Rolex Datejust II

Rolex Datejust II

Rolex Datejust II bij Goudwisselkantoor

Bij Goudwisselkantoor worden regelmatig horloges van het merk Rolex aangeboden. Daar zitten uiteraard ook de Rolex Datejust II horloges regelmatig tussen wat een iets nieuwer model is van de Rolex Datejust familie. Deze horloges hebben ondanks hun wat modernere karakter met 41 millimeter diameter van de kast een tijdloos design en worden tot op de dag van vandaag nog altijd gemaakt door Rolex. Het past misschien niet in het populaire genre vintage horloges maar toch zijn er veel verzamelaars en liefhebbers die graag een Datejust II horloge willen bezitten. Als u zelf zo’n horloge bezit en het graag wilt verkopen, wilt u natuurlijk wel dat het horloge een waardig nieuw thuis krijgt en dat u te maken hebt met een expert bij het inleveren.

De experts bij Goudwisselkantoor kennen de materie van Rolex goed en weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt en dat u de correcte waarde krijgt voor uw horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn, in goede staat en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Bent u in het bezit van een Rolex Datejust II horloge en wilt u die graag verkopen? Neem dan contact op met ons of kom langs bij één van de Goudwisselkantoren.

 

> Vind een kantoor in de buurt

 

Om u nog meer te informeren wordt er op deze pagina uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van iconische horlogecollectie Datejust II van Rolex.

Rolex Datejust II geschiedenis

De Rolex Datejust was al vele jaren en succes toen Rolex in 2009 besloot dat er een nieuwe versie van het horloge moest komen naast de klassieke versie. De klassieke versie was al jaren een kast met 36 millimeter wat een mooie klassieke maat is die eigenlijk nooit als slecht gezien zal gaan worden, maar misschien niet altijd de nieuwste trends aansprak. Dus moest er gewerkt gaan worden aan een nieuwere versie van het Datejust horloge. Die nieuwe versie moest wat groter zijn omdat de trend van horloges ook naar groter ging. En ook omdat zowel mannen als vrouwen inmiddels graag naar 40 millimeter diameter of groter grepen voor hun horloges. Rolex besloot gehoor te geven aan de trend en kwam met de Datejust II die naast het jarenlange standaard 36 millimeter model een grotere optie bood met de 41 millimeter diameter kast. Met referentienummers zoals 116300, 116333 en 116334 werden er varianten aangeboden in staal, staal en witgoud en staal en geelgoud. Deze nieuwe generatie werd uitgerust met het kaliber 3136 van Rolex en werd in tegenstelling tot de 36 millimeter versie ook nog eens alleen met een Oyster band uitgevoerd, in plaats van de keuze tussen een Oyster- of een Jubilee band bij de 36 millimeter versie. De bedoeling van Rolex hiermee was om het horloge een licht sportief karakter te geven, wat bij de grotere afmetingen wellicht goed zou passen.

Hoewel de 41 millimeter versie Datejust II voldeed aan de vraag naar grotere horloges werd deze nieuwe versie niet direct goed opgepakt op de markt. De stekker werd er dan ook na een paar jaar uitgetrokken. Toch kwam hij terug en wel in het jaar 2016 en onder een andere naam, namelijk de Datejust 41 met een nieuw referentienummer en een nieuw uurwerk namelijk het kaliber 3235. De referentienummers die toen kwamen waren de 126300, 126334, 126303, 126333, 126301 en 126331. Tot op de dag van vandaag blijft hij in productie in verschillende uitvoeringen, maar dus wel met een andere naam als waar hij mee begon.

En hoewel dit horloge in het begin geen succes dreigde te worden, zijn er toch steeds meer mensen op zoek naar deze grotere versie van de Rolex Datejust familie. Zelfs al is het horloge van oorsprong een herenhorloge, zien we hem toch ook bij de dames steeds vaker om de pols verschijnen. Dit past dan weer perfect in de trend dat ook dames tegenwoordig graag grotere horloges dragen. Door de heren wordt de Rolex Datejust II of tegenwoordig de Rolex Datejust 41 toch vaak gezien als de ultieme compromis tussen een stijlvol elegant horloge en een sportief horloge. Het horloge past perfect bij een zakelijke outfit, maar heeft toch een mooi sportief tintje wat hem ook voor de vrijetijd uitdossing ideaal maakt.

Dat sportieve tintje werd ook opgemerkt door de sportwereld. Zo is bekend dat de wereldberoemde tennisspeler Roger Federer een liefhebber is van de Datejust II en wordt hij regelmatig met dit horloge gespot. Maar ook in Hollywood is het een geliefd horloge en wordt het horloge bij nogal wat sterren gespot zoals bij onder andere Aaron Paul die in bekende Netflix series hoofdrollen gespeeld heeft.

De grotere broer van de klassieke Datejust had dan misschien een moeilijke start, hij heeft zijn plek inmiddels goed verworven.

 

> Vind een kantoor in de buurt