In welke vorm koop ik goud en zilver?

In welke vorm koop ik goud en zilver?

Fysiek, hoeveel, verhouding goud/zilver, baren/munten

We hebben gezien dat het investeren in goud en zilver verstandig is. Maar wat koopt u dan? In welke samenstelling, en hoeveel? We staan u graag met goede raad bij.

Fysiek edelmetaal

Investeert u in edelmetalen? Schaf dan fysiek goud of zilver aan!

In de loop van de jaren hebben bedrijven en handelaren verschillende goudbeleggingsvormen bedacht. Denk aan goudrekeningen, aandelen in mijnen, Exchange-traded funds (ETF’s), etc. Dit zijn verschillende beleggingsvormen met goud als tegenwaarde of onderpand.

Deze beleggingsvormen bieden u echter in het geheel geen zekerheid. Het betreft namelijk een ‘papieren garantie’ over het bezit van goud, zonder dat u dat zelf in beheer hebt. In veel gevallen moet u dit ‘bezit’ zelfs delen met anderen. Uitgevers van dit goud hebben namelijk het recht om het edelmetaal uit te lenen. Of als onderpand voor een andere zaak in te zetten.

En wat als iedereen het tegelijk opeist? Dan staat u met vele anderen in de rij. Gaat de betreffende handelsonderneming failliet, dan zijn uw rechten op ‘uw goud’ maar zeer beperkt. Ook hier blijkt dus: u blijft afhankelijk van de prestaties van de tegenpartij.

Daarom: koop fysiek, tastbaar goud of zilver. U heeft het 100% in eigen beheer, u bent niet afhankelijk van een tussenpersoon, en u kunt er te allen tijde direct over beschikken.

Goud of zilver?

Wilt u fysiek goud of zilver aanschaffen, dan heeft u verschillende mogelijkheden. Wat het beste bij u past kan verschillen per persoon.

  • Wilt u voor een relatief klein bedrag investeren, bijvoorbeeld < 10.000? Wilt u regelmatig kopen of juist in één keer een grote hoeveelheid?
  • Goud is meer waard dan zilver. Een relatief kleine hoeveelheid goud is bijv. gemakkelijke op te slaan dan grotere hoeveelheden zilver.
  • De situatie op de markt kan verschillen dan kan de prijs van beide edelmetalen afzonderlijk beïnvloeden.
  • Gaat het u puur om het edelmetaal, of vindt u het uiterlijk ook van belang? Gouden en zilveren munten hebben een fraai aanzien en dragen een rijke geschiedenis met zich mee.

Zomaar een aantal vragen over uw keuze voor goud, zilver, munten of baren. Onze goud- en zilverspecialisten helpen u graag bij het maken van een juiste keuze. Maak vrijblijvend een afspraak bij een kantoor bij u in de buurt.

Munten en baren

Als u goud of zilver aanschaft, krijgt u bij Goudwisselkantoor internationaal erkende kwaliteitsproducten.

Wij leveren standaard goud- en zilverbaren die LBMA gecertificeerd zijn. De London Bullion Market Association (LBMA) is een vereniging waar bekende smelterijen bij aangesloten zijn. Koopt u baren met het LBMA keurmerk? Dan weer u zeker dat uw baren voldoen aan hoge kwaliteitseisen. En dus zijn ze gemakkelijk en wereldwijd verhandelbaar. Goud- en zilverbaren zijn ook altijd voorzien van keurmerken waardoor de echtheid goed is te controleren. Op deze keurmerken staan o.a. het gewicht en de zuiverheid vermeld. Vaak wordt ook de producent of zelfs een serienummer vermeld op de baar.

Heef u voorkeur voor gouden of zilveren munten? Goudwisselkantoor levert u de internationale beleggingsmunten als de Maple LeafKrugerrandAmerican Eagle, Wiener Philharmoniker, etc. Zowel in gouden als zilveren variant. Daarnaast leveren we ons nationale beleggingsmunt het Gouden Tientje, evenals andere gouden beleggingsmunten. Heeft u voorliefde voor het Nederlandse zilvergeld? Goudwisselkantoor levert het u direct uit voorraad!

In welke vorm koop ik goud en zilver?