24 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

24 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

Ik wil…

Goud kopende koers wetenGoud verkopen

24 karaats goud

Puur goud! Bijna 100% zuiver! Bij bijvoorbeeld Indisch goud wordt dit gehalte van 24 karaat in sieraden gebruikt. Vanzelfsprekend is 24 karaat heel zacht en daardoor buigzaam. Om sieraden te maken is 24 karaat daarom ideaal maar in het dagelijks gebruik wellicht iets minder praktisch! Verder is het gehalte natuurlijk te zien bij munten en baren goud. Munten en baren zijn nagenoeg altijd voorzien van echtheidsstempels waarin gewicht, gehalte en herkomst zichtbaar zijn aangegeven.

Waarom 24 karaats goud?

Zuiver en puur goud geeft aan dat de waardering in hoge mate aanwezig is! Het geeft een bepaalde status als je puur goud in bezit hebt. Dit zal ongetwijfeld meespelen bij de aanschaf van 24 karaats zuiver goud. Het voordeel is ook dat de 99,9% pure goudbaren en gouden munten internationaal verhandelbaar zijn. Het is dan ook voor veel consumenten een interessante belegging en het levert over het algemeen meer dan spaargeld op de bank tegen een lage rente.

Kenmerken 24 karaats goud

Een sieraad met 24 karaat als gehalte is meestal gekeurd met het keurmerk 24K. Met name Indisch goud wordt veelal op deze manier gekeurd. Baren en munten daarentegen zijn meestal gekeurd door middel van het percentage van de zuiverheid. Baren zijn standaard voorzien van echtheidsstempels waarop producent, gewicht en zuiverheidsgraad vermeld staan. De zuiverheidsgraad op baren is altijd omschreven als 999.9.

Goudprijs van 24 karaats goud

De prijs van puur goud is ook onderhevig aan koersschommelingen. Zoals bekend is de goudkoers voortdurend in beweging. Het is daarom altijd raadzaam om het Goudwisselkantoor bij u in de buurt te bezoeken voor de juiste prijs. Het Goudwisselkantoor koopt niet alleen goudbaren in maar is ook gespecialiseerd in de verkoop van puur goud in zowel baren als munten. Overweegt u om te beleggen in 999.9 baren of munten van goud, neemt u dan contact op met uw Goudwisselkantoor.

24 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor