22 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

22 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor

Met 22 karaats goud komen steeds dichter bij puur goud. Zoals bekend is puur goud 24 karaat, dus we zijn er nog maar 2 karaat van af. 22 karaat wordt ook wel omschreven met het getal 916, wat inhoudt dat er bijna 92% puur goud in is verwerkt. Met name in de Aziatische landen wordt dit gehalte veel gebruikt. In Thailand komt zelfs 23 karaat voor in sieraden!

Het aantal karaat zegt iets over de zuiverheid van goud. Aangezien 24 karaat nagenoeg 100% zuiver is, kunnen we concluderen dat 22 karaat heel dicht in de buurt komt.

Ik wil…

Goud kopende koers wetenGoud verkopen

Waarom 22 karaat goud?

De samenstelling van goud is natuurlijk ook een kwestie van smaak en uiteraard afhankelijk van hoeveel geld je er voor over hebt. Vanzelfsprekend heeft 22 karaat een hogere waarde dan goud met een lager gehalte. In bepaalde culturen waar goud een statussymbool is, zie je vaak goud met hogere gehaltes zoals 22 karaat. In bijvoorbeeld Marokko is goud ook een onderdeel van je eigen vermogen. Als er nood aan de man is kun je het verkopen en in goede tijden koop je juist goud, bij voorkeur zo puur mogelijk.

Kenmerken 22 karaat goud

22 karaats goud is te herkennen aan de mooie gele kleur. Tevens is het zacht en korrelig. Hoe puurder het goud, hoe zachter het wordt. 22 karaats goud is meestal gekeurd als 22K of het getal 916 wat eigenlijk het percentage van de zuiverheid aanduidt. Bij Nederlandse juweliers wordt over het algemeen geen 22 karaats goud aangeboden. In de Indiase cultuur en in andere Aziatische landen wordt dit gehalte volop aangetroffen. Ook in Afrika en Turkije is 22 karaat een veel voorkomend gehalte in sieraden.

Goudprijs 22 karaats goud

Ook met dit gehalte is het niet in het algemeen te zeggen hoeveel het opbrengt bij verkoop. Het is dan ook raadzaam om het Goudwisselkantoor bij u in de buurt te bezoeken om een goede prijs te krijgen voor uw 22 karaats gouden bezittingen. Prijzen en koersen fluctueren dagelijks en daarom is het altijd verstandig om uw bezittingen door een ervaren taxateur te laten bekijken.

22 karaats goudprijs bij Goudwisselkantoor