Taxatierapport

Taxatierapport

Een taxatierapport kunt u voor meerdere dingen nodig hebben, bijvoorbeeld een taxatierapport voor sieraden. Op deze pagina leggen we u uit waarom een taxatierapport voor sieraden nodig is voor de verzekeringsmaatschappij en hoelang een taxatierapport geldig is. Op deze pagina behandelen we:

  • Wat is een taxatierapport
  • Waarom een taxatierapport laten maken?
  • Het taxatierapport op basis van vervangingswaarde

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport is een rapport wat de waarde bepaald van uw edelmetaal, sieraad of horloge. Het taxatierapport is een rechtsgeldig document wat juridisch bindend is. Dit is bijvoorbeeld handig voor de eerlijke verdeling bij een erfenis, of als bewijs van de waarde voor de verzekeringsmaatschappij.  Maar wanneer heeft u nu een taxatierapport nodig? En wat zijn de voordelen van een officieel taxatierapport? Lees hieronder verder.

 

Waarom een taxatierapport laten maken?

Wilt u al uw waardevolle spullen zwart op wit zetten, zodat uw sieraden verzekerd zijn bij diefstal en u aanspraak kunt maken op uw inboedelverzekering? Wilt u uw sieraden of horloge verkopen? Of moet de waarde van de sieraden worden vastgelegd ter verdeling van een erfenis? Voor al het bovenstaande kan een reden zijn om een taxatierapport op te stellen die geldig zijn voor deze onderdelen. Een taxateur vraagt vooraf het opstellen van taxatierapport waar het taxatierapport voor moet gaan dienen. Zo kan de taxateur een gevalideerd taxatierapport voor bijvoorbeeld de notaris of de verzekeringsmaatschappij  opstellen. Een taxatierapport voor erfgenamen is anders dan een taxatierapport voor verzekeringen. Andere doelen voor het opstellen van een taxatierapport kunnen zijn door schenkingen, arbitrage, boedelscheiding of als globale waardebepaling.

Uw sieraden, horloge of ander edelmetaal verzekeren tegen diefstal?

Voor het verzekeren van sieraden of horloge tegen diefstal en verlies heeft u een officieel taxatierapport nodig.
Wij helpen u graag met het taxatierapport. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden.

Taxatierapport op basis van marktwaarde

Een taxatierapport op basis van marktwaarde is een goede bescherming tegen inbraak. Waarschijnlijk zult u nu uw wenkbrauwen fronsen. Veel mensen denken pas na over preventie als het te laat is. Zo ook met het verzekeren van uw waardevolle gouden sieraden, of uw gouden horloge. Wilt u een rechtsgeldig taxatierapport voor een kostbaarhedenverzekering? Wij leveren u een gevalideerd taxatierapport voor uw kostbaarheden. Het document is rechtsgeldig. Ons taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar. Wij adviseren ook om voor kostbaarheden als sieraden, of gouden horloges regelmatig te laten taxeren omdat de goudprijs met regelmaat fluctueert. Een taxatierapport is een goede verzekering tegen inbraak. Uw gestolen spullen zullen immers vervangen of vergoed moeten gaan worden. U kunt altijd binnenlopen bij Goudwisselkantoor om vrijblijvend informatie te vragen en de mogelijkheden te bespreken voor een officieel taxatierapport.

Taxatierapport met veiling & verkoopwaarde

Heeft u een erfenis die verdeeld moet gaan worden?  Voor een zorgvuldig overzicht van de erfenis is een taxatierapport een uitstekend instrument omdat het transparantie biedt. Omdat wij een onafhankelijke en betrouwbare partij zijn kunnen wij objectief kijken naar uw waardevolle gouden sieraden. Dit is bij de verdeling van een erfenis altijd een geruststellend idee. Kom eens vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor een taxatierapport door te spreken. Uiteraard kunt u na het overleg met de familie altijd uw gouden sieraden, zilveren sieraden, munten en bankbiljetten verkopen. In de meeste gevallen is een taxatierapport ook een opstap naar uiteindelijke verkoop. Voor het zover is, wilt u natuurlijk eerst de veiling en verkoopwaarde van uw erfenis weten. Een transparante verdeling kunt u zien op het taxatierapport.

Na het overlijden van uw familielid komt op een zeker moment de Belastingdienst om de hoek kijken. Van overheidswege wordt er namelijk erfbelasting geheven over de te verdelen erfenis. Eén en ander is wel afhankelijk van het vrijgekomen vermogen. Tot een bepaald bedrag is een erfenis vrijgesteld van erfbelasting, vroeger ook wel successierecht genoemd. Voor het wel of niet toepassen van erfbelasting door de Belastingdienst is een inzichtelijk taxatierapport een uitstekend instrument.

 

Wat moet er op een taxatierapport staan?

De inhoud van een taxatierapport is dus erg afhankelijk van het doel en persoonlijke wensen. Voor een erfenis moeten er weer andere gegevens op staan als voor bijvoorbeeld voor de verkoop van sieraden. De meest voorkomende gegevens die op een taxatierapport te vinden zijn:

  • De gegevens van de taxateur
  • Het nummer van het taxatierapport
  • Gegevens van de eigenaar
  • Beschrijving van het voorwerp
  • De taxatiewaarde van het beschreven voorwerp
  • Datum van de taxatie
  • Een foto van het object

Wat levert een taxatierapport op?

Een taxatierapport levert u overzicht op de waarde van uw sieraden, horloges of edelmetaal. En zeker in het geval van een te verdelen erfenis is dat al winst. Een taxatierapport is rechtsgeldig bij een notaris of een verzekeringsmaatschappij.

Kosten van een taxatierapport

Bent u benieuwd naar de kosten van een taxatierapport? De kosten voor een taxatierapport is afhankelijk van het uiteindelijke doel en hoe groot de partij is die getaxeerd moeten worden. Onze kosten voor het opstellen van een taxatierapport zijn vanaf 75 euro.

Starttarief:         75 euro
Uurtarief:           95 euro

Beide tarieven zijn inclusief BTW. Uiteraard is een uurtarief deelbaar. Mocht het zo zijn dat de taxateur minder dan een uur bezig is geweest met uw taxatierapport, dan wordt dit netjes met u verrekend.

Afspraak maken om een taxatierapport te laten maken?

Bent u van plan om een officieel taxatierapport te laten maken van uw sieraden, horloges, goud of zilver? Kom dan eens langs bij een Goudwisselkantoor bij u in de buurt, u ben welkom zonder afspraak. Wilt u liever een afspraak maken? Ook dit is mogelijk.