Chopard L’Heure du Diamant

Chopard L’Heure du Diamant

Chopard L’Heure du Diamant horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard L’Heure du Diamant horloges. Heeft u een Chopard L’Heure du Diamant horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard L’Heure du Diamant.

Vertrouwd uw Chopard L’Heure du Diamant horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard L’Heure du Diamant goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard L’Heure du Diamant horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrond van uw Chopard L’Heure du Diamant horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard L’Heure du Diamant horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Chopard L’Heure du Diamant een horloge van Chopard wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug evenals op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

De Chopard L’Heure du Diamant, het uur van de diamant

De Chopard L’Heure du Diamant is bij uitstek een juweliershorloge. De naam van het horloge betekent letterlijk het uur van de diamant. En die naam is hier zeker wel op zijn plaats. Bij dit horloge zien we de hoge kunst van het juweliersvak! Kunstwerkjes van goud en edelstenen, de mooiste materialen samengevoegd en men kan er nog de tijd op zien ook. In dit horloge gaan zoveel verschillende ambachten voor zowel de binnen- als de buitenkant. Dat is op zijn minst uniek te noemen. Dit is een van de oudere horloges van het merk Chopard die nog altijd in de catalogus te vinden is. Het is ook geen verrassing want horloge zoals deze blijven geliefd onder jong en oud. De collectie is uitsluitend voor dames. De collectie is ingevoerd in de vroege jaren ‘60 en sinds die tijd altijd goed verkocht. Natuurlijk zijn er qua de ontwerpen de nodige toevoegingen en veranderingen geweest, toch staan er nog altijd modellen in de catalogus die er uitzien als toen de collectie voor het eerst werd geïntroduceerd. Ik denk dat we daarmee mogen concluderen dat L’Heure du Diamant van Chopard een tijdloze klassieker is. Een horloge wat over 40 jaar nog altijd gedragen kan worden.

Het design van de Chopard L’Heure du Diamant

Het Chopard L’Heure du Diamant horloge is een en al esthetiek. Het uiterlijk is zo ongeveer het allerbelangrijkste bij dit horloge, omdat het een typisch juweliershorloge is. En bij dit horloge mag het dus wel veel zijn en misschien zelfs een beetje over de top. Alhoewel Chopard op wonderbaarlijke wijze over de top dan toch altijd weer heel elegant weet te maken. Bij dit horloge komt daar ook nog eens veel ambacht bij kijken want voor het uiterlijk van dit horloge worden verschillende ambachten geraadpleegd. Zo zien we de goudsmederij kunst die nodig is voor deze modellen. Ook het slijpen en zetten van edelstenen, de techniek van guilloche, graveren en in enkele gevallen zelfs lederbewerking voor de leren bandjes. Er zijn maar weinig horloges waar zoveel ambacht in schuil gaat als het om het uiterlijk gaat. Maar van dit juweliershorloge is door Chopard dan ook echt werk gemaakt. Er zijn naast de klassieke ronde vorm die in de jaren ‘60 uitkwam vele andere vormen gemaakt in deze collectie. Zo zien we veel ovalen kasten, vierkante kasten, hartjes kasten en zelfs een kast in de vorm van een bloem! De bladeren van die bloem zijn dan volledig bezet met diamanten en sprankelen prachtig.

Maar diamanten zien we uiteraard op elke kast terug want het horloge heet immers L’Heure du Diamant. In de wijzerplaten zit enorm veel variatie qua kleuren maar ook texturen en patronen. Zo zijn er wijzerplaten te vinden die van een schijf edelsteen als malachiet gemaakt zijn. Maar ook wijzerplaten met een guilloche, paarlemoer of pave bezet met geslepen diamantjes. Als er urenaanduiding te vinden is gebeurt deze door middel van Romeinse cijfers en streepjes. Maar meestal is de wijzerplaat leeg en zien we slechts de twee subtiele wijzers in het midden die de tijd aanduiden. Het Chopard logo staat altijd boven of onder 12 uur en datumhorloges zien we in deze collectie niet. Banden zijn van leer of metaal en in het geval van de metalen banden dan vaak goud. De kasten hebben verschillende maten maar zijn wel altijd kleiner dan unisex of herenhorloges omdat deze collectie echt op dames gericht is. Er zijn vandaag de dag een aantal modellen in de collectie die volledig hetzelfde ontworpen zijn als de eerste modellen die in de jaren ‘60 uitkwamen. Deze hebben dan ook een heel mooi vintage uiterlijk en zijn voor de liefhebster van klassieke- en tijdloze stijl zeker de beste keus.

De techniek van de Chopard L’Heure du Diamant

Hoewel de Chopard L’Heure du Diamant een juweliershorloge is, schiet er aan de techniek bij dit horloge niks te kort. We weten dat er bij juweliershorloges meer dan vaak naar een Quartz uurwerk gegrepen wordt. Dit heeft ook een goede legitieme reden. De focus ligt vaak op het uiterlijk en er moet alle ruimte zijn om creatief te zijn met de kast, omdat een mechanisch uurwerk toch een zeker ruimte en vorm nodig heeft is die combinatie vaak heel moeilijk te maken. Quartz uurwerken worden voor zulke horloges dan echter wel in Zwitserland geproduceerd door gerenommeerde producenten als ETA of Ronda die zeer hoogwaardig werk daarin leveren. Dit is ook zeker bij deze collectie van Chopard het geval. Al geldt het niet voor alle modellen in deze collectie. Chopard heeft namelijk een hoogstaande naam in zowel de juwelierswereld als de horlogerie en wilt dat graag hoog houden. Daarom heeft Chopard het gepresteerd om in de L’Heure du Diamant collectie zowel Quartz, mechanisch met de hand opwindbare en mechanisch automatisch opwindbare uurwerken te verwerken.

De verdeling is eigenlijk heel gelijkwaardig en we vinden zowel evenveel modellen met een Quartz uurwerk als dat we modellen vinden met een mechanisch en automatisch uurwerk. Dit is behoorlijk bijzonder en zeker als we zien in wat voor kasten deze technische hoogstandjes nog gebouwd zijn. Chopard heeft een eigen uurwerken manufacture evenals een eigen goudsmederij en heeft daardoor het hele proces in eigen hand. Dat heeft ongetwijfeld meer mogelijkheden gebracht die de firma optimaal benut heeft. Maar of het nu gaat om een L’Heure du Diamant met een Quartz, mechanisch hand opwindbaar of een automatisch uurwerk, ze zijn altijd volledig in Zwitserland vervaardigd en zijn van een uitstekende kwaliteit.

De romantische luxe van de Chopard L’Heure du Diamant

Tot slot zit er nog een hele bijzondere kant aan de Chopard L’Heure du Diamant. Het horloge is namelijk een erg romantisch horloge en wordt heel vaak gekozen als geschenk van mannen aan hun geliefden. Met name de kast in hartenvorm was daarvoor altijd erg populair en dat behoeft ook geen verdere uitleg. Echter staat de hartvorm niet meer in de catalogus maar blijven de andere modellen ook zeker populair als geschenk voor geliefden. Diamanten zijn immers het beste cadeau wat geschonken kan worden aan iemand die dierbaar is. Diamonds are forever, oftewel diamanten zijn voor altijd. En hoe uit men dat beter dan het schenken van tijd en diamanten in een, L’Heure du Diamant, het uur van de diamant.