< Terug
Scroll door de tijdlijn

Ontdek onze 40-jarige reis vol bepalende momenten! Door de jaren heen hebben we grenzen verlegd en nieuwe hoofdstukken aan ons avontuur toegevoegd.
Scroll door de tijdlijn en beleef hoe wij uitgroeiden tot specialisten van waarde.

Oprichting

Jaap de Ruiter is de oprichter van een munt- en postzegelhandel. Een vaste marktkraam werd snel populair bij een grote groep verzamelaars. Ook postzegel- en muntenwinkels werden klant.

Johan aan boord

Als oudste van 5 zoons, hielp Johan de Ruiter als 12-jarige geregeld zijn vader en ging hij mee naar de markt. Als echte liefhebber met een eigen muntenverzameling legt hij de basis voor een glanzende carrière binnen het familiebedrijf.

De Euro

De komst van de Europese munt betekent een nieuwe wereld voor muntenverzamelaars. In het nog prille internet tijdperk zag familie De Ruiter de collecties munten, bankbiljetten en accessoires groeien naar meer dan 100.000 items.

Start inkoop

Een ommezwaai in de business. Door waardevolle munten, sieraden en edelmetalen in te kopen in plaats van deze te verkopen, kwam een nieuwe klantenkring in aanraking met Goudwisselkantoor.

1e Goudwisselkantoor

Onder de naam Goudwisselkantoor opende familie De Ruiter de eerste winkel in Rotterdam. Een vertrouwd kantoor in de eigen omgeving van de klant bleek een succes. Al snel volgden er Goudwisselkantoren door heel Nederland.

Mobiele kantoren

“Goudwisselkantoor? Dat is toch van die busjes?” De introductie van onze mobiele kantoren leverde ons veel naamsbekendheid op. Nog altijd rijden er mobiele Goudwisselkantoren door het land.

Eerste veiling

Met de inkoop van kostbaarheden komen veel waardevolle items in ons bezit. Veilen lijkt dan ook een logische stap en in 2014 is onze eerst veiling op een externe locatie een feit.

Eerste twee Goudwisselkantoren in België

In december opent Goudwisselkantoor niet 1, maar direct 2 kantoren in België. In Gent en Hasselt kunnen klanten terecht voor de verschillende diensten. Anno 2024 hebben we 46 kantoren in België.

Reclaimed jewels

Een eigen juweliersketen voor pre-owned en vintage sieraden, juwelen en horloges. Klanten kunnen er sinds 2016 voor in Almere, Maastricht en Rotterdam terecht. Reclaimed gaat sinds 2023 verder als label onder Goudwisselkantoor.

Opening Veilinghuis

Met de opening van een eigen veilinghuis in Klaaswaal gaat een langgekoesterde wens van oprichter Jaap de Ruiter in vervulling. Al snel ontstaan ook hechte samenwerkingen met online partners. Vanaf 2023 werd het Veilinghuis onder het merk Goudwisselkantoor gevoerd

Internationale Valuta

Een nieuwe dienst. Met de in- en verkoop van valuta krijgt het dienstenpalet een logische uitbreiding. Handig voor klanten die voor een vakantie over contant geld willen beschikken. Na de coronajaren is deze service erg hard gegroeid binnen Goudwisselkantoor.

Opening webshop

Goudwisselkantoor maakt het (particulier) kopen van edelmetalen, beleggingsmunten en -baren mogelijke met een eigen webshop. En het gaat al snel hard. In 2023 eindigde deze webshop op plaats 22 van de Twinkle top 100, een toonaangevende rangschikking van online topverkopers in Nederland.

1e Goudwisselkantoor in Duitsland

Ook in Duitsland opent Goudwisselkantoor het eerste kantoor. Aachen heeft de primeur. Met 10 kantoren zijn we ook bij onze oosterburen inmiddels goed vertegenwoordigd.

Eén merknaam

Goudwisselkantoor, Goldwechselhaus en Comptoir de l’Or krijgen een nieuwe frisse uitstraling. Inmiddels is onze goudblauwe signatuur op meer dan 145 locaties een vertrouwd gezicht.

40 jarig jubileum

Dit jaar kijken we terug op onze rijke historie van 40 jaar Goudwisselkantoor. We kijken ook vooruit. Met mooie verhalen gebundeld in een magazine en speciale video’s. Houd deze pagina in de gaten want door het jaar heen presenteren wij hier spectaculaire jubileumacties, mis dit niet!