Het kopen en verkopen van een goudbaar

Bent u van plan om te gaan investeren in fysiek goud, maar bent u er nog niet uit in welk goud u wilt investeren? Of bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige specialist waar u uw goudbaar kunt verkopen? Lees op deze pagina alles over het kopen en verkopen van goudbaren.

Direct naar de webshop Vind hier een locatie

Goudbaar verkopen

Als u van plan bent om uw goudbaar te verkopen, dan vraagt u zich vooraf een paar dingen af, zoals hoe werkt het verkopen van een goudstaaf precies? Welke goudbaren u kunt verkopen, denk hierbij aan het verschil in gewicht of merk, maar ook de prijs die u voor uw goudbaar krijgt is natuurlijk erg interessant. Lees hieronder meer informatie over het verkopen van goudbaar.

Welke goudbaren kunt u verkopen?

Goudbaren verschillen in merk, gewicht en uiterlijk, zo zijn er namelijk gegoten en geslagen goudbaren. Bij Goudwisselkantoor kopen wij alles soorten baren in, ook oudere baren met afwijkende gehaltes zoals goudbaren van 999.6 procent goud. Ook kopen wij industriële halffabricaat goudbaren. Met meer dan 40 jaar kennis op het gebied van goud weten wij uw goudbaar te taxeren op waarde. U kunt altijd langskomen op een locatie om advies te vragen aan onze specialisten. Met onze gratis taxatieservice komt u snel achter de waarde van uw goudbaar. Lees hieronder verder over de merken van goudbaren en het verschil in gewicht van goudbaren.

De verschillende goudbaarmerken

Er zijn verschillende goudbaren op de markt. Een van deze verschillen zit in het merk van de goudbaar. Hieronder staan ​​enkele goudmerken die op het Goudwisselkantoor kunnen worden verkocht. Heeft u een goudbaar die niet onder dit rijtje valt? Geen enkel probleem, kom langs bij onze specialisten en ontdek meer over uw goud.

Umicore goudbaar

Umicore is een van de grootste goudbaar leveranciers in Nederland, België en Luxemburg. Umicore goudbaren zijn er zowel in geslagen als gegoten goudbaren. Ook komen Umicore goudbaren in verschillende gewichten. Je hebt goudstaven van 1 gram tot aan 1000 gram. Nieuwe goudbaren van Umicore zijn voorzien van een certificaat. De goudbaren hebben een zogezegde “Good Delivery Status” en zijn wereldwijd verhandelbaar. Bent u benieuwd naar de waarde? Kom langs voor een gratis waardebepaling.

Heraeus goudbaar

Heraeus is een toonaangevend internationaal familiebedrijf en producent van goudbaren en zilverbaren. Het hoofdkantoor van Heraeus is gevestigd in Duitsland. De geschiedenis van deze organisatie gaat terug tot het jaar 1660 en is van oorsprong begonnen als een familieapotheek. Jaren verder, in 2017, nam Heraeus de edelmetaalverwerker Argor over en werd mede hierdoor één van de grootste edelmetaalaanbieders ter wereld. Heraeus goudbaar zijn te verkrijgen in gewichten van 1 gram tot en met 1 kilogram. Door de Good Delivery Status van de LBMA zijn de goudbaren wereldwijd te verkopen. Benieuwd naar de waarde van uw Heraeus goudbaar? Kom langs voor een gratis waardebepaling.

Vind hier een locatie

Valcambi goudbaar

Valcambi is een Zwitserse producent van goud- en zilverbaren. Valcambi goudbaren zijn vooral bekend door de combibaren. Dit betekent dat er goudbaren zijn van verschillende afmetingen bijvoorbeeld van, 100x1 gram, 50x 1 gram, 20 x 1 gram en 10x1 gram. Hierdoor kun je de goudbaar splitsen: 1 gram puur goud is eenvoudiger in te wisselen of te verkopen. De Valcambi goudstaven zijn te herkennen aan het logo van de fabrikant, het gewicht en goudgehalte van 99,9 puur goud. Wilt u uw Valcambi goudbaar verkopen, kom langs op een van onze locaties en vraag onze specialisten een gratis waardebepaling aan.

Andere goudbaarmerken

Dit was een kleine greep uit de goudbaar merken die u kunt verkopen. Er zijn nog vele andere producenten van goud- en zilverbaren, zoals Swiss Bank, Credit Suisse, Rand Refinery, Johnson Matthey etc. Omdat deze wat oudere baren al jaren van belegger naar belegger gaan komt het vaak voor dat deze goudbaren geen certificaat hebben, maar wel puur goud bevatten. Heeft u een goudbaar van een ander merk? Ook dan is het mogelijk om goudbaren van andere producenten te verkopen aan Goudwisselkantoor.

Benieuwd naar de waarde van uw goudbaar? Kom vandaag nog langs voor een gratis taxatie.

Vind hier een locatie

Maakt het gewicht van een goudbaar nog uit voor de verkoop?

Of het nu gaat om een goudbaar van 1 gram, 50 gram of 1000 gram. U kunt bij ons terecht met elk gewicht voor verkoop. Soms ziet u ook weleens 1 Troy Ounce staan bij gewichten van goudbaren. Dit betekent dan dat de goudbaar ongeveer 31,1 gram weegt.
De meest voorkomende gewichten van goudbaren zijn:
 • 1 gram
 • 2,5 gram
 • 5 gram
 • 10 gram
 • 20 gram
 • 31,1 gram
 • 50 gram
 • 100 gram
 • 250 gram
 • 500 gram
 • 1000 gram

Bent u nieuwsgierig naar de voordelen van de verschillende goudbaarmerken? Kom dan eens langs op een van onze locaties geven wij u graag uitgebreid informatie over de verschillen van goudbaren.

Vind hier een locatie

Waarom uw goudbaar verkopen aan een specialist?

Het is verstandig om een betrouwbare en professionele partner te vinden voor de verkoop van uw goudbaar. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van edelmetaal bent u bij ons verzekerd van een goede prijs voor uw goudbaar. Als u langskomt bij een van onze locaties taxeren wij uw goud kosteloos en bent u tot niets verplicht. Gaat u over tot verkoop van uw goudbaar? Wij betalen direct aan u uit, contant of per bank, de keuze is geheel aan u. Andere voordelen om uw goudbaar te verkopen aan Goudwisselkantoor zijn:

 • Meer dan 140 locaties in Nederland, België en Duitsland
 • Familiebedrijf, met meer dan 40 jaar ervaring
 • Gratis waardebepaling van uw goudbaar

Omdat wij een goudspecialist zijn, is het naast goudbaren ook mogelijk om ander goud te verkopen zoals, munten, tandgoud, gouden sieraden of broches.

Veilig uw goudbaar verkopen?
Vind hier een locatie

Goudbaar kopen?

Bent u van plan om te beleggen in goud en fysiek goud aan te schaffen? En in welk goud kunt u dan het beste beleggen? Lees hier meer informatie over het kopen van een goudbaar. Direct een goudbaar kopen? Bezoek onze webshop Vind een locatie in de buurt

Welke goudbaar kopen?

Als u gaat investeren in een goudbaar vraagt u zich misschien af in welke goudbaar u het beste kunt investeren. Dit is natuurlijk persoonsgebonden, maar we lichten een aantal punten voor u uit.
Hoe hoger het gewicht van de goudbaar hoe voordeliger u goud inkoopt.
Omdat de constante kosten op goudbaar van grote formaten het laagst zijn, zijn goudbaren van 1000 gram het voordeligste. Andere goudbaren die voordelig geprijsd zijn hebben een gewicht van 250 of 500 gram. Het nadeel van het inkopen van een grote goudbaar is dat deze minder eenvoudig particulier te verhandelen zijn. Kleine goudbaren, bijvoorbeeld goudbaren van 1 gram of 20 gram, zijn door het formaat beter te verkopen aan een particulier en is het voor iedereen toegankelijk om te investeren in goud.

Redenen om in een goudbaar te investeren

In goud investeren is een verstandige keuze. Dit komt omdat goud een waardevast product is en dient het als een bescherming van het vermogen. Fysiek goud is tastbaar en dat is voor veel mensen een geruststellende gedachte. De goudprijs is stabiel ten opzichte van bijvoorbeeld cryptocurrency en de goudprijs stijgt of daalt niet sterk. In goud investeren, is investeren voor de lange termijn. Heeft u toevallig veel rendement behaald met investeren in Bitcoins of andere cryptomunten? Of heeft u toevallig aandelen die u veel hebben opgeleverd? Wilt u uw vermogen veiligstellen of de risico's spreiden? Kom dan eens langs bij Goudwisselkantoor en ontdek de kunst van investeren in goud.

Wat kost een goudbaar

Uiteraard wordt het bedrag bepaald door de koers van het moment dat u bestelt. De koers wordt elke 4 minuten bijgesteld op de London Bullion Market. Deze koers is rechtstreeks gekoppeld aan ons bestelplatform. De prijs kan dus tijdens het bestelproces nog wijzigen. Een aantal andere prijsfactoren die bijdragen aan de waarde en kosten van een goudbaar zijn onder andere het merk en het gewicht: een baar van 1 kilo is uiteraard goedkoper dan 100 baren van 10 gram. Het uiterlijke gedeelte van de goudbaar draagt ook nog een steentje bij: een gegoten goudbaar is goedkoper ten opzichte van en geslagen goudbaar. Een nadeel van een geslagen goudbaar is dat deze maar tot een bepaald gewicht te bestellen zijn. Het verschil in prijs van een geslagen en gegoten goudbaar zit in de productiekosten. Geslagen goudbaren hebben meer productie nodig dan gegoten goudbaren. Bekijk hier alle goudbaren

Goudbaar producenten

Ook het merk/producent van de goudbaar kan een verschil in prijs betekenen. Een Valcambi-Breekbaar goudbaar is vaak duurder ten opzichte van andere goudbaren omdat je meerdere goudbaren van 1 gram koopt. De Valcambi goudbaren kun je ook breken, net als een chocoladereep. Dit maakt dat de productiekosten van deze goudbaren oplopen ten opzichte van één grote goudbaar. Naast de bekende goudbaren van Umicore en Heraeus heb je ook unieke goudstaven, waar verzamelaars interesse in hebben. Bijvoorbeeld een goudbaar van Rothschild. Verzamelaars van goudbaren letten voornamelijk op de economische waarde van het bedrijf en de neven stempels van de branche. Benieuwd naar de goudbaarmerken in ons assortiment? Ontdek hier alle goudbaarmerken. Umicore goudbaren Heraeus goudbaren Valcambi Goudbaren Overige goudbaarmerken

Gewicht van een goudbaar

Wat ook een belangrijke factor voor de prijs is, is natuurlijk het gewicht. Goudbaren met een gewicht van 250 gram tot 1000 gram zijn het voordeligste om aan te schaffen. Dit komt omdat de goudbaren met een gewicht van 250 gram wordt gezien als beleggingsgoud. Bekijk hier goudbaren per gewicht: Of bezoek een locatie bij u in de buurt

Waar kun je goudbaren kopen?

Als u uw goud koopt wilt u zeker zijn dat u een betrouwbare en professionele partner heeft die u kunt adviseren over goudbaren en het kopen van goud. Met meer dan 40 jaar ervaring hebben wij specialisten van waarde in huis die u goed kunnen adviseren. Andere voordelen om uw goudbaar te kopen bij Goudwisselkantoor zijn:
 • Online goud kopen via onze webshop
 • Meer dan 140 (afhaal)locaties om goud te kopen in Nederland, België en Duitsland
 • Familiebedrijf, met meer dan 40 jaar ervaring
 • Contant en anoniem kopen mogelijk
 • Terugkoopgarantie
Bezoek onze webshop

Altijd veilig, altijd dichtbij

Goudwisselkantoor is een edelmetaalspecialist met meer dan 40 jaar ervaring in het verkopen en inkopen van goud en zilver. Met meer dan 140 locaties in het binnen- en buitenland zitten we altijd bij u in de buurt. Wilt u veilig goud en zilver (ver)kopen? U bent bij ons verzekerd van uw privacy. Onze erkende taxateurs helpen u graag ontdekken wat u goud en zilver waard is. Vind hier een locatie

Heeft u nog vragen?

Stel uw vraag aan een van onze specialisten!