Chopard Happy Sports

Chopard Happy Sports

Chopard Happy Sports horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard Happy Sports horloges. Heeft u een Chopard Happy Sports horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard Happy Sports.

Vertrouwd uw Chopard Happy Sports horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard Happy Sports goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard Happy Sports horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Achtergrond van uw Chopard Happy Sports horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard Happy Sports horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Chopard Happy Sports een horloge van Chopard wat al heel lang bestaat. Het hoort dan ook in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges niet op de vintage markt terug maar wel in de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

De Chopard Happy Sports, het moderne juweliershorloge

Het Zwitserse merk Chopard heeft naast een goede reputatie op horlogegebied ook een uiterst hoogwaardige reputatie op het gebied van juwelen. Het merk kan zich daar meten met juweliersgrootheden zoals Cartier, Piaget, Boucheron en Van Cleef & Arpels om er maar even een paar te noemen. Materialen als goud en diamanten zijn dus in goede handen bij het familiebedrijf Chopard. En dat zien we ook terug in de horlogecollecties. Bijvoorbeeld in de Chopard Happy Sports waar op een heel toegankelijke manier toch heel veel juwelierselementen in verwerkt zijn. We zouden het als een modern juweliershorloge kunnen zien, welke zowel met jeans als met een elegante outfit door dames gedragen kan worden. Het horloge is dan ook nog niet zo heel oud maar toch al wel iconisch voor het merk Chopard en waarschijnlijk niet meer uit de collectie weg te denken. Ook komt dit horloge eigenlijk voort uit een andere horloge collectie van Chopard die ook legendarisch is. Dat zien we natuurlijk wel vaker in de horlogewereld dat de ene collectie de inspiratie is voor de andere.

Het begin van de Chopard Happy Sports

De Chopard Happy Sports collectie komt dus voort uit een andere beroemde collectie die Chopard in het jaar 1976 op de markt gebracht heeft. Die collectie bestond in dat jaar uit een horloge met een vierkante kast waar een klein groepje geslepen diamantjes achter het glas los over de wijzerplaat als het ware konden zweven. Het geniale brein achter dit ontwerp was de ontwerper Ronald Kurowski die voor het huis Chopard werkte in die tijd. Een uitdaging van jewelste omdat zwevende diamantjes natuurlijk zonder enige vorm van bescherming schade zouden kunnen aanrichten in de kast. Daar heeft hij echter iets op gevonden wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt en waar we onder het kopje techniek wat dieper op ingaan. Het is immers een technisch hoogstandje.

Een aantal jaar later kwamen we in de vroege jaren ‘90 waar de collectie Chopard Happy Sports echt begint. Het initiatief voor deze collectie werd genomen door de dochter van Karl en Karin Scheufele, namelijk Caroline Scheufele. Die had het idee voor een sportief horloge met een grote variatie aan materialen en die naast het sportieve karakter ook een elegant karakter zou hebben. Het moest eigenlijk een horloge worden voor de moderne vrouw die al lang niet meer alleen in elegante jurken rondliep maar ook regelmatig een stoere jeans aantrok met een paar sportschoenen eronder. De meeste elegante juweliershorloges leende zich eigenlijk niet om gecombineerd te worden met die stijl. Wat betreft de combinatie van verschillende materialen kwam Caroline Scheufele met het idee om staal te gaan gebruiken. Iets wat ook ongebruikelijk was in een juweliershorloge en in die tijd misschien zelfs wel ondenkbaar. Staal en diamanten werd simpelweg niet gecombineerd omdat het, volgens velen toentertijd, niet bij elkaar hoorde. Toch werd het een succes en is de Happy Sports collectie van Chopard tot op de dag van vandaag op de markt en zeer geliefd.

Het design van de Chopard Happy Sports

De Chopard Happy Sports is dus een sportief en tegelijkertijd elegant juweliershorloge waar zowel stoere sportieve als juweel achtige elementen inzitten. Dit betekent de combinatie van staal en diamanten die toen het horloge op de markt kwam daadwerkelijk revolutionair was. Die twee materialen werden tot die tijd nooit gecombineerd. Toch dacht bedenker van de Chopard Happy Sports collectie Caroline Scheufele dat juist die combinatie een beetje het ‘’scherpe randje’’ van de diamanten zou halen waardoor het een meer casual karakter kreeg en niet alleen met hele chique en elegante jurken gedragen hoefde te worden. Het horloge kon op die manier dan ook gedragen worden met een jeans en sneakers wat voor de moderne vrouw een steeds baker gekozen outfit is in het dagelijkse leven. De kasten van de Chopard Happy Diamonds collectie zijn rond en mooi gepolijst afgewerkt. Zowel op leren- als stalen banden en bijzonder is de bandaanzet waar de indruk wordt gewekt dat een schroef het bandje aan het horloge houdt. De wijzerplaten zijn veelal wit en met Romeinse cijfers op de uren. Toch zit er ook een soort van paarlemoeren glans overheen.

De verschillende versies

En inmiddels zijn er ook versies met andere kleuren wijzerplaat zoals; blauw, groen, oranje en zwart. Ook zijn niet alle kasten volledig uit staal en zien we ook gouden kasten of zelfs combinaties van goud en staal. Er zijn ook nog duikers versies gemaakt die dan weer de naam Happy Ocean dragen. Er zijn versies gemaakt waar het juwelierskarakter juist weer meer naar voren komt en daarom de extra naam Joallerie hebben gekregen. Er zijn complicaties die de extra naam Complications gekregen hebben. Er is een groep modellen waar extra kunstzinnig vakmanschap zoals emaillen schilderingen op de wijzerplaat zitten die de extra naam Metiers D’art draagt. En dan is er nog een groepje ovale modellen die de extra naam Oval heeft gekregen. Zo is de collectie erg uitgebreid geworden door de jaren heen en is er eigenlijk wel voor ieder wat wils. Natuurlijk hebben ze allemaal de zwevende diamantjes die over de wijzerplaat dansen. Dat is iets waar deze collectie om bekend staat en wat het zo bijzonder maakt.

Meer weten over de verschillende horlogetypes uit de serie Chopard Happy Sport? Lees hier meer informatie. 

De techniek van de Chopard Happy Sports

Ook de Chopard Happy Sports is, ondanks dat het een juweliershorloge is, toch wel echt een technisch hoogstandje. En dat is niet alleen vanwege de mechanische uurwerken die er in gaan. Dat is voor een juweliershorloge sowieso al bijzonder omdat daar toch vaker Quartz gebruikt wordt. Maar dit heeft ook te maken met een uiterlijk aspect waar ook een hoogwaardige techniek voor gebruikt is. Een stukje esthetische techniek als het ware. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de zwevende diamanten in de Chopard Happy Sports horloges wat niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Zou men namelijk gewoon een paar geslepen diamantjes los tussen de wijzerplaat en het glaasje stoppen en deze los laten dansen dan zou dit schade aanrichten aan de wijzerplaat, de wijzers en mogelijk zelfs aan de geslepen diamanten. Hiervoor moest dus een soort bescherming geboden worden.

Dit deed de ontwerper van dit systeem, Ronald Kurowski als volgt. Hij verpakte de geslepen diamanten in een goud filmlaagje en plaatste deze niet direct op de wijzerplaat maar tussen het saffierglas aan de buitenkant van de kast en nog een saffierglaasje daaronder. De diamanten komen zo dus tussen de twee saffierglaasjes te zitten en wekken de illusie over de wijzerplaat te dansen. Het is nauwelijks zichtbaar dat ze niet echt over de wijzerplaat schuiven en dus een heel geslaagde techniek die de ontwerper in de jaren ‘70 al bedacht.

Ook qua techniek aan de binnenkant stelt de Chopard Happy Sports collectie alles behalve teleur. Zo zien we in ieder horloge in de collectie een mechanisch uurwerk. De meeste zijn zelfs automatisch en er zijn ook een paar complicaties zoals een maanfase, een chronograaf en een tourbillon. Alle uurwerken zijn zogenaamde manufacture uurwerken die volledig in de eigen manufacture van Chopard worden vervaardigd. De meeste horloges uit de Chopard Happy Sports collectie hebben om deze reden ook een glazen bodem. Zulke mooie techniek mag immers getoond worden en Chopard is er ook erg trots op.

De Chopard Happy Sports collectie is nog altijd het sportieve juweliershorloge op de markt

Hoewel er veel merken zijn die geprobeerd hebben om ook een sportief juweliershorloge te realiseren, dat zowel casual als formeel gedragen kan worden, blijft de Chopard Happy Sports toch wel het sportieve juweliershorloge. Het is die uiterst verfijnde combinatie van stoere- en elegante materialen, innovatieve techniek en tegelijkertijd de ervaring en het gevoel voor esthetiek wat Chopard heeft. Dit omdat zij al zo ontzettend lang hoog in het aanzien staan in zowel de horloge- als de juweliersbranche en haast als geen ander weten hoe deze twee werelden gecombineerd kunnen worden. We zien dat de Chopard Happy Sports horloges nog altijd heel populair zijn en naast een prominente plaats in de Chopard catalogus ook een belangrijke plaats innemen in de gebruikte markt. En niet te vergeten, we zien ze inmiddels ook op meerdere veilingen onder de hamer gaan. Waarna ze hun weg vinden naar verzamelaars die dit iconische horloge van Chopard weten te waarderen.