Taxeren van Goud

Taxeren van Goud, hoe werkt het?

Meer weten over een goud taxatie? Dan bent u hier op het juiste adres. We leggen op deze pagina onder ander uit hoe een taxatie van goud in werking gaat, de waardebepaling van goud en meer. Een taxatie kan best eens mooie inzichten geven in de waarde van uw gouden munten, sieraden of baren. Stapsgewijs komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarom goud taxeren?
 • Welk goud kan ik laten taxeren?
 • Wat kost goud taxeren?
 • Waar kan ik goud laten taxeren?

Als erkend wisselkantoor kunnen wij u van informatie voorzien betreft de taxatie en verkoop van (oud) goud. Ook kunt u bij ons terecht voor betrouwbare goudinkoop. De eerste stap daarbij is in ons geval een gratis taxatie.

Benieuwd naar de waarde van uw goud?

Wilt u uw goud verkopen, verpanden of misschien wel veilen?

Maak online een afspraak voor een gratis goud taxatie

Waarom goud taxeren?

Als u uw goud wilt verkopen of wilt verzekeren tegen diefstal is het taxeren van goud een uitkomst. Voor de verzekering heeft u vaak een bewijs van waarde nodig voordat zij uw goud verzekeren. Ook is een goud taxatie handig als u twijfelt over de echtheid van uw goud. Daarnaast is het goud inwisselen voor geld, zelden zo populair als vroeger. Wat opvalt, is de hoge prijs die wisselkantoren geven voor het geliefde edelmetaal. Goud wordt wereldwijd opgeslagen en verhandeld. Dit maakt goud een globaal product, welke afhankelijk is van trends in de globale markt.  De goudprijs fluctueert met regelmaat door de economische instabiliteit.

Kort samengevat: Waarom uw goud laten taxeren?

 • Een officiële taxatie kan helpen bij de verkoop van uw goud;
 • Bewijs voor de verzekering: U kunt uw goud met een taxatierapport verzekeren tegen diefstal;
 • De waarde van uw goud;
 • Als u wilt weten of uw goud echt is.

Bent u nu benieuwd naar de waarde van uw goud of dat uw goud echt is?

Welk goud kan ik laten taxeren?

Nemen wisselkantoren ook sloopgoud, antiek en kapotte sieraden aan? Het antwoord is ja! De waarde van uw goud wordt vooral bepaald op gewicht. Daarnaast heeft Goudwisselkantoor bijvoorbeeld een eigen werkplaats om oud goud om te smelten tot gouden baren. Gooi uw oude goud dan ook niet weg, het kan letterlijk goud waard zijn. Heeft u goud in huis en bent u benieuwd naar de waarde? De volgende gouden items zijn interessant om te laten taxeren:

 • (Oude) gouden sieraden taxeren
 • Antiek goud taxeren
 • Sloopgoud taxeren
 • Gouden munten taxeren
 • Gouden baren taxeren
 • En meer..

Staat uw object niet tussen dit lijstje? Of weet u niet zeker of uw gouden sieraad echt van goud is? Dan is onze gratis taxatie dienst natuurlijk een uitkomst! Geen kosten aan verbonden en u bent niet verplicht om over te gaan tot verkoop. Zo kunnen we u een inzicht bieden in de waarde van uw goud. Wilt u uw goud direct verkopen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Wat kost goud taxeren?

Bent u benieuwd naar de waarde van uw goud en naar de kosten voor een goud taxatie? Met onze gratis taxatie service kunt u uw goud kosteloos taxeren. Met meer dan 35 jaar ervaring in goud, zilver, munten en bankbiljetten zijn we een van de bekendste goudinkopers van Nederland. U kunt bij ons terecht voor het verkopen van (bijna) alle vormen en maten goud. Van munten tot oude sieraden. Bent u op zoek naar betrouwbare en vrijblijvende goudinkoop? Met meer dan 100 kantoren zitten we altijd wel bij u in de buurt.  U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt. Liever een afspraak maken vooraf? Dit is natuurlijk ook mogelijk.

Waar kan ik goud laten taxeren?

Goud taxeren in uw eigen regio kan eenvoudig bij Goudwisselkantoor. Met inmiddels meer dan 100 geopende locaties in Nederland, België en Duitsland geniet u van onze landelijke dekking. Loop gerust met of zonder afspraak binnen bij een kantoor in uw buurt. Onze taxateurs hebben ruime ervaring in de wereld van edelmetalen. Daarnaast staat service hoog in ons vaandel, waardoor u profiteert van een gratis taxatie. Ook houdt u zelf de regie om zelf de keuze te maken om uw goud te verkopen of weer mee naar huis te nemen.

Benieuwd naar de waarde van uw goud?

 

Liever de deur niet uit met uw kostbare spullen?

U kunt ook kiezen voor een taxatie op afstand. Dit werkt als volgt: U ontvangt van ons een gratis taxatiepakket waarmee u uw spullen kunt opsturen. Uw taxatiepakket wordt opgehaald en is op het moment dat het uw deur verlaat verzekerd. Via een link kunt u op afstand mee kijken met de taxatie.

Meer weten over taxatie op afstand? Lees hier verder.