Gratis taxatie of meer informatie?

088-1021080

Leeuwarden Vijfje geslagen én direct verkrijgbaar

In Leeuwarden vond vandaag de officiële eerste slag plaats van herdenkingsmunt ‘Leeuwarden vijfje’. Burgemeester F. Crone verrichte de eerste slag. Het Leeuwarden vijfje is nu ook direct verkrijgbaar bij alle Goudwisselkantoren. We zijn het officiële distributiepunt van de Koninklijke Nederlandse Munt en leveren in alle Nederlandse vestigingen de officiële herdenkingsmunten uit.

Welke varianten zijn er te koop?

Bij de Goudwisselkantoren is de 5 euro Leeuwarden UNC in coincard te koop. Wilt u graag één van de andere uitgiften van het Leeuwarden vijfje in bezit hebben? Goudwisselkantoor werkt samen met VerzamelaarsMarkt.nl. Hier kunt u de andere uitgiften bestellen. Alles zolang de voorraad strekt.

Hoe kunt u betalen?

U kunt de herdenkingsmunt alleen tegen contante betaling aanschaffen in Goudwisselkantoor. Wij vragen u om gepast te betalen, zodat de afhandeling vlot kan verlopen.

Waar is het dichtstbijzijnde Goudwisselkantoor?

Goudwisselkantoor heeft 70 kantoren door heel Nederland. Het dichtstbijzijnde kantoor vindt u hier.

Eerste slag ceremonie

De officiële eerste slag ceremonie van de eerste herdenkingsmunt van 2018 vond plaats in Leeuwarden. Burgemeester F. Crone van Leeuwarden mocht de historische slingerpers in gang brengen. Het Leeuwarden vijfje dankt zijn thema aan het feit dat de stad dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Het ontwerp van het Leeuwarden vijfje heeft typisch Friese kenmerken, zoals de juwelen van Mata Hari, het water, de iconische Friese zeilboten en paarden en de hoorn der cultuur en festiviteiten.