Goud verpanden

Goud verpanden

Goud verpanden

Wilt u goud verpanden? Kom langs om uw gouden spullen, als in sieraden of munten te verpanden. Als u snel extra geld nodig heeft, is verpanden een goede optie. Goud is hier zeer geschikt als verpanding om het altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigd.

Wilt u uw goud verpanden?

Maak een afspraak > Ontdek onze locaties >

 

Op deze pagina vindt u informatie over:

Verpanden, belenen, wat is het?

Verpanden is het ruilen van goederen voor geld. U kunt meerdere goederen belenen, (ofwel verpanden), waar onder andere goud er een van is. Op deze pagina vindt u informatie over hoe het verpanden van goud in werking gaat, de kosten die aan het verpanden verbonden zijn en welke soorten en vormen goud je allemaal kunt belenen.
U hoeft voor het verpanden geen inkomensverklaring aan ons af te geven. U betaalt geen extra administratiekosten of afsluitprovisie voor onze dienstverlening.

Op de pagina ‘Hoe werkt verpanden?’ leest u meer informatie over hoe verpanden werkt.

Goud verpanden

Goud verpanden, hoe werkt het?

Wist u dat u geld kunt lenen met goud als onderpand? Benieuwd hoe dit werkt? Goud verpanden houdt in dat u uw goud als onderpand aanbiedt in ruil voor een bedrag. De eerste stappen voor het verpanden van goud begint met de goudtaxatie. Onze erkende taxateur taxeert uw goud en geeft advies voor welk bedrag u dit kunt belenen. Gaat u hiermee akkoord? Dan ontvangt u dit bedrag direct contant of per bank, dit kiest u uiteraard zelf. Na het akkoord maakt onze taxateur een verpandbewijs, ofwel een akte van verpanding, waar alle relevante informatie over uw verpanding op staat. Op de akte van verpanding vindt u onder andere de datum van de verpanding, maar ook het bedrag.  De minimale verpandingstermijn is drie maanden en na drie maanden is het mogelijk om uw goud, welke u aan ons beleend heeft, weer op te halen. Vergeet bij het ophalen van de verpanding niet het verpandbewijs mee te nemen. Wilt u liever nog iets langer wachten? Dan kunt u de verpandingstermijn verlengen met drie extra maanden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van goud verpanden?

Neem contact met ons op >

 

Vind een locatie in de buurt  >

gouden spullen verpanden

Waarom goud verpanden?

U kunt veel verschillende soorten goederen verpanden. Goud is hier een goed voorbeeld van aangezien het veel waarde vertegenwoordigd. U ontvangt dus vaak een mooi bedrag wanneer u besluit om uw goud te verpanden. Uiteraard kunt u ook goud in bijvoorbeeld de vorm van sieraden verpanden. Denk hierbij aan gouden ringen, kettingen of armbanden. Ook is goud gemakkelijk mee te nemen omdat het niet al te veel ruimte inneemt. Dit zorgt ervoor dat goud één van de voorwerpen is die vaak wordt verpand.

Wilt u ook verpanden?
Vind een lommerd bij u in de buurt >  | Maak een afspraak voor het verpanden van uw goud >

Wat voor soort goud kan ik verpanden?

Er zijn veel verschillende soorten goud die u kunt verpanden bij Goudwisselkantoor. Omdat er veel verschillende soorten en vormen goud zijn, ontvangt u voor iedere soort een ander bedrag, omdat de waarde hierin verschilt. Dit komt onder andere door het gewicht, de zuiverheid en eventueel de verzamelwaarde die er is ontstaan.

Goud is onder te verdelen in de volgende zuiverheden:

 • 24 karaat (99,9% zuiver)
 • 22 karaat (91,6% zuiver)
 • 20 karaat (83,3% zuiver)
 • 18 karaat (75,0% zuiver)
 • 14 karaat (58,5% zuiver)
 • 8 karaat (33,3% zuiver)

Soorten goud die u kunt verpanden zijn:

 • Gouden baren;
 • Gouden munten;
 • Gouden horloges;
 • Gouden sieraden zoals kettingen, armbanden, oorbellen en overige gouden sieraden;
 • Antiek goud;
 • Tandgoud;
 • Goud bestek;
 • Overige vormen van goud.

gouden ringen verpanden

Wat zijn de kosten van goud verpanden?

Wanneer u besluit uw goud te verpanden, zijn hier kosten aan verbonden. Dit is 4,5% van het bedrag waar u uw goud  voor heeft beleend (per maand). Onze verpandingstermijn is 3 maanden dus na 3 maanden kunt u uw goederen weer terugkopen voor het bedrag waarvoor u uw goud heeft verpand, plus de rente. Wilt u meer informatie over de waardebepaling van uw goud?

Lees meer over een goudtaxatie in onze kennisbank >

Waar kan ik het best mijn goud verpanden?

Als u uw goud wilt verpanden wilt u dit zo veilig mogelijk doen en liefst zo dicht mogelijk bij u in de buurt. Of u nu op zoek bent naar een lommerd om goud te verpanden in Rotterdam, Amsterdam of in Utrecht, met meer dan 140 locaties in Nederland, België en Duitsland zitten we altijd in de buurt. Zo kunt u uw goud verpanden op meer dan 140 locaties in Nederland.

Direct langskomen bij een pandhuis om uw goud te verpanden?
Vind een locatie in de buurt >

Liever een afspraak vooraf maken?
Maak hier een afspraak > 

Waarom uw goud verpanden bij Goudwisselkantoor?

 • Gratis taxatie en zonder afspraak welkom
 • Privacy & veiligheid zijn gewaarborgd
 • Contante betaling of indien gewenst per bank
 • Familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring
 • Meer dan 140 locaties door Nederland, België en Duitsland

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Lees hier de ervaring van familie De Jong met het verpanden bij Goudwisselkantoor

Lees het verhaal

Goud verpanden