Timed veiling

ZWEEDSE KRONEN WISSELEN

Vertrekt u binnenkort naar het mooie Zweden? U wilt natuurlijk goed voorbereid op reis. Daarom is het verstandig om van tevoren Zweedse kronen te wisselen en mee te nemen op uw reis. Heeft u Zweedse kronen over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Voorbereid op reis naar Zweden

Zweden is een uitgestrekt land dat ruim 11 keer zo groot is als Nederland. Dit Scandinavische land is rijk aan spectaculaire, gevarieerde natuur met verschillende klimaatzones, bergen, bossen en meren.  De officiële munteenheid van Zweden is de Zweedse kroon (SEK).

Steeds meer toeristen weten de prachtige natuur en de ontspannen Zweedse samenleving te vinden en te waarderen. Wandelen, fietsen, skiën en langlaufen in de natuur en de vele nationale parken zijn terecht heel populair, want “in Zweden is de natuur overal”.

  Zweden Ekerö Slot Drottninholm

  Ontdek zweden: bestel vooraf uw Zweedse kronen

  Ook de prachtige steden zoals Stockholm staan bekend om hun ontspannen sfeer en de leuke restaurantjes, musea, cafés en festivals. Maar ook het cultureel erfgoed, zoals het Koninklijk Paleis Drottningholm en de haven van Karlskrona, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Kortom: Zweden heeft het allemaal. Ervaar het gemak van de handige diensten van Goudwisselkantoor en begin goed voorbereid aan uw reis naar Zweden. Bestel het gewenste bedrag aan Zweedse kronen (SEK) van tevoren in onze eenvoudig te gebruiken bestelmodule.

   bestel Zweedse kronen
   Op meer dan 150 locaties

   Zweedse Kronen wisselen

   Het bestellen van Zweedse kronen: hoe werkt het?

   Met onze gebruiksvriendelijke bestelmodule kunt u op ieder moment Zweedse kronen bestellen.
   Ontdek in vijf eenvoudige stappen hoe het werkt:

   Stap 1: vul het benodigde bedrag in Zweedse kronen of euro in

   U vult eenvoudig het gewenste bedrag aan Zweedse kronen (SEK) in. U kunt er ook voor kiezen het bedrag in euro’s in te vullen. Onze bestelmodule rekent meteen uit hoeveel Zweeds geld u hiervoor krijgt.

   Stap 1: vul het benodigde bedrag in Zweedse kronen of euro in

   Stap 2: selecteer de vestiging van Goudwisselkantoor


   Service naar onze klanten is belangrijk voor ons. In deze stap kunt u daarom kiezen waar u uw Zweedse valuta wil ophalen. We hebben vele vestigingen, zodat er altijd een kantoor bij u in de buurt is.

   Stap 2: selecteer de vestiging van Goudwisselkantoor

   Stap 3: selecteer de datum in de module die u het beste uitkomt

   Heeft u een kantoor van Goudwisselkantoor gekozen? Nu kunt u de datum kiezen die voor u het beste uitkomt, zodat u bij deze locatie uw bestelde kronen kunt ophalen.

   Stap 3: selecteer de datum in de module die u het beste uitkomt

   Stap 4: bevestiging en informatie

   Na het voltooien van uw bestelling, sturen wij u een bevestigingsmail met alle belangrijke informatie, waaronder de datum waarop u uw bestelde Zweedse valuta kunt ophalen. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.

   Stap 4: bevestiging en informatie

   Stap 5: ophalen van uw Zweedse valuta

   Op de door u gekozen datum kunt u uw bestelling aan Zweedse kronen ophalen bij het door u geselecteerde Goudwisselkantoor. Wij overhandigen uw bestelling in een discrete ruimte, zodat uw privacy en veiligheid te allen tijde gewaarborgd zijn.

   Stap 5: ophalen van uw Zweedse valuta

   Hoeveel Zweedse kronen moet u vooraf bestellen?  

   Hoeveel Zweedse kronen heeft u tijdens uw verblijf nodig? Dat hangt in eerste instantie af van hoe lang en hoe luxe u er wilt verblijven en wat u wilt doen. Daarnaast is ook het prijsniveau van invloed, ofwel de gemiddelde hoogte van de prijzen die je betaalt voor uitgaven in de horeca, musea of andere bezienswaardigheden.

   Wat wel vaststaat, is dat Zweden goedkoper is dan veel mensen denken. Op de hogere prijzen voor kleding en alcoholische dranken na, is het prijsniveau in de horeca vergelijkbaar met Nederland. Als je de prijs in kronen omrekent naar euro’s. De prijzen van benzine zijn zelfs lager dan in Nederland.

    Voorbereid op reis naar zweden

    Tips voor het bestellen van Zweedse kronen

    1. Begrijp uw uitgavenpatroon
    Als u het benodigde budget voor uw verblijf wilt uitrekenen, is het belangrijk dat u eerst inzicht heeft in uw geplande uitgaven. Die uitgaven hangen zoals gezegd af van uw eigen plannen en wensen tijdens uw verblijf.

    2. Een buffer aanhouden
    Het is altijd verstandig een kleine buffer extra Zweedse kronen aan te houden boven op het bedrag dat u verwacht nodig te hebben tijdens uw verblijf. Zo heeft u altijd geld bij de hand voor onverwachte uitgaven, bijvoorbeeld als u net dat ene leuke artikel wilt kopen dat u niet had begroot.

     Tips voor het bestellen van Zweedse kronen

     3. Meerdere betaalmethoden
     Het is altijd verstandig dat u tijdens uw verblijf op meerdere manieren kunt betalen, bijvoorbeeld met creditcard of bankpas. Let er wel op dat er bij deze alternatieve betaalmethoden ook transactiekosten en commissiekosten bij komen. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte bent over de transactiekosten en de wisselkoers die er bij het betalen met deze kaarten bijkomen.

     4. Laat u informeren
     U kunt ook altijd onze medewerkers om informatie vragen, als u nog vragen heeft over betaalmethoden en eventuele bijkomende kosten tijdens uw reis naar Zweden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en geniet u van een onbezorgd verblijf en ontspannen reis.

      Skiën in zweden

      Waarom het verstandig is van tevoren Zweedse kronen te bestellen

      Door Zweeds geld vooraf te bestellen, zorgt u voor een soepele reiservaring en gaat u goed voorbereid op reis.

      Zweedse kronen vooraf bestellen heeft enkele duidelijke voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rij. 

       Zweedse kronen bestellen

       Voordelen en nadelen van direct euro’s wisselen naar Zweedse kronen

       Lees hier meer over de plus- en minpunten van het vooraf bestellen van Zweedse valuta

       • U kunt meteen na aankomst van een ontspannen verblijf genieten: u bent bij aankomst op de luchthaven, treinstation of met de veerboot geen tijd kwijt aan het zoeken van een pinautomaat. De wisselkoersen bij pinautomaten zijn op dergelijke toeristische plaatsen bovendien vaak ongunstiger dan elders
       • Flexibiliteit: u bent altijd flexibel, want ongebruikte Zweedse valuta is bij terugkeer even makkelijk terug in te wisselen bij een kantoorlocatie van Goudwisselkantoor   
       • Betrouwbaarheid: Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en geregistreerd als betrouwbare wisselinstelling. U kunt met een gerust hart rekenen op onze expertise en service;
       • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of diegenen die meer contant geld nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid
       • Koersschommelingen: wisselkoersen stijgen en dalen door de tijd heen. De kans is dan ook groot dat u een andere wisselkoers krijgt, dan toen u uw Zweedse kronen bestelde. 
       • Commissie: bij het wisselen van valuta wordt door alle wisselkantoren een commissie in rekening gebracht.
       • Beperkte flexibiliteit: het kan zijn dat u niet alle Zweeds geld gebruikt tijdens uw reis en ongebruikte Zweedse valuta over. Terug wisselen voor euro’s kan gunstig zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.

       Ongebruikte Zweedse kronen terug wisselen naar euro’s of bewaren?

       Als u bij terugkomst een bedrag aan Zweedse kronen over heeft, kunt u ze houden als u van plan bent weer naar Zweden te reizen. U kunt er ook voor kiezen om ze terug te wisselen naar euro’s.

       Deze afweging maken reizigers regelmatig wanneer zij naar landen buiten de eurozone reizen. Welke keuze bij u past, hangt af van uw financiële behoeften en voorkeuren.

       Er zijn enkele mogelijkheden die u in overweging kunt nemen:  

        Ongebruikte Zweedse kronen terug wisselen voor euro's

        Optie 1: Zweedse kronen terug wisselen voor euro’s   
        Bent u niet van plan binnenkort weer naar Zweden op reis te gaan? Dan doet u er vaak verstandig aan uw overgebleven Zweedse valuta terug te wisselen naar euro’s. Let er wel op dat wisselkoersen fluctueren, waardoor u minder, of juist meer euro’s voor uw Zweedse valuta kunt krijgen.

        Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen   
        Als u binnenkort weer reist naar Zweden, is het sowieso verstandig om uw Zweedse kronen niet terug te wisselen naar euro’s, maar aan te vullen en weer mee te nemen op uw reis.

        De overwegingen bij het maken van uw keuze    
        Wij hebben een aantal overwegingen genoemd, zoals toekomstige reisplannen of fluctuerende wisselkoersen. Houd er wel rekening mee dat er regelmatig nieuwe series bankbiljetten in omloop worden gebracht. Hierdoor kunt u na verloop van tijd niet meer betalen met de oude biljetten.

        Ons advies
        Wilt u een weloverwogen beslissing nemen om uw Zweedse kronen terug te wisselen of juist te behouden en heeft u daarbij hulp nodig? De specialisten van Goudwisselkantoor denken graag met u mee welke keuze voor u het beste is. Met ons uitgebreid netwerk aan kantoren zijn we altijd bij u in de buurt.   

        Betrouwbaar en discreet: Zweedse kronen wisselen

        Vertrouwen en gemak vormen de hoekstenen van onze service. Kom langs op één van onze locaties en ontdek de mogelijkheden die uw verblijf tot een leuke, zorgeloze ervaring maken.

        Stap daarom vrijblijvend binnen bij één van onze kantoren. Een aangenaam verblijf in Zweden begint bij het vooraf wisselen van Zweedse kronen bij Goudwisselkantoor.

         Zweedse kronen bestellen
         Zweedse kronen wisselen bij Goudwisselkantoor  

         Waarom Zweedse kronen wisselen bij Goudwisselkantoor

         • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
         • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
         • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
         • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

         Meest gestelde vragen over het wisselen van Zweedse kronen

         Waar kan ik Zweedse kronen kopen of wisselen?

         Zweedse kronen kunt u eenvoudig en veilig wisselen bij Goudwisselkantoor. Wij zijn gereguleerd door De Nederlandse Bank en ingeschreven als officiële wisselinstelling. Afhalen kan bij één van onze vele vestigingen.

         Waar kan ik het beste mijn geld wisselen in Zweden?

         In Zweden kunt u bij de grotere wisselkantoren en geldautomaten geld wisselen voor Zweedse kronen.

         Kun je in Zweden met euro’s betalen?  

         In Zweden kun je officieel alleen betalen met Zweedse kronen (SEK), niet met euro’s. Je kunt ook niet betalen met oude coupures of biljetten van Zweedse kronen die niet meer in omloop zijn.  

         Welke Zweedse bankbiljetten zijn niet meer geldig?

         Op de website van de Riksbank, de centrale bank van Zweden, kunt u zien welke biljetten wel geldig zijn en waar u mee kunt betalen.

         Kan ik gewoon pinnen in Zweden?

         Ja, in Zweden kunt u uw Nederlandse bankpas gebruiken om Zweedse kronen te pinnen. U bent wel afhankelijk van de wisselkoers die dan wordt gehanteerd.