8 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

8 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

8 karaats goud

8 karaats goud komt minder vaak voor in Nederland omdat de kleur van dit goudgehalte niet als heel mooi wordt ervaren. Als we 8 karaat vergelijken met puur goud ofwel 24 karaat, dan leert een snelle rekensom dat 8 karaat 33,3% puur goud in zich heeft.

Het karaat is dus een rekeneenheid om de zuiverheid te bepalen van de hoeveelheid goud in bijvoorbeeld sieraden. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder het goud.

Waarom 8 karaats goud?

De reden dat mensen 8 karaats goud kopen is natuurlijk verschillend. Het kan zijn vanwege de kleur, dit gehalte is namelijk wat meer rood van kleur vanwege het kopergehalte wat bij 8 karaats goud meer aanwezig is dan bij andere legeringen. Een belangrijke reden is ook ongetwijfeld de lagere aanschafwaarde. Omdat er in 8 karaats goud minder puur goud verwerkt is, is het ook minder waardevol.

Keurmerken 8 karaats goud

Hoe weet u zeker dat het ook echt 8 karaats goud is? Zoals al eerder beschreven zit er 33,3% goud in dit gehalte. Het keurmerk is dan ook in de meeste gevallen: 333. Op hele oude sieraden wordt ook wel eens het keurmerk 8K gesignaleerd.

Goudprijs van 8 karaats goud

Zoals met alle gehaltes is de prijs van 8 karaats ook nooit hetzelfde. De goudprijs fluctueert continu. Daarom is het ook belangrijk om met uw sieraden langs te komen bij een Goudwisselkantoor bij u in de buurt zodat u een goede prijs krijgt. Hoewel 8 karaats dus voor een relatief klein deel uit zuiver goud bestaat is het toch de moeite om er mee langs te komen. In de kast of op zolder krijgt u er in elk geval niks voor. Verzilver uw goud!

8 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor