze worden ook wel ‘’stealth’’ horloges genoemd, afgeleid naar de “stealth fighters” oftewel Amerikaanse gevechtsvliegtuigen.

De techniek van de Breitling Avenger

Bij Breitling staat techniek hoog in het vaandel. Het merk heeft dan ook een eigen productie in Zwitserland. Daar worden zowel uurwerken op ETA basis gemaakt als volledig in-huis gemaakte uurwerken. We zien dat in de Avenger voor de chronografen het Breitling kaliber 13 met 25 stenen wordt gebruikt. Voor de tijd- en datum versies het Breitling kaliber 32 met 25 stenen en het Breitling 17 kaliber met 25 stenen. Deze uurwerken zijn op een ETA basis. Dit is een van de meest gerenommeerde uurwerkproducenten van de wereld. Zij zijn ook in hetzelfde stadje als Breitling gevestigd, namelijk het Zwitserse Grenchen. Beide uurwerken zijn ook chronometer gecertificeerd. De uurwerken hebben vaak gangreserves van 38 en 48 uur. De meeste Avenger modellen zijn waterdicht tot 300 meter en dus ook prima geschikt om mee te zwemmen. Misschien niet iets wat bij een pilotenhorloge direct vermoed wordt. Maar dat geeft ook weer aan hoe belangrijk prestatie is voor Breitling.

De prestaties van de Breitling Avenger

De prestaties van de Breitling Avenger zijn dan ook indrukwekkend en bewezen. Zo is het horloge al in de ruimte geweest met astronaut Scott Kelly. Vloog de vrouwelijke Spaanse luchtmachtpiloot Rocio Gonzalez maar liefst 1000 uur in een F-18 gevechtsvliegtuig met een Breitling Avenger om haar pols en bereikte daar een aantal mijlpalen mee. Ook in de nieuwste vormen van luchtvaart heeft de Breitling Avenger zijn sporen bewezen. Zo draagt de Drone Piloot Luke Bannister een Breitling Avenger, die op 15 jarige leeftijd een drone racewedstrijd won. En dit zijn slechts enkele bekende voorbeelden van de prestaties. De Breitling Avenger is een geliefd Breitling horloge. We zien dat het zowel op veilingen, de gebruikte markt als nieuw populariteit geniet en er genoeg vraag naar is. Een jonge klassieker van dat oude merk Breitling.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs