Voordelen van het verkopen van diamanten met certificaten

De voordelen van het verkopen van diamanten met certificaten

Items met een hoge waarde hebben in veel gevallen een certificaat van echtheid. Dit certificaat toont aan dat het geen namaakproduct is en geeft garantie op kwaliteit. Ook bij diamanten wordt er gebruik gemaakt van zulke certificaten van echtheid. Dat betekent overigens niet dat alle (echte) diamanten een certificaat hebben.

Waarom het hebben van een certificaat bij een diamant voordelig is en welke nadelen het niet hebben van certificaat heeft, werken we in dit artikel verder uit.

Certificering van een diamant

Certificeringen geven niet alleen garantie op echtheid van een diamant. Maar tonen ook de kwaliteit van de betreffende edelsteen aan. En dat is belangrijk. Want ondanks dat een diamant relatief zeldzaam is, zijn er veel verschillen tussen diamanten.

Deze verschillen zijn van grote invloed op de waarde. Met een certificaat kan worden aangetoond hoe de diamant presteert op het gebied van kwaliteit.

Maar op basis van welke factoren wordt een diamant beoordeeld? Ofwel, welke factoren komen terug in het certificaat? 

Daarvoor wordt gekeken naar de welbekende (in de wereld van diamanten) 4 C’s. Namelijk:

  • Carat
  • Color
  • Cut
  • Clarity

Deze Engelse termen staan voor achtereenvolgens: Gewicht van de diamant, kleur, slijpkwaliteit en zuiverheid. Meer weten over het 4C model? We schreven er ook een artikel over, te lezen via deze pagina.

Gratis taxatie bij Goudwisselkantoor

Benieuwd naar de waarde van uw diamant. Voor zowel diamanten met als zonder een certificaat geven wij een gratis taxatie weg. Boek snel uw bezoek via de locatiezoeker.

Prijsverschil tussen gecertificeerde diamanten en diamanten zonder certificering

Er is zeker prijsverschil tussen diamanten met certificaat, en diamanten zonder certificaat. Een diamant met een certificaat kost meer geld dan eenzelfde soort diamant zonder certificaat. Indirect is een certificaat dus ook van invloed op de waarde van een diamant.

Het hebben van een diamant met certificaat heeft bepaalde voordelen. Dat is dan ook de reden waarom de waarde van een diamant met certificaat hoger ligt. Welke voordelen dat zijn, lichten we hieronder verder toe.

 

Voordelen van het verkopen van diamanten met certificaten

Maar welke voordelen heeft een diamant met een certificaat precies ten opzichte van een diamant zonder certificaat? We geven drie belangrijke voordelen:

 

  1. Een diamantcertificaat geeft u garantie van echtheid en kwaliteit
  2. Een diamant met certificaat heeft een hogere waarde en is een betere investering
  3. Waarde kan meegenomen worden 

 

Een diamantcertificaat geeft u garantie van echtheid en kwaliteit

Hierboven beschreven we al op basis van welke factoren een diamant wordt beoordeeld. Met een certificaat heeft u de garantie van kwaliteit. Zo weet u bij aankoop dat u een eerlijke prijs betaald. Want de kwaliteit van een diamant is nauwelijks door een niet deskundige vast te stellen. Een diamant is namelijk zo’n kleine, maar tegelijkertijd ook zo’n complexe edelsteen, dat ervaring en expertise noodzakelijk zijn om waarde te kunnen bepalen.

 

Dat betekent dat u bij aanschaf, maar ook bij verkoop, moet vertrouwen op partij waar u uw diamant koopt of verkoopt. Tenminste, indien u een diamant koopt of verkoopt zonder certificaat. Met een certificaat weet u zeker dat u de juist prijs betaald of betaald krijgt.

 

Een diamant met certificaat heeft een hogere waarde en is een betere investering

Bovenstaande reden heeft een belangrijke invloed op de waarde van een diamant. Want een diamant met een certificaat heeft een hogere waarde. Maar het certificaat zorgt er ook voor dat de diamant zijn waarde behoudt. 

 

Een ander voordeel van een diamant met certificaat is zijn populariteit (wat indirect ook weer bijdraagt aan een hogere waarde). Koopt u een diamant als investering, dan heeft het certificaat als voordeel dat de betreffende diamant sneller verkocht zal zijn. Zo kunt u op een goed moment, wanneer de prijzen gunstig zijn, de diamant snel verkopen.

 

Waarde kan meegenomen worden 

Het derde voordeel van een diamant met certificaat, is dat de waarde kan worden meegenomen in bijvoorbeeld een boedelscheiding of erfenis.

 

Diamant verkopen aan Goudwisselkantoor

Op zoek naar een betrouwbare partij om uw diamant te verkopen? Wees dan van harte welkom bij Goudwisselkantoor. Want ondanks dat onze naam, hebben we juist ook veel ervaring en expertise op het gebied van edelstenen en diamanten. 

Onze betrouwbaarheid blijkt uit de waarderingen die we krijgen van onze klanten. We ontvangen al meer dan 48.000 klantbeoordelingen. Vanuit die klantbeoordelingen blijkt dat we gemiddeld worden beoordeeld met 4,5 sterren op schaal van 1 (zeer slecht) tot 5 (zeer tevreden). 

We zijn dan ook, met meer dan 35 jaar ervaring, een bekende naam in de wereld van edelmetalen en edelstenen. Een eerlijke prijs, borging van privacy en veiligheid en korte levertijden zijn kernpunten voor Goudwisselkantoor. 

Wij kopen met en zonder certificaat

Natuurlijk biedt het hebben van een certificaat bij een diamant voordelen. Maar alle waar is naar zijn geld. Om die reden kopen wij ook diamanten zonder certificaat in. Onze experts beoordelen uw diamant op basis van de eerder genoemde 4C’s, en zullen u vervolgens een eerlijke prijs bieden.

Uitzonderingen inkoop diamanten

Er zijn een aantal uitzonderingen. Er zijn een aantal certificaten, waarvan we geen diamanten kopen. Diamanten worden namelijk certificeert door verschillende laboratoria. Bij sommige laboratoria worden diamanten hoger gecertificeerd. De certificaten die deze laboratoria uitgeven zijn de zogenoemde ‘commerciële certificaten’. Deze commerciële certificaten hanteren andere normen op het gebied van kleur, zuiverheid en slijpsel. 

 

Diamanten die een certificaat van IGL, GIL, AIG, EGL hebben, worden daarom door Goudwisselkantoor niet ingekocht. De volgende certificaten worden wel door Goudwisselkantoor ingekocht:

 

  • HRD
  • GIA
  • IGI

 

Bovengenoemde certificaten waarvan Goudwisselkantoor de diamanten wel inkoopt, zijn wereldwijd gerespecteerde certificaten.

Welkom bij Goudwisselkantoor!

Goudwisselkantoor is met meer dan honderd locaties in veel regio’s vertegenwoordigd. Onze kantoren zijn gevestigd in Nederland, België en Duitsland. Van harte welkom, met of zonder afspraak. Een overzicht van onze kantoren vindt u op deze pagina.

Gratis waardebepaling

Overweegt u uw diamant verkopen of bent u benieuwd naar de waarde van uw edelsteen? Goudwisselkantoor biedt u een gratis waardebepaling. Zo weet u precies wat uw diamant waard is. De waardebepaling is helemaal vrijblijvend. Zo kunt u nadien zelf besluiten of u uw diamant aan ons wilt verkopen. 

Meer informatie over de voordelen van een certificaat bij een diamant? Of heeft u een andere vraag met betrekking tot diamanten? We zijn te bereiken via: 088 – 102 10 80. Of laat een bericht achter via het contactformulier op onze contactpagina