21.6 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

21.6 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

21,6 karaats goud

Zuiver goud is 24 karaat. Als we spreken over 21,6 karaats goud kunnen we dus concluderen dat we aan de goede kant van de streep zitten. We praten over 90% puur goud. De kleur neigt naar mooi geel of oranje en is korrelig en zacht van structuur. Dit percentage puur goud wordt veel gebruikt bij gouden munten. Een gouden tientje bijvoorbeeld heeft 90% puur goud in zich en wordt geduid als 0.900. Het gehalte 21,6 vinden we niet veel in sieraden en zeker niet bij sieraden van Nederlandse makelij.

Waarom 21,6 karaats goud?

Met name in Aziatische landen wordt dit karaat gehanteerd bij sieraden en wereldwijd wordt deze legering gebruikt bij gouden munten. Bijna puur goud als sieraad is natuurlijk een statussymbool en zal hoogstwaarschijnlijk in de Aziatische landen zoals China en India om die reden gedragen worden. Hoe meer goud, hoe rijker je bent. Met name in de Indiase cultuur geldt dit. 21,6 karaat ofwel 90% puur goud is prachtig om te zien. De kleur is heel mooi en je merkt al dat het richting puur goud gaat vanwege de afnemende hardheid.

Kenmerken 21,6 karaats goud

Dit gehalte is meestal gekeurd met het cijfer 900. Zoals al eerder gezegd zien we van deze legering weinig sieraden van Nederlandse makelij. De munten daarentegen worden meestal geslagen met dit gehalte van 90% puur goud. Niet op alle munten wordt het getal 900 vermeld, maar op de meeste wordt het gehalte wel vermeld. Ook op gouden penningen staat meestal het gehalte vermeld en in veel gevallen is dat 90% goud ofwel 21,6 karaats goud.

Goudprijs van 21,6 karaats goud

Zoals met alle karaten is ook de prijs van 21,6 karaats goud elke dag weer anders. De koersen wijzigen immers elke dag en zelfs elke minuut. Dit is het gevolg van internationale ontwikkelingen op de goudmarkt. Voor een goede prijs is het verstandig om het Goudwisselkantoor bij u in de buurt te bezoeken! U krijgt een goede prijs geboden voor uw 21,6 karaats goud! Verzilver uw goud!

21.6 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor