Mexicaanse peso’s wisselen

Uw reis naar het rijk gevarieerde Mexico is geboekt en u kunt nu beginnen aan de voorpret: het plannen van uw verblijf en de leuke dingen die u daar allemaal wil doen. Dit is ook het moment om uw Mexicaanse peso’s (MXN) te wisselen bij Goudwisselkantoor.  Heeft u nog Mexicaanse valuta over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Voorbereid op reis naar Mexico

Mexico staat voor cultuur, oude inheemse tradities, natuur en een verfijnde keuken die werkelijk uniek is in de hele wereld. Het land is bijna even groot als West-Europa en heeft ruim 130 miljoen inwoners. De valuta die in Mexico wordt gebruikt is de Mexicaanse peso’s (MXN).

Deze eigenschappen zorgen voor een enorme diversiteit aan natuur, landschappen, steden en regionale culturen. Er zijn maar liefst 177 steden die het bezoeken waard zijn, zoals de enorme, uitgestrekte hoofdstad Mexico-City met maar liefst 21 miljoen inwoners. Vroeger was dit ook de hoofdstad van het Azteken-rijk.

Zorgeloos op reis naar Mexico

Ontdek Mexico: geld wisselen vóór vertrek voor een soepele start

Maar ook de kleinere “sprookjesachtige” steden zoals Tequila, of het charmante, in de bergen gelegen San Cristobal de Las Casas in de zuidelijke deelstaat Chiapas, waar ook Maya tempels te vinden zijn. Of het kleine stadje Paracho de Verduzco, hèt centrum van Mexico waar de gitaren en luiten worden gebouwd en gestemd.  

Naast unieke steden heeft Mexico ook een gevarieerde natuur. Van woestijnen, tropische regenwouden tot gematigde zones. Het is deze variatie in natuur, die samen met de unieke lokale culturen maken dat elk van de 32 staten een aparte ervaring met zich meebrengt. Wat ook de reden voor uw reis naar Mexico is, deze wordt nog zorgelozer en aangenamer wanneer u van tevoren Mexicaanse peso’s wisselt. Hierdoor heeft u bij aankomst in het land al lokaal geld bij de hand.

Mexicaanse peso's wisselen

Op meer dan 140 locaties

Mexicaanse peso’s wisselen

Hoe u makkelijk Mexicaanse peso’s kunt bestellen bij Goudwisselkantoor

U heeft uw reis geboekt en concrete plannen gemaakt voor wat u wilt zien en doen. Hierdoor heeft u meteen ook een goede indicatie gekregen van wat u zal uitgeven.

Stap 1: vul het bedrag aan Mexicaanse peso’s in   
De eerste stap in het online bestelproces is ook de belangrijkste. Hier vult u in de bestelmodule het gewenste bedrag aan Mexicaanse peso’s (MXN) in. U kunt ook het bedrag in euro’s invullen. Hierna rekent de module automatisch uit hoeveel Mexicaanse valuta u hiervoor zult ontvangen.   

Stap 2: selecteer de locatie van Goudwisselkantoor bij u in de buurt   
We vinden gemak en betrouwbaarheid voor onze klanten erg belangrijk. Vandaar dat u in deze stap kunt kiezen bij welke van de ruim 140 kantoorlocaties van Goudwisselkantoor u uw bestelde peso’s wil ophalen.   

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt  
U heeft een kantoor locatie gekozen. Nu kunt u de datum kiezen waarop u daar uw Mexicaans geld wil ophalen.  

Stap 4: persoonlijke gegevens invullen  
Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en uw bestelling voltooid? Dan ontvangt u kort hierna een bevestigingsmail met alle relevante informatie, waaronder de datum waarop u uw Mexicaans geld kunt ophalen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen of te bellen.   

Stap 5: afhalen van uw peso’s   
Uw privacy waarborgen wij door uw bestelling Mexicaanse valuta in een discrete ruimte aan u te overhandigen. Veilig en snel, zodat u gauw verder kunt.

Hoeveel Mexicaanse peso’s moet u van tevoren wisselen?   

Voor u gaat wisselen, moet u weten hoeveel contante Mexicaanse peso’s u tijdens uw verblijf denkt nodig te hebben. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een kleine begroting maakt.

We geven hieronder een paar tips of overwegingen die u kunt gebruiken om te bepalen hoeveel Mexicaanse peso’s u vooraf kunt wisselen. 

Hoeveel Mexicaanse peso's wisselen voor op reis

Tips voor het vooraf bestellen van Mexicaanse peso’s

1. Begrijp uw uitgavenpatroon   
Uw uitgaven bepalen hoeveel geld u nodig heeft tijdens uw verblijf in Mexico. Tot het uitgavenpatroon van iedere reiziger horen kosten voor verblijf en reis, maaltijden, vervoer binnen het land van bestemming en aankopen in winkels. 

2. Wissel liefst wat extra geld
De ervaren reiziger weet het: van tevoren wat meer geld wisselen dan u heeft begroot, is altijd verstandig. Hiermee voorkomt u dat u op belangrijke momenten zonder contant geld zit. Bijvoorbeeld in het geval van onvoorziene omstandigheden.    

Mexico stad

3. Overweeg alternatieve betalingsmethoden   
Naast contante peso’s, kunt u ook andere manieren van betalen achter de hand houden, zoals een creditcard en een bankpas. Zo zit u nooit zonder geld. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan het gebruik van creditcards en bankpassen in het buitenland. Zo rekenen de aanbieders van deze passen vaak transactiekosten en/of wisselkosten.  

4. Laat u informeren   
Het is belangrijk vooraf genoeg informatie in te winnen. Zo kunt u uw reisbudget bepalen. Onze specialisten kunnen ook met u meedenken als u dat wil.

Euro's wisselen naar Mexicaanse peso's

Waarom reizigers vooraf hun Mexicaanse peso’s bestellen

Voor uw vertrek al Mexicaanse peso’s bestellen is altijd verstandig, want zo maakt u uw reis zorgelozer en aangenamer.

Welke voordelen vooraf Mexicaanse valuta wisselen heeft, hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Vooraf Mexicaanse peso's bestellen

Voordelen en nadelen van vooraf Mexicaanse peso’s wisselen

Hieronder gaan we kort in op de belangrijkste redenen om wel of niet vooraf te wisselen.

 • Direct geld beschikbaar: u kunt met vooraf gewisselde peso’s in de hand meteen aan uw vakantie of zakelijk verblijf beginnen. Zo vermijdt u lange wachttijden bij pinautomaten of wisselkantoren aan de grensovergangen.   
 • Flexibiliteit: maakt u zich geen zorgen over eventuele peso’s die niet gebruikt. U kunt ongebruikte Mexicaanse peso’s altijd weer terug wisselen voor euro’s. Of bewaren voor uw volgende reis naar Mexico, indien u dit van plan bent.    
 • Betrouwbaarheid: we zijn gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staan geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling. U kunt dus zonder meer vertrouwen op onze expertise en service.   
 • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: dankzij het feit dat u voor uw reis al Mexicaanse peso’s heeft besteld, hoeft u bij aankomst niet aan te sluiten in lange wachtrijen van reizigers die willen wisselen. Bij grensovergangen rekenen pinautomaten en wisselinstellingen in de regel bovendien hogere kosten.   
 • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of personen die grotere contante bedragen nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.   
 • Koersschommelingen: wisselkoersen veranderen continu. Deze veranderingen kunnen zowel in uw voordeel als nadeel werken ten opzichte van wisselen in Mexico zelf.  
 • Commissie: het is gebruikelijk dat wisselinstellingen commissie in rekening brengen. Dit kan een extra kostenpost zijn bij het wisselen van euro’s voor Mexicaanse peso’s.   
 • Beperkte flexibiliteit: het kan gebeuren dat u niet alle Mexicaanse peso’s gebruikt en ongebruikte peso-biljetten overhoudt. Terug wisselen kan een optie zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.   

Overgebleven Mexicaanse peso’s: terug wisselen voor euro’s of houden?

Stel dat u na uw reis nog Mexicaanse peso’s over heeft. U kunt ze weer omwisselen naar euro’s, of houden voor een volgende reis. Wat is in uw geval verstandig?

Hieronder geven wij enkele overwegingen waar u rekening mee kunt houden.    

Mexicaanse peso's terug wisselen

Optie 1: Mexicaanse peso’s terug wisselen voor euro’s
Wanneer u niet van plan bent nog een keer op reis te gaan naar Mexico, kan het slim zijn uw overgebleven peso’s terug te wisselen voor euro’s. Houd er wel rekening mee dat er dan een andere wisselkoers voor de Mexicaanse peso kan gelden.  
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen   
Gaat u binnenkort weer op reis naar Mexico? Als u uw peso’s houdt tot dat moment, kan dit verstandig zijn. U hoeft immers minder te wisselen en bespaart ook wisselkosten.
 
De overweging bij het maken van uw keuze
Wat uw keuze ook is de huidige wisselkoers, uw toekomstige reisplannen en uw eigen financiën bepalen uiteindelijk wat voor u een verstandige keuze is.  
 
Als u besluit uw Mexicaanse peso’s te houden, is het goed ook rekening te houden met het volgende: bankbiljetten worden regelmatig vervangen. Dit doen overheden om hun biljetten beter tegen vervalsing te beschermen. Wanneer er nieuwe bankbiljetten in omloop komen, zullen de oude niet meer geldig zijn. Dit betekent dat u niet meer met ze kunt betalen, maar dat u ze eerst bij een Mexicaanse bank moet omwisselen voor geldige.   
 
Ons advies   
Wanneer u rekening houdt met deze overwegingen, kunt u altijd een goede beslissing nemen. Als u hulp nodig heeft, kunt u ook altijd bij een kantoor van Goudwisselkantoor langskomen. We kunnen u adviseren over de huidige wisselkoers en u voorrekenen hoeveel euro’s u voor uw Mexicaans geld terugkrijgt.

Betrouwbaar en discreet: Mexicaanse peso’s wisselen

Mexicaanse peso’s wisselen bij Goudwisselkantoor is dankzij onze betrouwbare service, afhaalmogelijkheden en veiligheid altijd prettig en bespaart u tijd.

Ontdek waarom Goudwisselkantoor voor steeds meer zakelijke en vakantiereizigers een vaste partner is voor het wisselen van buitenlands geld.    

Mexicaanse peso’s bestellen
Veilig en betrouwbaar Mexicaanse peso's wisselen

Waarom Mexicaanse peso’s wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

Meest gestelde vragen bij het wisselen van Mexicaanse peso’s

Waar kan ik Mexicaanse peso’s kopen?  

U kunt bij Goudwisselkantoor makkelijk, betrouwbaar en veilig Mexicaanse peso’s bestellen en afhalen bij onze kantoorlocaties.

Kan ik in Mexico met euro’s betalen?

In Mexico kunt u bij de grotere en betrouwbaardere wisselkantoren altijd euro’s wisselen. Betalen met euro’s is echter minder vanzelfsprekend dan met Amerikaanse dollars.  

Hoe kun je het beste betalen in Mexico?

In Mexico kun je overal betalen met cash. In de steden waar veel toeristen komen, kun je in veel horeca en winkels ook betalen met je pinpas.

Hoeveel euro is 100 Mexicaanse peso’s

100 Mexicaanse peso is ongeveer 6-8 euro waard, aangezien de wisselkoers voor de Mexicaanse peso fluctueert tussen de 12 en de 18 euro. Kijk altijd in de bestelmodule voor de actuele koers.

Kun je met US-dollars betalen in Mexico?

In Mexico kunt u zeker met Amerikaanse dollars betalen op plekken waar veel Amerikaanse toeristen komen, zoals de stad Cancún en omstreken. Let wel op de wisselkoers die winkels en restaurants hanteren, want deze kan onvoordeliger zijn dan elders.