Canadese dollars wisselen  

Wat het doel van uw trip naar Canada ook is, zakelijk of vakantie, vooraf een hoeveelheid Canadese dollars (CAD) bestellen is altijd handig. Zo begint u zorgeloos aan uw reis naar dit bijzondere land.  Heeft u nog Canadese dollars over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
EUR
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Privacy gegarandeerd

Zorgeloos op reis naar Canada

Wie reist naar het uitgestrekte, ongerepte Canada, heeft de activiteiten en bestemmingen voor het uitkiezen.

Spectaculaire, gevarieerde natuurparken, grote steden en veel gelegenheid voor wintersport zijn bekende redenen waar bezoekers voor afreizen. Canada is echter ook een bestemming voor zakelijke reizen. De populaire steden zoals Vancouver, Toronto en Montreal, bieden een rijke variëteit aan ervaringen. Men betaalt er met de Canadese dollar (CAD), de officiële munteenheid.

Zorgeloos op reis naar Canada

Ontdek Canada: Bestel vooraf uw Canadese dollars

Canada staat bekend om zijn spectaculaire natuur en zeldzame diersoorten, die te zien zijn in diverse nationale parken zoals het indrukwekkende Banff National Park in de Canadese Rocky Mountains, het nabijgelegen Jasper, Gros Morne National Park in Newfoundland en Forillon. Aan de westkust kunt u nog ongerepte eilandjes voor de ruige kust van British Columbia zien in het Gulf Islands national park. Levensgenieters kunnen genieten in fotogeniek Montreal, energiek Vancouver, of zakelijk Toronto.
 
Ongeacht waarvoor u van plan bent naar Canada te reizen, een zorgeloze en plezierige reis begint met een goede voorbereiding. En bij een goede voorbereiding hoort een budget aan contante Canadese dollars. Zodat u na aankomst meteen zorgeloos verder kunt. Bestel eenvoudig de juiste hoeveelheid Canadese dollars in onze bestelmodule.

Wisselen van Canadese dollars

Op meer dan 140 locaties

Canadese dollars wisselen

Hoe u eenvoudig Canadese dollars kunt bestellen

U heeft uw reis naar Canada geboekt en uw vakantieplannen uitgewerkt. Dan is het tijd om alvast Canadese dollars te bestellen. Dit kan heel makkelijk via onze online bestelmodule met ruime afhaalmogelijkheden.   

Stap 1: vul het benodigde bedrag in Canadese dollars of euro’s in
In onze online bestelmodule vult u het bedrag in aan Canadese dollars (CAD) dat u nodig heeft. Als u eerst de euro kiest, ziet u hoeveel dollars u hiervoor krijgt. 

Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor waar u de Canadese dollars wil ophalen
Onze klanten vinden gemak, betrouwbaarheid en discretie belangrijke onderdelen van onze valuta wissel service. Daarom kunt u bij elk van onze ruim 140 kantoorvestigingen uw bestelde Canadese dollars ophalen. U hoeft enkel de kantoorlocatie te selecteren, die u uitkomt.  

Stap 3: selecteer de afhaaldatum
Nadat u de vestiging van Goudwisselkantoor heeft gekozen, waar u uw Canadese dollars wilt ophalen, kiest u de dag uit waarop u daar uw bestelling kunt ophalen. 

Stap 4: persoonlijke gegevens invullen
Heeft u uw persoonsgegevens ingevuld en uw bestelling voltooid? Dan ontvangt u kort hierna een bevestigingsmail met alle relevante informatie, waaronder de datum waarop u uw Canadese valuta kunt ophalen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.  

Stap 5: afhalen van uw Canadese dollars
Op de datum die u heeft geselecteerd, kunt u uw bestelling Canadees geld bij de vestiging van Goudwisselkantoor ophalen. Onze medewerkers overhandigen uw bestelling in een discrete ruimte, waarna u meteen verder kunt.   

Hoeveel Canadese dollars kunt u van tevoren wisselen?  

Voor uw reiservaring is het belangrijk de juiste hoeveelheid Canadees geld te wisselen. Hoe bepaalt u dit bedrag?

Deze vraag is een veel gestelde onder reizigers. Hier geven we u enkele tips om u te helpen een budget te bepalen. Zo begint u aan een aangename, ontspannen reis.  

Canadese dollars van tevoren aanschaffen

Tips voor het bestellen van Canadese dollars

1. Begrijp uw uitgavenpatroon
Voordat u Canadees geld bestelt, is het verstandig een budget te maken. Dit doet u door zowel uw verwachte uitgaven als uw uitgavenpatroon in kaart te brengen. Hierbij kunt u denken aan de prijzen voor accommodatie, maaltijden, transport, kaartjes voor attracties en zowel de kleine als de grote uitgaven.   

2. Voeg een buffer toe
Iedereen heeft onverwachte uitgaven. Soms gaat het om spontaan iets leuks kopen, in andere gevallen komt u voor onverwachte kosten te staan. Daarom is het handig wat extra te wisselen voor onverwachte uitgaven. Zo voorkomt u dat u te weinig geld bij u heeft.  

Rocky Mountains Canada

3. Overweeg alternatieve betalingsmethoden
Andere betaalmethoden zoals creditcard en bankpas, kunnen in bepaalde situaties handig zijn om achter de hand te hebben. Zo bieden ze de extra zekerheid dat u op meerdere manieren kunt betalen. Er zitten echter ook nadelen aan het gebruik van deze betaalmethoden, zoals transactiekosten en wisselkosten. Zeker wanneer u ze in het buitenland gebruikt.

4. Laat u informeren
Het komt er dus op neer dat u zich van tevoren goed laat informeren. Onze specialisten kunnen met u meedenken, zodat u een beter beeld krijgt over hoeveel Canadese dollars u van tevoren moet wisselen. Zo begint u aan een plezierige reis.   

Canadese dollars

Slim reizen: waarom het vooraf bestellen van Canadese dollars handig is

Wilt u weten waarom vooraf wisselen verstandig is?

Contante Canadese dollars bestellen voordat u naar Canada op reis gaat, is altijd een goede zet. Het bij de hand hebben van contant geld veraangenaamt altijd uw reiservaring. Hieronder kunt u de voordelen en nadelen lezen van het wisselen van Canadese dollars.

Vakantie naar Canada

Voordelen en nadelen van het vooraf wisselen van Canadese dollars  

Hieronder noemen we enkele voordelen van het vooraf bestellen van Canadese dollars, evenals enkele aandachtspunten. 

 • Direct geld beschikbaar: u heeft bij aankomst in Canada meteen contant geld op zak. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel beginnen aan uw vakantie, zonder eerst in een wachtrij te gaan staan bij een pinautomaat of wisselkantoor 
 • Flexibiliteit: u kunt ongebruikt Canadees geld na uw reis bij ons inwisselen voor euro’s, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over te veel aangeschafte dollars.   
 • Betrouwbaarheid: wij zijn gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staan geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling.
 • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: met de Canadese dollars die u van tevoren heeft gewisseld, loopt u zo voorbij lange wachtrijen op luchthavens en andere grensovergangen, die bovendien vaak hogere kosten in rekening brengen.  
 • Handig voor grotere bedragen: voor zakelijke reizigers of personen die grotere contante bedragen nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid.  
 • Koersschommelingen: de wisselkoersen voor buitenlandse valuta veranderen continu. Deze veranderingen kunnen zowel in uw voordeel als nadeel werken.
 • Commissie: bij het wisselen van alle buitenlandse valuta wordt doorgaans een commissie in rekening gebracht, wat een extra kostenpost kan zijn bij het wisselen voor Canadese dollars.  
 • Beperkte flexibiliteit: het kan gebeuren dat u niet alle Canadees geld tijdens uw reis gebruikt en ongebruikte dollars overhoudt. Terug wisselen kan een optie zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.  

Canadese dollars over? Dit kunt u overwegen:

Na een mooie vakantie of nuttige zakenreis bent u weer thuis aangekomen en u heeft nog Canadees geld over. Wat is voor u het meest verstandig? Omwisselen naar euro’s, of houden voor een volgende reis?  

Hier leest u de overwegingen die kunnen helpen een goede overweging te maken wel of niet overgebleven Canadees geld terug te wisselen naar euro’s.

Canadese dollars over na vakantie

Optie 1: Canadese dollars terug wisselen voor euro’s 
Het kan verstandig zijn overgebleven Canadees geld weer om te wisselen naar euro’s als u niet van plan bent binnen afzienbare tijd er weer naar toe te reizen. Zo zet u de ongebruikte Canadese dollars om in geld dat u kunt uitgeven. Houdt u er wel rekening mee dat de wisselkoers anders kan zijn dan toen u de dollars kocht. 

Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen 
Als u van plan bent om binnenkort opnieuw naar Canada te reizen, kan het bewaren van Canadees geld verstandig zijn. Dit bespaart u immers de kosten van opnieuw wisselen.

De overweging bij het maken van uw keuze 
Wel of niet uw overgebleven Canadees geld terug wisselen voor euro’s hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke reisplannen, uw eigen financiële situatie en de actuele wisselkoers voor Canadese dollars.   
Er is nog één belangrijke overweging om rekening mee te houden, namelijk het feit dat oude Canadese dollar bankbiljetten om de zoveel tijd worden vervangen door exemplaren met een nieuw ontwerp en betere veiligheidskenmerken. Na een tijdje kunt u niet meer met de oude biljetten betalen.  

Ons advies 
De specialisten van Goudwisselkantoor staan altijd voor u klaar met adviezen, mocht u hulp nodig hebben. Ze kunnen u adviseren over de huidige wisselkoers en u voorrekenen hoeveel euro’s u voor uw Canadese dollars terugkrijgt. Maar ook of er nieuwe bankbiljetten in omloop zijn gekomen, of binnenkort zullen komen.  

Discreet en veilig Canadese dollars wisselen bij Goudwisselkantoor

Een mooie, zorgeloze vakantie of zakenreis naar Canada begint met het bestellen van Canadese dollars bij Goudwisselkantoor. Dankzij onze betrouwbare en discrete service begint uw reis goed.

Ontdek waarom Goudwisselkantoor voor steeds meer reizigers een vaste partner is voor het wisselen van Canadese dollars.  

Canadese dollars bestellen
Canadese dollars wisselen voor een zorgeloze vakantie

Waarom Canadese dollars wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

Veel gestelde vragen over Canadese dollars wisselen

Waar kan ik het beste Canadese dollars wisselen? 

Bij Goudwisselkantoor kunt u makkelijk Canadese dollars bestellen en ophalen bij ruim 140 vestigingen.

Is het slim om Canadese dollars te kopen? 

Het is zeker verstandig om Canadese dollars te kopen voordat u op reis gaat. Zo kunt u altijd betalen, zelfs op de meest afgelegen plaatsen. 

Kan je met euro’s betalen in Canada? 

De euro wordt in Canada niet geaccepteerd als betaalmiddel, dus kunt u er niet mee betalen.  

Kan je in Canada betalen met US-dollars?

Sommige zaken in de drukkere grensgebieden, zoals bij de Niagara-watervallen, accepteren US-dollars en er zijn sommige winkelketens die ze door heel Canada accepteren. Het is echter verstandig altijd met Canadese dollars te betalen, omdat de prijzen in US-dollars vaak wat ongunstiger zijn.  

Waar kan ik weten welke Canadese dollarbiljetten nog geldig zijn?

Op de website van de centrale bank van Canada, de Bank of Canada, kunt u zien welke Canadese dollarbiljetten op dit moment geldig zijn.