Breitling Colt

Breitling Colt

Breitling Colt horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Breitling Colt horloges. Heeft u een Breitling Colt horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Breitling Colt.

Vertrouwd uw Breitling Colt horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Breitling Colt goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Breitling Colt horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

VIND EEN KANTOOR >

Achtergrond van uw Breitling Colt horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Breitling Colt horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Breitling Colt. Een horloge van Breitling wat nog niet heel lang bestaat. Maar wel hoort in het rijtje van Breitling horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug omdat ze daar net voor op het randje zitten. Maar we zien ze wel nieuw en nieuw gebruikt. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Het militaire horloge Breitling Colt

De Breitling Colt is een iconisch Breitling horloge dat we kunnen toevoegen aan het rijtje van de Chronomat, Navitimer en de Avenger. Het is een horloge dat eigenlijk voor militairen ontworpen is. We zien daarom ook dat het horloge heel degelijk is en tegen een stootje kan. Het is sportief ontworpen en de prestaties zijn ook erg goed. Het kan zich wat dat betreft met trots een Breitling horloge noemen. Dit omdat het volledig voldoet aan de filosofie die het merk al meer dan een eeuw heeft. Het horloge kwam uit in de vroege jaren ‘80 en is eigenlijk sinds die tijd wel een succes geweest.

Uiteraard heeft de Breitling Colt door de jaren heen de nodige facelifts gehad. En er zijn verschillende versies uitgebracht. Toch is er aan de basis weinig veranderd. Het merk is trouw gebleven aan het idee waarmee dit horloge is uitgebracht. Er zijn voor zowel mannen als vrouwen versies en het is bij beiden even geliefd. Misschien is de Breitling Colt wel een van de meest breed inzetbare Breitling horloges. Het horloge wordt overigens nogal eens verward met de Avenger. Misschien is het daarom goed om te weten dat de Colt er eerder was. De Avenger is dus op de Breitling Colt geïnspireerd. Maar beide horloges hebben uiteraard wel een geheel eigen karakter.

Het design van de Breitling Colt

Sinds de lancering van de Breitling Colt in de jaren ‘80 zijn er veel verschillende versies uitgekomen. Het horloge heeft ook meerdere facelifts gehad en heeft ook verschillende uiterlijkheden gehad. Echter wel altijd op een basis ontwerp dat robuust en sportief is. Dit allemaal wel in verschillende afmetingen van 33, 40 en 44 millimeter. Ook zijn er verschillende versies geweest zoals chronografen en tijd- en datum horloges. En uiteraard ook horloges die meer voor dames ontworpen zijn. Waar dan bijvoorbeeld diamanten in de bezel zitten. Daar zagen we ook nog andere meer vrouwelijkere details. Zoals bijvoorbeeld een paarlemoeren wijzerplaat. We zien bij de Breitling Colt horloges een robuuste kast die rond is met in de meeste gevallen een stevige roterende bezel erop.

Verdere details van de Breitling Colt

Die bezel doet heel erg denken aan de bezel die bijvoorbeeld de Avenger ook heeft. Op 12 uur staat er op die bezel ook een puntje met lumine erin. Die licht dus op in het donker. We zien ook vaak dat de bezel geborsteld is, terwijl de rest van de kast dan weer gepolijst is. Dit geeft een mooi effect. In de kast zien we een veelvoud aan wijzerplaatmogelijkheden in kleuren als grijs, zwart, blauw en wit. En in het geval van dameshorloges dus paarlemoer. De tijdsindicatie gaat door middel van streepjes of Arabische cijfers. Afhankelijk van of het een chronograaf is of niet zien we nog meerdere klokjes op de wijzerplaat. Anders gewoon drie wijzers in het midden. Het logo op 12 uur en de datum op 3 uur. De kast is afgesloten door een saffierglaasje. Aan de zijkant zien we een kroon die geribbeld is en daardoor betere grip heeft. In het geval van een chronograaf zien we er dan nog twee drukknoppen naast. Het horloge komt zowel aan stalen- als rubberen- en leren banden. Het materiaal wat voor de kasten gebruikt wordt is vrijwel altijd staal. Er zijn ook versies in zwart staal die de zogenaamde Stealth horloges genoemd worden.

De techniek van de Breitling Colt

De Breitling Colt is een horloge waar Breitling zowel mechanische als Quartz uurwerken in verwerkt. Bij Breitling staat techniek hoog in het vaandel. Zij hebben dan ook hun eigen productie, waar alle uurwerken gemaakt worden. Zij het wel op een basis van ETA of volledig vanaf het begin door Breitling zelf. Die laatste worden ook wel de in-huis productie uurwerken genoemd. Maar ook de uurwerken op een basis van ETA zijn zeker niet verkeerd. ETA is namelijk de meest gerenommeerde uurwerken producent van Zwitserland. Die levert aan vele toonaangevende merken. Bij de Breitling Colt zijn zowel de mechanische- als de Quartz uurwerken chronometer gecertificeerd door de COSC. We zien in de Breitling Colt horloges uurwerken zoals de kalibers B73 en B74. Dat zijn allebei Quartz uurwerken met hoge prestaties.

Ook zien we mechanische uurwerken zoals het kaliber B17 en een mechanisch chronografen uurwerk wat het kalibier B13 is. Deze zijn altijd automatisch. Bij de Colt horloges is de waterdichtheid altijd tot zo’n 200 meter, wat zeker niet slecht is. En de versies die voor dames ontworpen zijn zien we ook meestal met Quartz uurwerken. Dit heeft er vooral mee te maken dat dit makkelijker te verwerken is in kleine kasten. In de damesuurwerken komen we dan ook vaak het kaliber B77 tegen van Breitling. En zelfs dit is chronometer gecertificeerd door het COSC.

De Breitling Colt als ideaal instapmodel

Sommige versies van de Breitling Colt hebben een wat lagere prijs dan de andere modellen van Breitling. Dit maakt wellicht de Colt, en in het bijzonder de Quartz versies, zeer geschikt als instapmodel voor beginnende horlogeverzamelaars. Zowel in de laatste nieuwe catalogus als bij de oudere modellen zien we dit. We zien dan ook dat dit horloge op alle velden nog erg populair is. Het horloge komt veel voor op veilingen en op de gebruikte markt, zowel de Quartz als de mechanische versies. Wie een Breitling Colt aanschaft koopt daarmee dan ook een heel degelijk en goed gemaakt horloge voor een hele fraaie prijs. Maar tegelijkertijd ook een iconisch horloge wat helemaal voldoet aan de filosofie die Breitling al meer dan een eeuw in stand houdt.

Uw Breitling verkopen?

Uw Breitling horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?

Bij Goudwisselkantoor kunt u langs voor een vrijblijvende en kosteloze taxatie van uw horloge. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen wij u direct contant uit. Of indien gewenst per bankbetaling.

familie-de-ruiter

 

Maak een afspraak   of kom langs