9 karaats goud

9 karaats goud

9 karaats goud

9 karaats goud zien we niet vaak in Nederland. Het mag in ons land officieel ook geen goud worden genoemd. In Duitsland, Engeland en Schotland komt het wel redelijk vaak voor. Qua kleur laat het zich het beste omschrijven als rosé. Een beetje roestig van kleur maar om het rood te noemen gaat weer te ver. Het percentage zuiver goud bedraagt bij 9 karaats: 37,5%

Waarom 9 karaats goud?

In Nederland wordt het niet of nauwelijks verkocht, dus over het hoe en waarom van 9 karaats goud in Nederland valt dan ook niet zoveel te vertellen.

Keurmerken 9 karaats goud

Hoe weet u zeker dat het ook echt 9 karaats goud is? Zoals al eerder beschreven zit er 37,5% goud in dit gehalte. Het keurmerk is dan ook in de meeste gevallen: 375. Verder is het vaak te herkennen aan de rosé-achtige kleurstelling.

Goudprijs van 9 karaats goud

Ook met 9 karaats goud is het moeilijk te zeggen wat u ervoor kunt krijgen. Dit is immers afhankelijk van de actuele goudkoers. Zoals u weet, schommelt deze de hele dag door. Voor een goed beeld van de waarde van uw 9 karaats sieraden is het dan ook verstandig om het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor te bezoeken zodat u zult merken dat het altijd de moeite waard is om uw 9 karaats sieraden te verzilveren!

9 karaats goud