18 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

18 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

18 karaats goud

18 karaats bestaat voor 75% uit puur goud. Dit percentage vinden we terug in het keurmerk 750. Het karaat of gehalte wordt bepaald door middel van een legering. Hiermee wordt de zuiverheid van goud bepaald. Als we spreken over puur goud dan spreken we over 24 karaats goud. Dit wordt ook wel omschreven als 99,9% puur goud. Het karaat wordt gebruikt om de kwaliteit en waarde van het goud aan te tonen. Hoe hoger het karaat, hoe waardevoller het goud.

Ik wil…

Goud kopende koers wetenGoud verkopen

Waarom 18 karaats goud?

Waarom men kiest voor 18 karaats goud kan verschillende redenen hebben. De eerste reden is dat het meer waarde vertegenwoordigt. De tweede reden is dat de kleur door het hoge gehalte donkergeel wordt. Dit geeft het goud een andere uitstraling dan bijvoorbeeld 14 karaats goud wat in Nederland het meeste voorkomt.

Kenmerken 18 karaats goud

Waaraan kunt u zien of het 18 karaats goud is? Zoals de meeste gouden voorwerpen is ook 18 karaats goud voorzien van een keurmerk. Er zijn diverse keurmerken. Meestal wordt 18 karaats goud gekeurd met het getal 750. Dit getal kan gecombineerd zijn met het icoon van een leeuw of een tulp.

Goudprijs van 18 karaats goud

De goudprijs van 18 karaat is elke dag weer anders. Elk moment van de dag fluctueren de koersen immers. Voor de meest actuele prijs is het daarom verstandig om het Goudwisselkantoor bij u in de buurt te bezoeken. Het is interessant om uw 18 karaats sieraden nu te verkopen. Verzilver uw goud!

18 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor