Munten taxeren

Munten taxeren

Benieuwd hoe u uw waardevolle collectie van munten kunt taxeren? Al 35 jaar zijn we hét adres voor inkoop en verkoop van edelmetaal, munten en bankbiljetten, beleggingsmunten en meer. Wilt u meer weten over het taxeren van (oude) munten? Op deze pagina geven we u graag meer informatie over de taxatie van uw muntcollectie. Hierbij nemen we de volgende onderwerpen door:

 • Hoe gaat het taxeren van munten in werk?
 • Waarom een muntenverzameling taxeren?
 • Welke munten kan ik laten taxeren?
 • Waar kan mijn muntenverzameling taxeren?

Weten hoeveel uw oude munten of muntverzameling waard is?

Waarom een muntenverzameling taxeren?

U hoeft niet altijd een goede reden te bedenken. U kunt namelijk altijd uw muntenverzameling laten taxeren. De meest voorname redenen van verzamelaars is het laten inschatten van de waarde van de muntenverzameling.

Het komt regelmatig voor dat verzamelaars overgaan tot verkoop. Bijvoorbeeld als de waarde hoger dan verwacht uitvalt, of het een erving betreft, waarbij de persoonlijke hechting aan de verzamelobjecten minder is dan bij de vorige eigenaar. Het is zelf niet altijd goed in te schatten wat de precieze waarde van een munt is. Zeker als u een veelvoud aan munten in uw collectie heeft, kan dit een complexe klus zijn. Waar munten vroeger, net als tegenwoordig, als geldig betaalmiddel gelden, is de getoonde waarde vaak verlopen.

Sommige munten zijn in de loop van tijd zeer zeldzaam gebleken, waardoor u bijvoorbeeld als gelukkige eigenaar van een kwartje uit het jaar 1818 ineens een ongekend kapitaal heeft. Andere munten kunnen weer in waarde zijn afgenomen. De slimste manier om hierachter te komen is met onze gratis taxatiedienst.

Verzamelwaarde niet afhankelijk van goudprijs of zilverprijs

Ze zeggen weleens dat de waarde afhankelijk is van de hoeveelheid zilver of goud in de munt. Echter spelen deze factoren slechts een kleine rol in de waardebepaling. Natuurlijk heeft een gouden munt mogelijk meer waarde, omdat dit edelmetaal meer kostbaar is. Echter zegt dit niet alles. Afhankelijk van tijdsperiodes in de geschiedenis, zeldzaamheid en de kwaliteit van de munt, kan de verzamelwaarde variëren. Staar u dus niet enkel blind op de substantie van de munt.

Benieuwd naar de waarde van oude munten of uw muntverzameling?
Kom langs bij een kantoor bij u in de buurt of maak online een afspraak.

Welke munten kan ik laten taxeren?

Uiteraard heeft het geen zin om recente euro’s te laten taxeren. Daar waar de actuele waarde gewoon op de munt zelf staat. Bent u echter in het bezit van een verzameling gouden tientjes? Of een diversiteit aan munten uit de 17de of 18de eeuw? Dan kan een muntentaxatie u veel inzichten geven. Altijd doen in dat geval!

Taxatie van oude munten komt het meeste voor. Het kan dan gaan om de volgende items:

 • Gouden tientje
 • Platina Maple Leaf munt
 • Gouden Krugerrand
 • Zilveren Francs uit diverse jaren
 • Een gevonden collectie munten op zolder
 • Een erfstuk waarbij u een zakje munten heeft ontvangen
 • Oude munten

Een verzameling van zilveren of gouden munten uit diverse jaren komen het meeste voor. Echter is dit geen vereiste om uw munten te laten taxeren.

Kom gerust langs met uw muntverzameling voor een gratis taxatie.

Wat kost het taxeren van munten

Bent u benieuwd naar de kosten voor het taxeren van munten? Wij bieden u een gratis taxatie aan. Met meer dan 40 jaar ervaring in o.a. munten weten onze taxateurs precies waar ze op moet letten tijdens de taxatie.

U kunt altijd binnenwandelen met uw verzameling (oude) munten voor een gratis taxatie. Wilt u overgaan tot het verkopen van uw muntverzameling? Wij bieden u altijd direct een reële prijs aan en betalen per direct uit, bank of contant. Onze taxatie is vrijblijvend en u bent niet verplicht om uw munten te verkopen indien u dit niet wilt.

Waar kan ik munten laten taxeren?

Munten taxatie in Groningen, Friesland of Limburg? Met meer dan 150 locaties in Nederland, België en Duitsland is er altijd wel een kantoor in uw buurt waar u uw munten gratis kunt laten taxeren. Kom langs wanneer het u uitkomt of maak van tevoren een afspraak. U kunt op elk moment van de dag langskomen om uw muntenverzameling te taxeren. Wilt u overgaan tot verkoop van uw muntcollectie? Wij bieden u direct een reële prijs aan.

 

Benieuwd of uw bijzondere munten in uw bezit heeft?

Heeft u een muntverzameling geërfd en bent u benieuwd naar de waarde? Of heeft u nog munten liggen uit een bepaald jaartal en benieuwd of dit een zeldzame munt is?

Profiteer van onze gratis taxatie en kom langs. U kunt binnenlopen  wanneer het u uitkomt bij een van onze kantoren
of u kunt een afspraak maken via de onderstaande button.

We zien u graag bij op een van onze 150 locaties!