Tafel facet

Tafel facet

Als u vanaf boven naar diamant kijkt, dan ziet u het tafelfacet. Het is namelijk het platte facet, het oppervlak van een diamant. Wanneer u verschillende diamanten vergelijkt zullen ze allen overeenkomen met dit prachtige kenmerk. Een plat, tafelachtig oppervlak.

tafel facet van een diamant

Bij een moderne ronde briljant zult u een tafel aantreffen met 58 facetten. Het licht wat bovenop binnenvalt, zal via het tafelfacet doorschakelen en via de zijkanten op een unieke manier uitstralen.

De grootte van het tafelfacet is een van de meest belangrijke factoren in de uitstraling van een diamant. Een groot tafelfacet laat niet alleen licht in de diamant, het verspreidt ook het licht naar de andere facetten in een diamant. Vaak geldt. Hoe groter het tafelfacet, des te mooier de schittering die hieruit voortkomt. Op deze pagina gaan we dieper in op de functie en kwaliteit van het tafelfacet.

Functie van het tafelfacet

Om terug te komen op wat we zojuist pretendeerden, dat groter beter is, wijzen we graag op de balans die nodig is in een diamant. Een grotere tafel is niet per definitie beter. Natuurlijk mag de tafel groot zijn, maar niet zo groot dat er geen licht weerkaatst wordt op de kroon. Voor diamantslijpers is het altijd zoeken naar de juiste afmeting.

Wat is de ideale afmeting van een tafelfacet?

Daarvoor zullen we op zoek gaan naar het ideale percentage tafelfacet van de totale breedte van het diamant. Het is dus belangrijk om te kijken naar de procentuele aanwezigheid van de tafel van het bovenste oppervlak.

Voor rond geslepen briljanten ligt dit percentage ergens tussen de 54 en 57 procent. Voor een prinses geslepen diamant kan dit percentage liggen tussen de 69 en 75 procent.

Wat vooral belangrijk is, is de hoeveelheid licht die door de diamant wordt weerkaatst. Een slechte tafel kan namelijk zorgen voor een wat doffe reflectie van het licht.

De dagwaarde van uw diamant ontdekken?

Maak kennis met Goudwisselkantoor. Wij zijn uw specialist van waarde. Met moderne technieken kunnen wij uw diamant op verschillende eigenschappen beoordelen. Benieuwd naar de kwaliteit van het tafelfacet op uw diamant? Schroom niet om uw diamant op waarde te laten taxeren. Dit bieden wij geheel kosteloos aan. Vind uw Goudwisselkantoor en kom langs.

Tafelfacet op het certificaat

Op het certificaat van de diamant, staat het tafelfacet aangegeven in percentages van de totale breedte. Bij een rondgeslepen diamant, dient de tafelbreedte minder dan 53% procent te zijn. Een belangrijk aspect in de beoordeling van de slijpkwaliteit.

 

Diamant laten taxeren door Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor is gevestigd in Nederland, België en Duitsland. We hebben meer dan honderd kantoren, waar u welkom bent voor een gratis taxatie van uw diamant (of andere edelsteen). U kunt met of zonder afspraak bij ons langskomen.

Kiest u voor Goudwisselkantoor, dan kiest u voor meer dan 35 jaar ervaring. Wanneer u besluit uw diamant aan ons te verkopen ontvangt u de betaling contact, of desgewenst per bank. Al bijna 50.000 klanten lieten hun beoordeling achter, bekijk zelf Goudwisselkantoor wordt gewaardeerd via deze pagina.

Zien we u binnenkort verschijnen in één van onze kantoren? Van harte welkom! Een overzicht van onze kantoren vindt u via deze pagina. Heeft u een vraag die telefonisch wilt stellen of wilt u een afspraak maken? Bel ons dan via 088 – 102 10 80.