14 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

14 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

14 karaats goud

14 karaats goud is het meest voorkomende in Nederland. Een trouwring bijvoorbeeld is bijna altijd 14 karaat. De kleur van deze legering is mooi en het heeft een mooie glans. In dit gehalte is ruim 58% puur goud verwerkt. Het gehalte wordt dan ook wel omschreven als 585.

Het karaat is de benaming om de zuiverheid aan te geven uitgaande van puur goud. Dus in dit geval is in een 14 karaats sieraad bijna 60% puur goud verwerkt. Het restant wordt aangevuld met andere metalen o.a. om het harder te maken. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder en zachter het goud.

Ik wil…

Goud kopende koers wetenGoud verkopen

Waarom 14 karaats goud?

De reden dat mensen 14 karaats goud kopen is voornamelijk de kleur. Deze is helder geel te noemen en bovendien is 14 karaats relatief betaalbaar. Tevens heeft het de prettige eigenschap goed tegen een stootje te kunnen omdat het nog lang geen puur goud is en dus relatief hard is.

Dit gehalte wordt met name in het noordelijke deel van Europa verhandeld, maar ook in Rusland en Turkije kom je het wel tegen. In het zuidelijke deel van Europa en het Midden Oosten wordt 14 karaats eigenlijk met minachting bekeken omdat daar goud pas bij 18 karaats begint.

Keurmerken 14 karaats goud

Hoe weet u zeker dat het ook echt 14 karaats goud is? Zoals al eerder beschreven zit er ruim 58,5% goud in dit gehalte. Het keurmerk is dan ook in de meeste gevallen: 585 met daarom heen een eikenblaadje gegraveerd. Op hele oude sieraden en horloges wordt ook wel het keurmerk 14K gehanteerd of alleen het eikenblaadje.

Goudprijs van 14 karaats goud

Zoals met alle gehaltes is de prijs van 14 karaats ook nooit hetzelfde. De goudprijs fluctueert voortdurend. Daarom is het ook belangrijk om met uw sieraden langs te komen bij een Goudwisselkantoor bij u in de buurt zodat u een goede prijs krijgt. Hoewel 14 karaats geen zuiver goud is, is het toch de moeite om er mee langs te komen. In de kast of op zolder krijgt u er in elk geval niks voor. Verzilver uw goud!

14 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor