Waarom goud of zilver kopen?

Waarom goud of zilver kopen?

In 2008 werd het gevaar van een ‘papieren geldsysteem’ wereldwijd gevoeld. De Verenigde Staten kwam in diepe crises, op de voet gevolgd door Europa. De centrale banken overspoelden de markt met een grote hoeveelheid ‘nieuw geld’. Plus de rente werd naar bijna nul gebracht. Het geldsysteem kraakt in zijn voegen.

Schuldenberg wordt onhoudbaar

De geschiedenis leert echter dat het aflossen van oude schulden door nieuwe schulden te maken geen oplossing is. De groeiende wereldwijde schuldenberg is astronomisch groot en loopt nog altijd dagelijks op. Dit gaat een keer mis. Dat dit besef steeds breder leeft zien we voor onze ogen gebeuren. Particulieren, banken en overheden grijpen allemaal terug op de vertrouwende edelmetalen goud en zilver. Overheden zijn bezig hun goudvoorraden terug te brengen naar eigen grondgebied. Landen als China, Rusland en India breiden al jaren hun goudvoorraad uit. De grote vraag naar goud en de beperkte beschikbaarheid zorgt voor een hoge waarde van het edelmetaal.

Goud als veilige haven

Veel analisten zijn ervan overtuigd dat ons geldsysteem op zijn laatste benen loopt. Het afnemende vertrouwen onderling – met een Brexit als krachtig voorbeeld – brengt deze fase snel dichtbij. Hoelang ons huidige ‘papieren geldsysteem’ nog meegaat, is niet exact te voorspellen. Duidelijk is dat een overgang naar een nieuw systeem, waarbij goud en zilver een hoofdrol zullen spelen niet lang meer op zich laat wachten.

Hoe de overgang naar het nieuwe geldsysteem ook zal verlopen, met goud en zilver bent u ervan verzekerd dat uw koopkracht behouden blijft! Het is een veilige haven voor uw vermogen.

Conclusie: fysiek goud en zilver…

  • kunnen niet gemanipuleerd worden.
  • zijn onafhankelijk. De waarde is niet afhankelijk van de prestatie van een of meer partijen.
  • zijn niet onderhevig aan inflatie
  • worden wereldwijd geaccepteerd
  • blijven altijd waardevol. Papiergeld kan waardeloos worden.
  • geven bij de overgang naar een nieuw systeem de beste bescherming van uw vermogen.

Fysiek goud of zilver kopen

Goud of zilver kopen is altijd een verstandige investering. Maar dan wel in fysieke vorm. Bij Goudwisselkantoor schaf u dit eenvoudig aan. We geven u daarbij graag goede raad wat in uw situatie verstandig is. Stap dan ook gerust binnen bij één van onze kantoren.

Waarom goud of zilver kopen?