Gouden munten verkopen

Gouden munten verkopen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij om uw gouden munten te verkopen? Bij Goudwisselkantoor bent u aan het juiste adres! Onze deskundige taxateurs hebben meer dan 40 jaar ervaring in het taxeren en inkopen van gouden munten van over de hele wereld. Of het nu gaat om Nederlandse guldens, Belgische frank of internationale munten zoals de Krugerrand en de American Eagle. Bij ons kunt u terecht met alle gouden munten voor een professionele en vrijblijvende taxatie, zowel met of zonder afspraak.

Afspraak maken > Onze locaties >

✔️ Gratis waardebepaling ✔️ Meer dan 140 locaties ✔️ Persoonlijk en betrouwbaar

Wat is de waarde van mijn gouden munten?

Als u een verzamelaar bent van gouden munten weet u dat sommige gouden munten zo speciaal zijn dat ze maar in een aantal beperkte oplages zijn geslagen. Deze munten zijn uniek en niet meer in omloop en hebben daarom een verzamelwaarde. Denk bijvoorbeeld aan het Gouden Tientje van Willem II, die in een kleine oplage van 860 stuks is geslagen. Dit gouden tientje is dus vanzelfsprekend heel kostbaar en zeldzaam. Ook gouden munten uit 1818, 1820, 1826, 1828 en 1829 behoren tot de meest populaire munten die veel waard kunnen zijn.

Heeft u gouden munten geërfd? Het kan dus goed zijn dat uw gouden munten naast de goudwaarde ook nog een verzamelwaarde hebben. Die ligt vaak hoger dan de goudwaarde. De verzamelwaarde is sterk afhankelijk van jaartallen en kwaliteit. Dit is natuurlijk belangrijke informatie om te weten, voordat u overgaat tot de verkoop van uw gouden munt. Onze specialisten beoordelen uw munten niet alleen op goudgehalte, maar ook op verzamelwaarde. Onze taxateurs geven u zo graag een compleet beeld van de waarde van uw gouden munten.

Benieuwd naar het verhaal en de waarde van uw gouden munt?
Ontdek het bij een van onze locaties.

Overzicht locaties > Afspraak maken >

Oude munten

Historisch belang van gouden munten

Gouden munten zijn eeuwenlang essentieel geweest in de wereldhandel. Universeel erkend als ruilmiddel door hun intrinsieke waarde en duurzaamheid. In oude beschavingen, zoals die van het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk, werden gouden munten gebruikt om internationale handel te stimuleren en de economie te versterken. Het gebruik van gouden munten als standaard voor waardeoverdracht heeft de tand des tijds doorstaan en heeft een stempel gedrukt op de economische geschiedenis van de mensheid.

Hoewel niet langer als het primaire ruilmiddel gebruikt, worden ze nu verzameld of als investering gebruikt. Ze bieden diversificatie van vermogen, stabiliteit bij tijden van economische onzekerheid en zijn symbolen van rijkdom en cultureel erfgoed. Gouden munten verbinden zo historische met hedendaagse waarde.

Welke gouden munten kan ik verkopen aan Goudwisselkantoor

Bent u in het bezit van gouden munten en u wilt deze verkopen? Goudwisselkantoor koopt bijna alle gouden munten in en taxeren wij deze vrijblijvend. Een aantal van de gouden munten die wij inkopen zijn:

 • Beleggingsmunten;
 • Verzamelmunten;
 • Internationale munten;
 • Koninkrijksmunten;
 • Wereldmunten;
 • Provinciale munten;
 • Oude (middeleeuwse) munten;
 • Alle overige gouden munten.

Staat uw gouden munt niet in het rijtje? Geen zorgen, u kunt altijd contact met ons opnemen of langskomen. Wij bekijken uw munt en doen u een vrijblijvend aanbod.

Bekijk de locaties > Contact opnemen >

Hoe werkt een taxatie van gouden munten?

Als u nog niet bekend bent met het verkopen van gouden munten, nemen wij u graag mee in het proces van Goudwisselkantoor. Voordat u gouden munten kunt verkopen is het nodig om deze te taxeren. Zo kunnen we u goed en compleet beeld geven van de waarde is van uw gouden munten en welke prijs wij u kunnen betalen. U bent niet verplicht om overgaan tot verkoop en bieden wij u de taxatie aan als service van Goudwisselkantoor. Wilt u weten hoe het taxeren van munten is zijn werking gaat? Bezoek dan onze pagina die u meer informatie geeft over het taxatieproces van munten.  Lees hier meer over het taxeren van munten

Gouden munten taxeren

Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?

Goudwisselkantoor heeft ruim 140 locaties in Nederland, België en Duitsland waar u kunt binnenlopen om uw gouden munten te taxeren en te verkopen. En we groeien nog steeds! Onze discrete ruimtes bieden u de privacy en veiligheid die u wenst. U wordt persoonlijk ontvangen door de vestigingsmanager en kunt de taxatie van uw munten bijwonen, zodat u al uw vragen kunt stellen.

Ontdek hier onze locaties > Afspraak maken taxatie >

✔️ Gratis waardebepaling ✔️ Meer dan 140 locaties ✔️ Persoonlijk en betrouwbaar

Waarom uw gouden munten verkopen bij Goudwisselkantoor?

 • Gratis taxatie en zonder afspraak welkom: kom spontaan langs wanneer het u uitkomt voor een gratis taxatie van uw waardevolle spullen.
 • Privacy & veiligheid zijn gewaarborgd: wij hechten grote waarde aan uw privacy en zorgen ervoor dat uw persoonlijke gegevens veilig worden behandeld tijdens het transactieproces.
 • Contante betaling of indien gewenst per bank: kies de betalingswijze die het beste bij u past, of het nu gaat om contante betaling voor directe beschikbaarheid van geld of een bankoverschrijving voor extra gemak.
 • Familiebedrijf, met ruim 35 jaar ervaring: vertrouw op de expertise en betrokkenheid van ons familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft in de branche.
 • Meer dan 140 locaties in Nederland, België en Duitsland: met onze uitgebreide locaties verspreid over verschillende landen, kunt u eenvoudig een vestiging bij u in de buurt vinden.
Gouden munten verkopen