Chopard L.U.C.

Chopard L.U.C.

Chopard L.U.C. horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard L.U.C. horloges. Heeft u een Chopard L.U.C. horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard L.U.C.

Vertrouwd uw Chopard L.U.C. horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard L.U.C. goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard L.U.C. horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrond van uw Chopard L.U.C. horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard L.U.C. horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Chopard L.U.C. Een horloge van Chopard wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Lees hier meer informatie over de Chopard L.U.C. horloges types en referentienummers >

De Chopard L.U.C. collectie; Haute Horlogerie geïnspireerd door een rijke historie

De Chopard L.U.C. collectie is dan misschien nog niet zo heel oud, het verhaal erachter gaat zeer zeker dieper terug. Het gaat terug naar de roots van Chopard. Het beroemde familiebedrijf werd namelijk in 1860 opgericht door Louis Ulysse Chopard. Gaan we deze naam omvormen naar initialen komen we vanzelf uit op L.U.C. Dit verklaart dus ook de in de eerste instantie mysterieuze naam van deze collectie.

Tot en met de jaren ‘60 behoorde Chopard ook tot de nakomelingen van Louis Ulysse Chopard. Die verkocht het vervolgens aan de familie Scheufele, die vandaag de dag nog eigenaar van de bijzondere firma is. De familie Scheufele uit Pforzheim was groot in de juweliersbranche en wilde voor hun juweliershorloges eigenlijk betere uurwerken. Het overnemen van Chopard maakte dat mogelijk omdat Chopard al een lange historie had in de horlogerie. De L.UC. collectie is eigenlijk een eerbetoon aan deze geschiedenis van Chopard. Het is daarom ook drager van de initialen die de oprichter toebehoren.

Het begin van de Chopard L.U.C. collectie

De Chopard L.U.C. collectie werd geïntroduceerd in het jaar 1993 en moest dus het Haute Horlogerie paradepaardje gaan worden voor de firma Chopard. Er werd voor de gelegenheid zelfs een geheel nieuwe manufacture gebouwd waar echte meester horlogemakers zouden komen te zitten die de kunstwerkjes volledig binnenshuis tot stand gingen brengen. Het begin van de jaren ‘90 was toen de L.U.C. collectie geïntroduceerd werd.

Dit was heel kort na de Quartz crisis, wat een desastreuse tijd was voor het mechanische horloge. De missie van Chopard was dan ook om een nieuw tijdperk in te wijden voor het mechanische horloge. En hoe zou dat nu beter kunnen dan met een zogenaamd manufacture uurwerk wat volledig in de eigen manufacture gemaakt wordt. En werd het eerste manufacture uurwerk van Chopard geboren wat de naam L.UC. 96.01-L droeg met de initialen van oprichter Louis Ulysse Chopard.

De techniek van de Chopard L.U.C. collectie

Dat eerste manufacture uurwerk L.U.C. 96.01-L was direct een bijzonder uurwerk. Niet per se omdat het een automatisch uurwerk is, want dat was in die tijd al niet zo heel bijzonder meer. Maar Chopard had het voor elkaar gekregen om het uurwerk op te laten winden met een microrotor. Een rotor die zeker 2/3 kleiner is dan de klassieke rotor die we in de meeste automatische horloges zien. Hierdoor kon het uurwerk ook een stukje kleiner blijven en paste het dus in dunnere- en daardoor elegantere kasten. Want voor een merk als Chopard, die ook groots is in de juweliersbranche, is esthetiek en elegantie ook een belangrijke factor bij elk horloge wat uitgebracht wordt.

Inmiddels een kleine 30 jaar verder is er een imposante collectie aan manufacture uurwerken uitgebracht door Chopard die bijna alle complicaties bevatten die we in de horlogerie kennen. Denk daarbij aan een Tourbillon, een ultradunne flying tourbillon, een automatische flyback chronograaf, een hoog frequentie uurwerk, verschillende maanfases, een eeuwigdurende kalender (beter bekend als perpetual calender) en natuurlijk verschillende modellen met extreem lange gangreserves. De paradepaardjes zijn natuurlijk wel de Minute Repeaters die tot de hoogste kunst van de horlogerie toebehoren.

Om deze techniek op dat hoge niveau te blijven houden heeft Chopard een eigen school in Zwitserland waar zo’n 40 studenten per jaar op aangenomen worden. Deze beginnen met de basis en lopen dan langzaamaan alle facetten van de Haute Horlogerie door en leren hoe deze kunstwerkjes in elkaar steken. Daarna wordt ieder van hen een specialiteit toegewezen en zijn zij verantwoordelijk voor de horloges uit de L.U.C. collectie. Het is ook hierdoor dat Chopard met de L.U.C. collectie steeds weer met nieuwe technische hoogstandjes de horlogewereld kan verassen.

Het design van de Chopard L.U.C. collectie

Hoewel bij de Chopard L.UC. collectie de techniek echt de leidende factor is, wordt er ook aan de esthetiek veel aandacht besteed door het familiebedrijf. Chopard is natuurlijk niet alleen actief op horlogegebied maar heeft een naam verworven in de juweliersbranche die op hetzelfde niveau staat als bijvoorbeeld Cartier, Boucheron en Piaget. Esthetiek is dus een belangrijk onderwerp voor de firma en zelfs noodzakelijk om het visitekaartje van de firma op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Daarnaast leeft er de filosofie bij Chopard dat een mooie binnenkant ook een mooie buitenkant verdiend.

De rode draad in het design van de L.U.C. collectie is das de modellen klassiek en elegant moeten zijn. De ontwerpen zijn dan ook niet echt sportieve ontwerpen zoals we die bijvoorbeeld bij Rolex, Omega en Breitling zouden zien. Ze hebben meer weg van de elegante ontwerpen van bijvoorbeeld Patek Philippe of Vacheron Constantin. Toch zit er dan wel weer bij een aantal modellen een wat modernere touch aan maar het zal altijd tijdloos blijven. Dit omdat Chopard wil dat deze horloges ook over 100 jaar nog gedragen kunnen worden.

De verschillende vormen en materialen van de Chopard L.U.C. collectie

De simpelste modellen hebben vaak een kleine seconde- naast de uren- en minutenwijzer en zitten vrijwel altijd op een leren band. Veel van de meer gecompliceerde kunstwerkjes houden dezelfde ontwerpen aan. Al zien we dan natuurlijk wel drukkere wijzerplaten met verschillende klokjes en aan de zijkant drukknoppen in het geval van de chronografen. Deze zijn wel altijd in die typische oude stijl die we ook op veel vintage horloges terugzien. De kasten zijn vaak rond, behalve bij de L.U.C. Heritage Grand Cru waar we kasten zien in tonneau vormen. Qua materialen zien we dat er zowel staal gebruikt wordt als titanium en de verschillende kleuren goud tot en met platina. Sommige horloges, vooral voor de modellen voor dames, omvatten in de ontwerpen ook mooi geslepen diamanten.

Een ander bijzonder element wat we in de dameshorloges terugvinden zijn de geëmailleerde schilderwerkjes op de wijzerplaten. Zo zien we een versie waar een prachtig bloemenboeket op de wijzerplaat staat. Maar ook een schilderij met dieren erop komt voor. Dit wordt gedaan door de emailleer kunstenaars van Chopard die hun kunsten op microscopisch niveau moeten uitoefenen en waar veel geduld en tijd voor nodig is. Ook worden de rotors en de uurwerken hiermee gedecoreerd, wat een nog grotere uitdaging is. Uurwerken en rotors worden in de gehele L.U.C. overigens mooi gedecoreerd ook met technieken als bijvoorbeeld guilloche en andere gravuren. Zo is de techniek niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk mooi in de L.UC. collectie van Chopard.

De jonge Chopard L.U.C. collectie die in een adem genoemd wordt met oude sterren in de Haute Horlogerie

De Chopard L.U.C. collectie is nog altijd relatief jong met een kleine 30 jaar op de markt maar heeft zich toch al opgewerkt als het ware tot het niveau van oude sterren in de haute horlogerie. Zo wordt de collectie vaak in één adem genoemd met een ster als Patek Philippe of bijvoorbeeld Vacheron Constantin. En ook op verschillende belangrijke veilingen gaan Chopard L.U.C. horloges voor astronomische bedragen onder de hamer. De wereld van horloge verzamelaars weet de weg naar deze iconische collectie en de meeste verzamelaars willen dit dan ook echt in hun collectie. Ook buiten de wereld van verzamelaars is het horloge succesvol en bijvoorbeeld erg geliefd in de Amerikaanse film bakermat Hollywood. Het Chopard L.U.C. horloge is daar erg veel gespot op de rode loper en vooral geliefd bij verschillende Hollywood acteurs voor gala achtige evenementen. En doordat het horloge toch altijd wel een elegant en klassiek karakter heeft leent het zich daar uitstekend voor. De L.UC. collectie van Chopard is dan ook wel een ultiem voorbeeld van hoe esthetiek en techniek samen kunnen werken en iets bijzonders tot stand kunnen brengen.