20 karaats goudprijs

20 karaats goudprijs

20 karaats goud

20 karaats goud is behoorlijk puur. Sieraden van 20 karaats bestaan voor 83,3% uit puur goud. Een karaat wil eigenlijk iets zeggen over de kwaliteit en de waarde van het goud. Ruim 80% puur betekent dus dat het behoorlijk hoog wordt gewaardeerd. In Nederland komt dit gehalte eigenlijk niet voor. Met name in de Aziatische culturen wordt dit gehalte veel gehanteerd.

Ik wil…

Goud kopende koers wetenGoud verkopen

Waarom 20 karaats goud?

Aangezien 20 karaat niet ver meer verwijderd is van 24 karaats goud, geheel zuiver, zal dit ongetwijfeld een rol spelen bij de aankoop ervan. Hoe puurder je goud, hoe meer aanzien je hebt. Zeker in landen als India maar ook in delen van Afrika is je rijkdom zichtbaar door de hoeveelheid goud wat je hebt en draagt. Dit gehalte wordt eigenlijk in Nederland niet veel gedragen, behalve door mensen die van oorsprong uit de Aziatische cultuur afkomstig zijn.

Kenmerken van 20 karaats goud

De uiterlijke kenmerken van 20 karaats goud zijn makkelijk te herkennen doordat de kleur erg mooi geel is. Verder is het in de meeste gevallen voorzien van het keurmerk 833 met daarom heen een icoon gegraveerd zoals onder andere een staande leeuw.

Goudprijs van 20 karaats goud

Ook van dit gehalte met een zuiverheidspercentage van 83,3% is de goudprijs elk moment onderhevig aan de schommelingen die worden veroorzaakt door internationale ontwikkelingen. Voor een actuele prijs is het daarom altijd verstandig om het Goudwisselkantoor bij u in de buurt op te zoeken! Verzilver uw goud!

20 karaats goudprijs