Australische dollars wisselen

Uw avontuur naar het adembenemende Australië staat op het punt te beginnen! De tickets zijn geboekt, de plannen zijn uitgewerkt. Dan is het nu tijd om de nodige Australische dollars te wisselen bij Goudwisselkantoor. Wij maken het u makkelijk, zodat u van uw reis kunt genieten. Australische dollars over na uw reis? Ook deze wisselt u eenvoudig terug naar euro’s. Kom langs op één van onze locaties.

Bestel buitenlandse valuta
Hoeveel wilt u wisselen?
=
1 EUR =
Hoe werkt het?
Uitgebreide valuta keuze
Gereguleerd door DNB
Overgebleven valuta terugwisselen

Goed voorbereid op reis naar Australië

Australië is een divers land dat veel verschillende ervaringen biedt. Enkele van de populairste steden zijn Sydney, Melbourne, Brisbane en Perth. De officiële valuta van Australië is de Australische dollar (AUD).

Australië, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en unieke fauna, heeft de reiziger veel te bieden. Van het iconische Sydney Opera House en het majestueuze Great Barrier Reef tot de uitgestrekte Outback en de bruisende stad Melbourne, het land heeft voor ieder wat wils. Een goede voorbereiding van uw reis naar Australië is belangrijk. Via onze bestelmodule kunt u eenvoudig het gewenste bedrag aan Australische dollars (AUD) wisselen.

Australische dollars wisselen

Australië wacht: Bestel uw valuta en begin goed voorbereid

Australië is een uitgestrekt land. Er zijn meer dan 10.000 stranden, 500 nationale parken en een bijzondere inheemse cultuur. Ontdek de speciale kunst van de Aboriginals, probeer het lekkere eten uit en maak kennis met de aardige mensen. Of u nu houdt van drukke steden, rustige natuur of surfen, Australië heeft voor ieder wat wils.

Maak u klaar voor uw reis, en bestel alvast Australische dollars via onze bestelmodule. Zo kunt u meteen beginnen aan een ontspannen verblijf, zodra u in Australië aankomt. U kunt direct na aankomst al de kleine en grotere uitgaven doen. Bereid u voor op een fantastische reis en bestel vandaag nog uw Australische valuta bij Goudwisselkantoor.

Strand Australië

Op meer dan 150 locaties

Australische dollar wisselen

Hoe werkt het bestellen van Australische dollars?

Onze handige bestelmodule biedt u de mogelijkheid om op elk gewenst moment makkelijk Australische dollars te bestellen.
We leggen u in vijf stappen uit hoe de bestelmodule werkt: 

Stap 1: kies het benodigde bedrag in Australische dollars of euro’s 

In de eerste stap selecteert u het gewenste bedrag aan Australische dollars (AUD). U kunt ook het bedrag in euro’s invullen, waarna de module berekent hoeveel Australische dollars u voor dit bedrag zult ontvangen. 

Stap 1: kies het benodigde bedrag in Australische dollars of euro's 

Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor bij u in de buurt

Gemak en betrouwbaarheid staan bij ons voorop. Kies uit één van de meer dan 150 kantoorlocaties waar u uw Australisch geld wil ophalen. 

Stap 2: selecteer het Goudwisselkantoor bij u in de buurt

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt 

Nadat u de vestiging van Goudwisselkantoor heeft gekozen, selecteert u de datum waarop u uw Australische dollars wil ophalen. 

Stap 3: selecteer de datum in de module die u het best uitkomt 

Stap 4: vul uw persoonlijke gegevens in en ontvang een bevestigingsmail 

Na het invullen van uw persoonsgegevens ontvangt u kort daarna een bevestigingsmail met alle relevante informatie, inclusief de ophaaldatum van uw Australische dollars. Heeft u vragen?  Neem contact met ons op door ons een e-mail te sturen of ons te bellen.

Stap 4: vul uw persoonlijke gegevens in en ontvang een bevestigingsmail 

Stap 5: haal uw Australisch geld af 

Nu kunt op de aangegeven datum uw bestelling ophalen bij het Goudwisselkantoor van uw keuze. Daar overhandigen we uw Australische valuta in een discrete ruimte.

Stap 5: haal uw Australisch geld af 

Hoeveel Australische dollars moet u van tevoren aanschaffen? 

Het is altijd verstandig om contant Australisch geld mee te nemen op reis, zelfs als u niet van plan bent alles contant te betalen.

Wij realiseren ons dat niet iedereen even makkelijk een budget voor valuta kan inschatten. Daarom geven we hier een paar handige suggesties om te bepalen welk bedrag aan Australisch geld u vooraf kunt wisselen.

Australië Melbourne

Tips voor het bestellen van Australische dollars

1. Begrijp uw uitgavenpatroon
Voordat u wisselt is het belangrijk om uw uitgavenpatroon te begrijpen. Zo kunt u inschatten hoeveel contant geld u gaat gebruiken voor dagelijkse uitgaven, zoals maaltijden en lokale activiteiten. 

2. Voeg een buffer toe
Voorkom onaangename verrassingen door een financiële buffer toe te voegen aan het bedrag Australisch geld dat u van tevoren wisselt. Hiermee bent u goed voorbereid op onverwachte uitgaven of situaties waarin elektronische betaalmethoden niet beschikbaar zijn. 

Australische valuta wisselen

3. Meerdere betaalmethoden
Hoewel alternatieve betaalmethoden zoals bankpassen en creditcards handig zijn, kant het verstandig zijn er niet altijd mee te betalen. Transactiekosten en valutawisselkosten kunnen bij gebruik in het buitenland namelijk snel oplopen. Contante valuta biedt een betrouwbare en directe betaalmethode zonder verborgen kosten. 

4. Laat u informeren 
Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent over welke lokale omstandigheden en mogelijkheden gelden. U kunt uw uitgavenpatroon begrijpen door het met onze medewerkers te bespreken. 

Vakantie Australië

Waarom Australische dollars vooraf bestellen een goede zet is  

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Daarom kan het handig zijn om alvast Australische dollars te bestellen voor uw vertrek.

Niet alle plaatsen accepteren mogelijk creditcards, en daarom kan contant geld van pas komen. Hieronder vindt u nog een aantal redenen die u kunnen helpen om een volledige overweging te maken.

Geld wisselen voor Australië

Voor- en nadelen van het direct wisselen van euro’s naar Australische dollars

Hieronder hebben we de relevante overwegingen voor het wisselen voor Australische valuta voor u in een overzicht gezet.

 • Directe beschikbaarheid: bij aankomst heeft u meteen contant geld in handen. Wisselen op luchthavens is in de regel bovendien duurder.
 • Flexibiliteit: u kunt ongebruikte Australische dollars na uw reis bij ons terug wisselen voor euro’s. Geen zorgen over te veel dollars inkopen, dus.  
 • Betrouwbaarheid: wij zijn gereguleerd door De Nederlandsche Bank en geregistreerd als betrouwbare wisselinstelling. U kunt met een gerust hart rekenen op onze expertise en service;  
 • Ontwijk drukte en ongunstige wisselkoersen op luchthavens: dankzij het feit dat u voor uw reis al Australisch geld heeft besteld, hoeft u bij aankomst niet aan te sluiten in lange wachtrijen. Bij grensovergangen brengen pinautomaten en wisselinstellingen in de regel bovendien hogere kosten in rekening.    
 • Handig voor grotere bedragen: voor diegenen die meer contant geld nodig hebben, biedt vooraf wisselen extra gemak en zekerheid. 
 • Koersschommelingen: valutakoersen kunnen fluctueren, wat invloed kan hebben op de waarde van de Australische dollars die u vooraf heeft aanschaft.  Dit kan betekenen dat u na uw reis meer of minder euro’s voor uw Australische dollars krijgt.   
 • Commissie: bij het wisselen van valuta wordt commissie in rekening gebracht. Dit kan een extra kost zijn bij het vooraf kopen van Australische valuta.
 • Extra kosten: het kan zijn dat u niet alle Australische dollars tijdens uw reis gebruikt. Terug wisselen kan gunstig zijn, maar dit brengt opnieuw kosten met zich mee.  

Australische dollars over. Inwisselen of bewaren?   

U komt terug van uw reis maar zit nog met ongebruikte Australische dollars.

Wat moet u hier dan vervolgens mee? Hieronder kunt u enkele tips vinden die zullen helpen bij het maken van een beslissing.

Brisbane Australië

Optie 1: Australische dollars terug wisselen voor euro’s 
Overweegt u om uw ongebruikte Australische dollars terug te wisselen naar euro’s? Dat kan verstandig zijn als u niet meer van plan bent te reizen naar Australië. Let wel op dat wisselkoersen van dag tot dag verschillen. Dit betekent dat u meer of minder euro’s kunt ontvangen dan toen u de dollars kocht. 
 
Optie 2: bewaren voor toekomstige reizen 
Misschien wilt u uw Australische dollars bewaren voor toekomstige reizen? Zo hoeft u minder te wisselen bij de volgende reis. Echter, houd er rekening mee dat bankbiljetten worden vernieuwd en de oude na verloop van tijd niet meer geldig zijn.  
 
De overweging bij het maken van uw keuze 
Het is belangrijk uw persoonlijke reisplannen, financiële situatie en de huidige wisselkoersen te overwegen bij het maken van deze beslissing.
 
Ons advies 
Wanneer u uw persoonlijke reisplannen, financiële doelen en de huidige wisselkoersen in overweging neemt bij het nemen van deze beslissing, neemt u de juiste. Onze specialisten bij Goudwisselkantoor staan klaar om u verder te helpen, als u daar behoefte aan heeft. 

Betrouwbaar, veilig en discreet Australische dollars wisselen

Onze betrouwbare service en ruime afhaalmogelijkheden besparen u niet alleen kostbare tijd, maar zorgen er ook voor dat u met vertrouwen op reis gaat.

Ontdek waarom Goudwisselkantoor voor steeds meer reizigers een vaste partner is voor het wisselen van Australische dollars voor hun volgende avontuur Down Under.  

Australische dollars bestellen
Australische dollars

Waarom Australische dollars wisselen bij Goudwisselkantoor

 • Onze vestigingen zijn altijd bij u in de buurt, waardoor u snel en eenvoudig toegang heeft tot onze service, waar u ook woont;
 • Onze transacties vinden plaats in een veilige, afgesloten ruimte, waardoor u volledige privacy en gemoedsrust ervaart tijdens uw bezoek;
 • Ruim assortiment aan valuta bij Goudwisselkantoor, zodat u altijd de juiste valuta kunt krijgen voor uw reisbehoeften;
 • Goudwisselkantoor is gereguleerd door De Nederlandsche Bank en staat geregistreerd als een betrouwbare wisselinstelling, zodat u kunt vertrouwen op onze expertise en service.

De meest gestelde vragen over het wisselen van Australische dollars

Waar kan ik Australische dollars kopen?

Bij Goudwisselkantoor kunt u online Australische dollars bestellen en afhalen bij meer dan 150 locaties.

Kan ik met pinpas betalen in Australië?

U kunt met de meeste buitenlandse pinpassen en creditcards betalen in Australië, maar daar rekenen de verstrekkers van deze kaarten wel extra kosten voor. Laat u hierover informeren.

Kan je met euro betalen in Australië?

In principe accepteert men in Australië geen euro’s als betaalmiddel. U kunt bij Goudwisselkantoor van tevoren uw budget aan Australische dollars bestellen en afhalen bij één van onze ruim 150 vestigingen in België en Nederland.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Australië?

U kunt tot 10.000 Australische dollar aan geld meenemen naar Australië, zonder dit aan te geven.  Onder geld verstaat men naast buitenlandse valuta ook cheques. U kunt er op deze website van de Australische overheid meer over lezen en meteen hogere bedragen dan 10.000 AUD aangeven.

Wat kost pinnen in Australië?

Er zijn doorgaans extra kosten verbonden aan het gebruik van een pinpas in het buitenland. Uw bank of andere verstrekker van uw pinpas kan u hier meer over vertellen.