Hongaarse forinten wisselen

Heeft u een reis geboekt naar Hongarije? Wat het doel van uw reis is, vakantie of zakelijk, het begint zorgeloos wanneer u voor vertrek Hongaarse forinten (HUF) wisselt bij Goudwisselkantoor. Heeft u nog Hongaarse forinten over? Ook deze kunt u eenvoudig terugwisselen naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Privacy gegarandeerd

Goed voorbereid op reis naar Hongarije

Hongarije is lid van de Europese Unie. Echter betaalt men er niet met de euro, maar met de Hongaarse forint (HUF). Een bezoek aan dit fascinerende Midden-Europese land met de rijke geschiedenis begint dan ook met het wisselen van euro’s voor Hongaars geld.

Hongarije heeft de vakantiereiziger veel te bieden. Niet alleen is de hoofdstad Boedapest wereldbekend vanwege de vele oude thermische baden, zoals baden van Kiralý die sinds de 16e eeuw onder de Ottomaanse bezetting zijn geopend en de wat jongere openlucht baden zoals Széchenyi en Gellért. Maar Boedapest ligt ook aan de belangrijke rivier de Donau, van waaruit er riviercruises vertrekken.

Hongaarse forinten wisselen

Ontdek Hongarije: bestel nu vooraf Hongaarse forinten

De hoofdstad van Hongarije is dan ook een leuke bestemming voor een stedentrip, met een groot cultureel aanbod en een lange historie die terug te zien is in de vele, rijk gedecoreerde monumentale gebouwen. Zo vormde Hongarije tot en met 1918 samen met Oostenrijk een keizerrijk met twee hoofdsteden: Wenen en Boedapest. Daarnaast heeft Hongarije de reiziger nog veel meer te bieden: van uitgestrekte steppen, internationale rivieren tot diepe ravijnen en natuurlijk het bekende Balatonmeer. 

U heeft uw vakantie naar Hongarije geboekt en bent volop aan het plannen wat voor leuke dingen u wil doen en waar u wil logeren. Dit is ook het moment om het reisbudget te bepalen. Door een zeker bedrag aan Hongaarse forinten te wisselen voordat u op reis gaat, zorgt u ervoor dat u tijdens uw verblijf altijd contant geld bij u heeft. Zo beleeft u een zorgeloze vakantie of zakenreis. Bestel daarom uw Hongaarse forinten eenvoudig vooraf in onze online bestelmodule en haal ze af waar en wanneer het u uitkomt.  

Zorgeloos op reis naar Hongarije
Op meer dan 140 locaties

Hongaarse forinten wisselen

Hoe u eenvoudig Hongaarse forinten kunt bestellen bij Goudwisselkantoor 

Nu u een planning heeft gemaakt met bijbehorende begroting, kunt u uw Hongaars geld bestellen. Met de veilige en betrouwbare service van Goudwisselkantoor kan dit makkelijk via onze online bestelmodule met uitgebreide afhaalmogelijkheden. 
    
Stap 1: vul het bedrag aan Hongaarse forinten in
De eerste stap in het bestelproces is ook de belangrijkste. Hier vult u in de online bestelmodule het gewenste bedrag aan Hongaarse forinten (HUF) in. U kunt ook eerst een bedrag in euro’s invullen. Vervolgens ziet u hoeveel forinten u hiervoor zult ontvangen.   
 
Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor
Gemak en betrouwbaarheid voor onze klanten vinden we belangrijk. Daarom kunt u bij deze stap het ophaalpunt uit een van de bijna 140 vestigingen uitkiezen die Goudwisselkantoor heeft.  
 
Stap 3: selecteer de afhaaldatum   
Heeft u de vestiging van Goudwisselkantoor gekozen die voor u het handigst is? Dan kunt u nu de datum selecteren waarop u hier uw Hongaars geld kunt ophalen.  
 
Stap 4: persoonlijke gegevens invullen, bevestiging  
Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en uw bestelling voltooid? Dan ontvangt u kort hierna een bevestigingsmail met alle relevante informatie, waaronder de datum waarop u uw bestelling kunt ophalen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen of te bellen.   
 
Stap 5: afhalen van uw bestelde forinten   
Ook discretie is voor onze klanten belangrijk. Op de datum waarop u de bestelde forinten wil ophalen, overhandigen onze medewerkers uw bestelling in een discrete ruimte. Waarna u gelijk verder kunt.  

Hoeveel Hongaarse forinten moet u van tevoren bestellen?    

Voordat u kunt bestellen, moet u wel weten hoeveel Hongaarse geld u nodig zult hebben voor uw reis. Heeft u hierbij tips nodig?  

Hieronder geven we een paar adviezen die u kunnen helpen bij het vaststellen van de hoogte van uw reisbudget.  

Vooraf Hongaarse forinten bestellen

Tips voor het bestellen van Hongaarse forinten

1. Begrijp uw uitgavenpatroon   
De hoogte van uw reisbudget stelt u vast door uw uitgaven en uitgavenpatroon te begrijpen. Tot de standaarduitgaven horen bijvoorbeeld die voor hotel of appartement, maaltijden, vervoer, toegangsprijzen voor bezienswaardigheden en spontane uitgaven aan bijvoorbeeld souvenirs.  

2. Wissel altijd iets meer
Het is altijd verstandig wat meer Hongaarse forint om te wisselen dan u heeft begroot. Dit noemen we een financiële buffer. Soms heeft u namelijk wat extra geld nodig voor onverwachte uitgaven. Ook aan leuke dingen, zoals een cadeau of een aandenken.

Luchtfoto van kasteel in Csesznek, Hongarije

3. Overweeg alternatieve betalingsmethoden   
U kunt ook overwegen andere betaalmethoden mee te nemen. Zo kunnen een creditcard en een bankpas u de zekerheid bieden dat u op meer manieren kunt betalen. Informeer u van tevoren wel over de extra kosten wanneer u deze kaarten in het buitenland gebruikt, zoals transactiekosten en/of wisselkosten. 

4. Laat u informeren   
Van tevoren goed informeren, is dus belangrijk om uw budget te bepalen. De specialisten van Goudwisselkantoor kunnen ook even met u meedenken, als u dat wilt. Zo helpen we u weten hoeveel Hongaars geld u kunt wisselen.    

Hongaarse forinten en euro's wisselen

Waarom vooraf Hongaarse forinten bestellen?

Twijfelt u of u vooraf contante forinten moet bestellen voor uw vertrek naar Hongarije?

Het is altijd verstandig vooraf te wisselen, omdat u hiermee helpt uw reis tot een aangename ervaring te maken. We zetten daarom de voordelen van Hongaarse valuta wisselen voor vertrek uiteen. 

Széchenyi openluchtbad, Hongarije

Voordelen van vooraf euro’s wisselen voor Hongaarse forinten  

Hieronder geven we de zeven belangrijkste voor- en nadelen van Hongaars geld wisselen voor vertrek.

  • Direct geld beschikbaar: bij aankomst in Hongarije kunt u meteen door naar uw eerste bestemming. Dit geldt ongeacht of u nu met de auto, trein of het vliegtuig reist.  
  • Flexibiliteit: maakt u zich geen zorgen over eventuele forinten die u overhoudt. Deze kunt u immers bij terugkomst weer omwisselen voor euro’s, of bewaren voor een volgende reis.    
  • Betrouwbaarheid: we zijn gereguleerd door De Nederlandsche Bank en geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.  
  • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: met het Hongaars geld dat u van tevoren heeft gewisseld, loopt u zo voorbij lange wachtrijen voor geld wisselen op luchthavens en andere grensovergangen. Die bovendien vaak hogere kosten in rekening brengen.   
  • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of personen die grotere contante bedragen nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.   
  • Koersschommelingen: wisselkoersen veranderen continu. Deze veranderingen kunnen zowel in uw voordeel als nadeel werken ten opzichte van wisselen wanneer u zelf in Hongarije bent.  
  • Commissie: bij het wisselen van alle valuta zoals forinten, wordt doorgaans een commissie in rekening gebracht.
  • Beperkte flexibiliteit: het kan gebeuren dat u niet de hele begroting aan Hongaars geld tijdens uw reis gebruikt en ongebruikte forinten overhoudt. Terug wisselen kan een optie zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.   

Wat te doen met overgebleven Hongaarse forinten?

U bent weer thuis na een leuke reis, maar u heeft nog forinten over. Wat is in uw geval verstandig? Omwisselen naar euro’s, of houden voor een volgende reis?

De vraag wat te doen met overgebleven buitenlands geld is een herkenbare. Hieronder vertellen we u waar u zoal rekening mee kunt houden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Overgebleven Hongaarse forinten wisselen

Optie 1: Hongaarse forinten terug wisselen voor euro’s
Het kan wijs zijn uw overgebleven Hongaars geld terug te wisselen naar euro’s, wanneer u bijvoorbeeld niet van plan bent de komende tijd weer op reis naar Hongarije te gaan. Er kan wel een andere wisselkoers gelden dan toen u aanvankelijk wisselde.  

Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen  
Voor wie van plan is binnen een paar maanden weer naar Hongarije te reizen, kan het bewaren van overgebleven geld een goede zet zijn. Hiermee bespaart u wisselkosten en heeft u alvast een bedrag aan forinten in uw bezit.  

De overweging bij het maken van uw keuze   
Uiteindelijk bepalen uw financiële situatie, de huidige wisselkoers en uw toekomstige reisplannen welke keuze voor u het voordeligst uitpakt.  

Wanneer u besluit uw forinten niet in te wisselen, moet u wel rekening met het volgende houden: bankbiljetten worden regelmatig vervangen. Dit doen landen om hun biljetten tegen vervalsing te beschermen. In een dergelijke situatie kunt u niet meer met de oude forint-biljetten betalen, maar zult u ze bij een Hongaarse bank moeten wisselen voor nieuwe.  

Discreet en betrouwbaar: Hongaarse forinten wisselen

Ontdek waarom Goudwisselkantoor voor steeds meer reizigers een vaste partner is voor het wisselen van Hongaarse forinten.   

Bestel daarom uw forinten en haal ze op waar en wanneer het u uitkomt. Onze klanten waarderen het gemak, het vertrouwen en de service die wij verlenen.

Hongaarse forinten bestellen
Vakantie in Hongarije: Balatonmeer met fietspad

Meest gestelde vragen over Hongaarse forinten wisselen

Waar kan ik Hongaarse forint wisselen?  

U kunt bij Goudwisselkantoor Hongaarse forinten wisselen, of in Hongarije zelf. Let op dat wisselen in het buitenland ook kosten heeft, die op drukbezochte plaatsen onvoordelig kunnen zijn.

Kan ik gewoon geld pinnen Hongarije?  

Ja, u kunt Hongaars geld pinnen in Hongarije met een buitenlandse bankpas. Hier komen vaak nog transactiekosten bij.

Hoeveel is 1 euro in Boedapest?

In Boedapest betaalt men met de forint. U kunt eenvoudig weten hoeveel Hongaarse forinten u voor 1 euro krijgt, door in onze bestelmodule deze munteenheid te selecteren.

Welke Hongaarse forint biljetten zijn geldig?

In dit document van de Centrale Bank van Hongarije staat welke forint-biljetten geldig zijn.